ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Οταν η «Αυγή» επιτίθεται δεν ενδιαφέρεται για πολιτική ορθότητα

Οταν ο στόχος της κριτικής είναι οι ημέτεροι, η «Αυγή» επικαλείται ιεραποστολικά την πολιτική ορθότητα. Ομως, ένα γρήγορο ξεφύλλισμα στην αρθρογραφία της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η πολιτική ορθότητα δεν ισχύει για τους πολιτικούς αντιπάλους. Το αντίθετο. Τα σχόλια της Αυγής εξαντλούν τα αποθέματα του υβρεολογίου της ελληνικής. Στόχος δεν είναι οι πολιτικές απόψεις των αντιπάλων, αλλά τα ίδια τα πρόσωπα - οι αδυναμίες τους, το σώμα τους, η ηλικία τους. Ιδού ένα απάνθισμα:
5/10/2012  Για τον Γρηγόρη Ψαριανό
«Και προς Θεού, μην πετάτε μπύρες στον Ψαριανό! Διότι το να πετάς μπύρες στον Ψαριανό, είναι σαν να πετάς σουβλιστά αγριογούρουνα στον Οβελίξ».
3/1/2013 Για τον Φώτη Κουβέλη
«Δεν τον ξαναλέμε Τσιριμώκο, γιατί ο συγχωρεμένος ο Ηλίας θα γυρίζει στον τάφο του σαν αμνός ανήμερα της Λαμπρής. Με το δίκιο του ο άνθρωπος».
3/7/2013 Για τον Κ. Μητσοτάκη
«Το μόνο που μένει είναι να βγει ο Κώστας Μητσοτάκης και να πει "να δω τον Τσίπρα..
πρωθυπουργό και να κλείσω τα μάτια μου". Βέβαια, στην περίπτωση του Μητσοτάκη το κλείσιμο των ματιών δεν είναι αρκετό, απαιτούνται και άλλες τεχνικές ολοκλήρωσης της διαδικασίας, για τις οποίες είναι αρμόδιος ο Μπραμ Στόκερ». (σ.σ. ο Ιρλανδός συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο Δράκουλας»)
4/7/2013 Για την Ολγα Τρέµη
«Η μεγαλοκοπέλα του δελτίου μάς εξήγησε ότι απευθυνόταν στον λεβέντη και καραμπουζουκλή (τα επίθετα δικά μου, όχι της μεγαλοκοπέλας) Ελληνα πρωθυπουργό, αν και είδα να κατεβαίνει από τα μετόπισθεν και τον Αυστριακό πρωθυπουργό».
4/7/2013 Για τον Αντώνη Σαµαρά
«Στο ρεπορτάζ του Mega δεν διευκρινίζεται αν η φράου Μέρκελ έκανε πατ-πατ στο κεφάλι του ελληνικού ποιμενικού κουταβιού της».
23/7/2013 Για τον Αδωνη Γεωργιάδη
«Αν η μουσική εξημερώνει τα ζώα, φανταστείτε πώς ήταν ο Γεωργιάδης πριν παντρευτεί την Ευγενία».
16/10/2013 Για τη Σώτη Τριανταφύλλου
«Σώτη Τριανταφύλλου, πλάσμα ανοϊκό».
16/10/2013 Για τον Θόδωρο Πάγκαλο
«Βγαίνουν πρώτα οι ψιλοί, οι ελαφρώς οπλισμένοι (σ.σ. ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Πάγκαλο που τον αποκαλούμε "ψιλό", το πράττουμε ποιητική αδεία), για να προλειάνουν το έδαφος και να ακολουθήσει το βαρύ πυροβολικό».
-από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα - Σαββατοκύριακο»

zoornalistas:  Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με όλα τα παραπάνω σχόλια της Αυγής γιατί όλα είχαν τον λόγο τους που γράφτηκαν. Οι εποχές είναι τέτοιες που δεν πρέπει να χαρίζεσαι σε κανέναν και ειδικά σε όλους τους προαναφερθέντες αν και κανένας δεν φαίνεται να χαμπαριάζει. Παχύδερμα...
Θα συμφωνήσουμε όμως και στο ότι η εφημερίδα «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται την πολιτική ορθότητα όταν η κριτική στοχεύει τους ίδιους - άσχετα αν η κριτική στοχεύει στην απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς
Φυσικά στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πλέον τους όρους της αντιπαράθεσης καθώς όλο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου επικοινωνιακού παιχνιδιού που ευνοεί και τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι στόχος είναι η γενικότερη απαξίωση της Αριστεράς.
Σκίτσο: Ο Δ. Χαντζόπουλος σήμερα στα ΝΕΑ ειρωνεύεται με ένα εξυπνο σκίτσο, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί σεξιστικής χυδαιότητας.