ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σπανοπούλου εναντίον όλων

Aπο την τέως πρόεδρο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), Ελένη Σπανοπούλου λάβαμε email σχετικά με ανάρτηση κειμένου που αναδημοσιεύσαμε από το greektv και βάλαμε  τίτλο «Σπανοπούλου προς Σόμπολο: Είσαι ευθυνόφοβος κι ανίκανος!..».  Ακολουθεί (χωρίς σχόλια) ολόκληρο το κείμενο της επιστολής  της Eλ. Σπανοπούλου στους zoornalistas:

"Καλημέρα σας!
Μια και κάνετε τον κόπο να μεταφέρετε στο ιστολόγιο σας κείμενα άλλων που με αφορούν έχετε τη στοιχειώδη θαρρώ υποχρέωση να αναρτήσετε, επίσης, το παρακάτω κείμενο μου σχετικό με το θέμα.
Αποτελεί  πάγια θέση μου να υπερασπίζομαι  όσα πιστεύω ΕΝΥΠΌΓΡΑΦΑ.
Για το λόγο αυτό δεν διαψεύδω τα περί αυστηρότατης κριτικής που άσκησα εγω στον Πάνο..
Σόμπολο. Οι  ανακρίβειες του "ρεπορτάζ" της Ματίνας Παπαχριστούδη, όμως, (που μόνο προβοκατόρικα λειτουργεί σε ενα τόσο σοβαρό θέμα)  με υποχρεώνουν να τη ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!
Αυτά που έγιναν χθες στο ΔΣ αποδεικνύονται εύκολα από τα πρακτικά της συνεδριάσεως.
Αυτό που είναι σημαντικό, όμως, είναι ότι ΑΚΡΙΒΩΣ γράφει η κάποτε έγκυρη συνάδελφος:
Τα μέτρα που έχει ψηφίσει και ζητά η πλειοψηφία του ΔΣ (πλήν Σόμπολου, Αγγέλη, Χριστοδουλίδου) " δεν δίνουν  παρά δύο χρόνια ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΖΩΗΣ στο ΤΑΜΕΙΟ μας"!!
ΆΡ , ήδη, με τόση αδράνεια έχουμε φθάσει στο ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ!
Αυτή είναι η  Αλήθεια και γι αυτο υποστήριξα και πιστεύω ότι όποιος αρνείται/ υπεκφεύγει/φοβάται -πείτε το όπως θέλετε - να πάρει μέτρα στέλνει τον ΕΔΟΕΑΠ κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ.
 Η  θέση των τριών συναδέλφων ( για διαφορετικούς πολιτικούς λόγους ο μεν και οι δύο δε....) με βρίσκει αντίθετη.
Έτσι, όσο  αντέχω, με σεβασμό  πάντα στις δημοκρατικές διαδικασίες , θα παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για να μη συμβεί αυτό!
Αναμένω με ενδιαφέρον την ανάρτηση των θέσεων μου για την ενημέρωση του κόσμου της Ενημέρωσης που αγωνιά για την Περίθαλψη και τη Σύνταξη του.
Η αδράνεια Σόμπολου και το λαϊκό δημοψήφισμα του συντροφικού δίδυμου (που  πράγματι ψηφίστηκε με μειοψηφία Προέδρου) ,δεν συνιστούν λύσεις στο ΔΡΆΜΑ  του ΕΔΟΕΑΠ  για το οποίο έχω από το 2009 συστηματικά ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τον Κλάδο 
ΚΩΜΩΔΙΑ
Χαίρεστε (;)
και καλή δύναμη σε όλους
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ "

zoornalistas: Δεν σχολιάζουμε τα όσα αναφέρει η Ελένη Σπανοπούλου κι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι  να απαντήσουμε σε όσα καταλογίζει σε συναδέλφους της, ένθεν κακείθεν, η τέως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.
Σχετικά δε με το κείμενό της υπό τον  τίτλο «ΕΔΟΕΑΠ,  Η ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ» έχουμε δώσει λινκ σε προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ), και θα έπρεπε η κυρία Σπανοπούλου να το είχε προσέξει. Παρόλα αυτά θα το δημοσιεύσουμε


"ΕΔΟΕΑΠ,  Η ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ
Θα ακούσετε, θα διαβάσετε και θα δείτε πολλά κι από πολλούς.
 Σας ενημέρωνα πάντα,δούλευα πάντα και μιλούσα  πάντα με θάρρος τη γλώσσα της Αλήθειας.
Σήμερα(17/9)  το  ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ βρέθηκε σε πλήρη αδυναμία να πάρει  απόφαση για απολύτως απαραίτητα μέτρα, που  ίσως, δεν θα σώσουν αλλά σίγουρα θα δώσουν χρόνο ζωής στο Ταμείο μας.
Αναμένω και τη συνάντηση της Διοίκησης με τις Ενώσεις μας. Στη συνέχεια θα τοποθετηθω δημόσια για την εγκληματική 6μηνη  αδράνεια της Διοίκησης Σόμπολου.
Για την ενημέρωση σας στέλνω σήμερα το παρακάτω κείμενο με την πρόταση του Ταμία στο ΔΣ για το πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία

 Ξέρω ....είναι δύσκολα,αλλά
Πρέπει να αντέξουμε,
 Με Ανθρωπιά, Αξιοπρέπεια και Αλληλεγγύη
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
 Παρά τα όσα  γράφονται.....  ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΌΦΑΣΗ   δεν έχει πάρει (και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάρει)  το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τα εξαιρετικά επείγοντα πια και απολύτως απαραίτητα μέτρα για τη διάσωση του.
Η, τουλάχιστον,  για την "αγορά χρόνου βιωσιμότητας" ούτως ώστε να  παραμείνει ζωντανός στο πλευρό των 20000 ασφαλισμένων του μέχρι να  ξεπεραστεί η Κρίση.

Τα δύο...άκρα του Συμβουλίου διαγκωνίζονται ...αριστεροδέξια ποιός  θα νίψει πρώτος τας χείρας του με δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαροές και   δημοσιογραφικό ρουλεμάν.
 Η αλήθεια είναι πως πρέπει να γίνουν περικοπές 19.500.000€ που ΈΧΟΥΝ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ,χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ο τρόπος των περικοπών. Το μοντέλο πχ της περικοπής κατά 6.000.000€ περίπου των υψηλών κυρίως συντάξεων.

 Στις 23 Ιουλίου, με απόντες το δίδυμο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς Π.Χριστοδουλίδου και Γ.Αγγέλη η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ψήφισε επί της Αρχής την παρακάτω πρόταση του Ταμία του ΔΣ και μέλους  της ΕΠΗΕΑ Γ.Χριστόπουλου.
Στην ψηφοφορία 6/1, μειοψηφία ήταν ο Πάνος Σόμπολος, που παραδέχθηκε ότι απαιτούνται μέτρα, αλλά  δεν ήταν σε θέση να προτείνει κανένα σχέδιο για τη σωτηρία του Ταμείου!
 Εκτός ίσως απο το....μελλοντικό Αγγελιόσημο στο Ίντερνετ και την  προεκλογική υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ότι  θα πιάσει τον Αντώνη Σαμαρά απο το...πέτο!!!
 Εν όψει  της ΓΣ κάποιοι σηκώνουν κουρνιαχτό με  λαικίστικες δηλώσεις και λάσπη επιχειρώντας να επαναφέρουν το θλιβερό κλίμα της ΓΣ του Ιουνίου 2012.
 Αντι να διοικήσουν , ως οφείλουν , κορδακίζουν επαναστατικές αερολογίες, προβοκάρουν την προσπάθεια και δυναμιτίζουν την ενότητα του ΔΣ.
Εκείνοι που ζήτησαν την ψήφο των ανθρώπων του Τύπου με συκοφαντίες και ψεύτικες υποσχέσεις έρχονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τη σκληρή αλήθεια : όχι μόνο δεν θα δώσουν πίσω στους ασφαλισμένους ότι έκοψε η  Διοικήση Σπανοπούλου, αλλά θα πρέπει να πάρουν και  ακόμη σκληρότερα μέτρα....
 Κι επειδή, ¨ Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης"  δημοσιοποιώ την εισήγηση του Ταμία , στην οποία συμφώνησα, με την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει με τρόπο που θα υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ελένη Σπανοπούλου"