ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον εργολάβο της «Απογευματινής»

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, επέβαλε το Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον εργολάβο, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.
Ο εργολάβος, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Φιλοθέη, καθώς κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
Η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή» σταμάτησε να εκδίδεται τον Νοέμβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της . Σαραντόπουλου, ο οποίος με τρεις προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.
Kατά την απόρριψη της τρίτης αίτησης του Σαραντόπουλου, το δικαστήριο επιβεβαίωσε..
τη δολιότητα και εκτίμησε ότι αποδείχθηκε πως στόχος του εκδότη ήταν να ξεφορτωθεί τους εργαζομένους προκειμένου να ανοίξει την εφημερίδα ξανά με άλλο μανδύα Μάλιστα και η τρίτη αίτηση απερρίφθη ως δόλια, προσχηματική και με σκοπιμότητες.