ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τρίωρη στάση και συνέλευση για τις απολύσεις στον ΔΟΛ

Με στάση εργασίας και συνέλευση των εργαζόμενων στον ΔΟΛ απάντησαν Ε.Σ.Η.Ε.Α,  Ε.Σ.Π.Η.Τ. και  Ε.Π.Η.Ε.Α., στις νέες καταιγιστικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, όπου τουλάχιστον άλλα 18 άτομα  απολύθηκαν, προστιθέμενα στα περίπου 48 του προηγούμενου μήνα.
Η 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, από τις 15.00 έως τις 18.00 αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», τα περιοδικά του Ομίλου καθώς και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr». Οι Ενώσεις σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:..
Η εργοδοσία προχώρησε σε νέες ομαδικές απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, που εδώ και χρόνια έδωσαν την ψυχή τους στη δουλειά τους, υπομένοντας τις μειώσεις των αποδοχών τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις τους. Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σταθερά απαράδεκτης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Αναφέρουμε για παράδειγμα την απόλυση δεκάδων διοικητικών υπαλλήλων το Σεπτέμβριο του 2010 και το επαπειλούμενο lock out που ακολούθησε, προκειμένου να εξαναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να καταδικάσουν την απεργία. Το απροειδοποίητο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του «Βήματος», που ακολουθήθηκε από δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων. Την εκβιαστική επιβολή ατομικών συμβάσεων στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων. Τις απειλές κατά συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με αποκορύφωμα την απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου. Τη σταδιακή απομάκρυνση όλων των συναδέλφων που υπερασπίζονταν τα σωματεία τους και τη συλλογική τους σύμβαση και δραστηριοποιούνταν στις γενικές συνελεύσεις. Τέλος, τη διαρκή επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την απόλυση πολλών συναδέλφων που εργάζονταν στο in.gr σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ ό,τι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στον ΔΟΛ, παρότι αποτελούσαν, όπως τους διαβεβαίωνε η Διεύθυνση, το «μέλλον» του Οργανισμού. Οι συνάδελφοί μας στις ιστοσελίδες του ΔΟΛ οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα έχουν την πλήρη στήριξη και κάλυψη των σωματείων μας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και της επαγγελματικής τους υπόστασης .
Καλούν δε τους συναδέλφους σε συνέλευση σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15.00 στο αμφιθέατρο του Ομίλου.