ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπαίνει ιδιώτης επενδυτής στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στη συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών» εξετάζουν αυτό το διάστημα οι περίπου 120 συνεταιριστές - εργαζόμενοι της εφημερίδας, προκειμένου να ενισχύσουν το καθημερινό φύλλο με πλουσιότερη ύλη, ένθετα, αφιερώματα κ.λπ.
Η είσοδος του ιδιώτη - επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται βέβαιη, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων συμφωνεί με την πώληση μεριδίου της εταιρείας έως 30%, με στόχο αφ' ενός την ενίσχυσή της, αφ' ετέρου τη διατήρηση του ελέγχου της εφημερίδας, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν, όπως λένε, θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια τους. Εξάλλου και στο παρελθόν έχουν ακουστεί ψίθυροι που κάνουν λόγο για άλλη προσφορά επενδυτών για απόκτηση υψηλότερου μεριδίου της εφημερίδας, η οποία δεν προχώρησε.
Την περασμένη Παρασκευή η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ενημερώθηκε από το Δ.Σ..
της εταιρείας και συζήτησε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την είσοδο ενδιαφερόμενου επενδυτή, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασίσει επόμενη γενική συνέλευση, όπως λένε μέλη του συνεταιρισμού των εργαζομένων, με ανοικτά χαρτιά, προκειμένου να είναι γνωστό το όνομα του αγοραστή.
Οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν σύντομα, ενδεχομένως και πριν από τις 5 Νοεμβρίου, οπότε η εφημερίδα γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια.
Aγγελα Νταρζάνου