ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τώρα ποινικοποιούν και τις συνεντεύξεις

Μέγιστο θέμα ελευθεροτυπίας αλλά και δημοκρατίας δημιουργεί η αποκάλυψη ότι  συνομιλίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές με δημοσιογράφους, ακόμη και συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες ή και ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται, προκειμένου να περιληφθούν στις δικογραφίες και να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που όχι μόνο στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης έκφρασης, αλλά εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ενέργειες που-στοχεύοντας στη δημιουργία φοβικού κλίματος, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις στη Χαλκιδική-προκαλούν το εύλογο ερώτημα:..
μνημονιακή υποχρέωση αποτελεί η τοποθέτηση κοριών στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να θεωρούνται ποινικό αδίκημα και εγκληματική δράση η διατύπωση αντίθετης γνώμης, όταν αυτή εκφράζεται με συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους;
H EΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στο δημοσιογραφικό κόσμο το γεγονός ότι «εμπλουτίζεται» δικογραφία για τη σύσταση δήθεν εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής με απομαγνητοφωνημένα κείμενα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων –προϊόντων υποκλοπής– δημοσιογράφων ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας. Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, οι συνομιλίες των δημοσιογράφων και τα δημοσιεύματά τους δεν μπορούν να θεωρούνται στοιχεία «εγκληματικών δραστηριοτήτων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί από τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τους εμπλεκόμενους δικαστικούς και εισαγγελείς να δώσουν αμέσως εξηγήσεις.