ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ενας ποιητής στη Μίνωος

Δημήτρης Βάρος
Τις χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις συνεχίζει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο φύλλο και σημείο αναφοράς για τον αναγνώστη της Κυριακής (πουλούσε στάνταρ περί τις 120.000 φύλλα) τώρα δυσκολεύεται πολύ να φτάσει στο επίπεδο των... 20.000 φύλλων πανελλαδικά. Παρά την καλή δουλειά που γίνεται, χάρις στην «αυτοθυσία» και τις ικανότητες των εργαζομένων, η εφημερίδα δεν λέει να πάρει τα επάνω της.
Από την πλευρά τους οι διοικούντες και ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος δεν φαίνεται να καταβάλουν καμμιά ιδιαίτερη και ουσιαστική προσπάθεια για να ενισχύσουν το φύλλο. Τον περασμένο Ιούνιο είχαν ανακοινώσει με παράτες ότι αναθέτουν στον Γιώργο Δημητρακόπουλο («Ελευθερία» της Λάρισας) τον συντονισμό της επανασχεδίασης του κυριακάτικου φύλλου. Μάλιστα τότε καλούσαν - μέσω mail(!)-  τα στελέχη  «να παράσχουν στον Δημητρακόπουλο οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία ζητηθεί για τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό επανασχεδιασμό».
Τώρα επιστρατεύτηκε και ο 64χρονος Δημήτρης Βάρος -γνωστός από το συγκρότημα του.. 
Μπόμπολα, τον Ελεύθερο Τύπο, το Veto του «Ζούγκλα»- για να αλλάξει, λέει, τα δεδομένα στη Μίνωος. Κάποιοι πιθανολογούν πως η έλευση του ποιητή Δ. Βάρου στον Νέο Κόσμο ίσως να σηματοδοτεί αλλαγές και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας.

ΥΓ Τη Δευτέρα (11/9) θα γίνει νέα συνέλευση των απλήρωτων (επί τρίμηνο) εργαζομένων στη Μίνωος για να συζητηθούν οι προτάσεις Οικονομόπουλου περί μειώσεων 30% στους μισθούς, την εθελουσία κλπ