ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΔΟΛ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά την απόλυση περισσότερων των 30 εργαζόμενων. Τα σωματεία αντέδρασαν με 24ωρη απεργία από τις 09.00 π.μ. της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 09.00 π.μ. της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2013. Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί τύπου , που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr». Ταυτόχρονα σήμερα Δευτέρα στις 12.00, στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, πραγματοποιείται συνέλευση όλων των εργαζόμενων στον ΔΟΛ ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στι 3μμ έξω από το κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου 80.
Στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο 5 (αίθουσα 1) της πρ. Σχολής Ευελπίδων, επρόκειτο να εκδικαστεί η αγωγή του ΔΟΛ κατά της σημερινής (2/9/2013) 24ωρης απεργίας των Ενώσεων του Τύπου στα ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, in.gr, vima.gr και nea.gr
Την ίδια ώρα που η εργοδοσία με καταφανή σκληρότητα προχώρησε σε μαζικές καταγγελίες συμβάσεων, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες απολύσεις έγιναν χωρίς να ερωτηθούν καν οι..
αρχισυντάκτες των τμημάτων, με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν στη συνέχεια σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εκδοτικού μηχανισμού. Μάλιστα ακούγεται (και γράφτηκε στο enimerosi24) ότι τώρα ο Σταύρος Ψυχάρης θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις περισσότερες απολύσεις. Επίσης όμως ακούγεται ότι το αφεντικό του ΔΟΛ δεν θα σταματήσει στις «εκκαθαρίσεις» της περασμένης Παρασκευής αλλά θα συνεχίσει τη σφαγή με νέες απολύσεις...
Οι μαζικές απολύσεις της περασμένης Παρασκευής στον ΔΟΛ, όπως μας θυμίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α, έρχονται ως συνέχεια μιας σταθερά απαράδεκτης πολιτικής της Διεύθυνσης του Οργανισμού τα τελευταία τρία χρόνια. Αναφέρουν για παράδειγμα την απόλυση δεκάδων διοικητικών υπαλλήλων το Σεπτέμβριο του 2010 και το επαπειλούμενο lock out που ακολούθησε, προκειμένου να εξαναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να καταδικάσουν την απεργία της ΕΣΗΕΑ.
Επίσης θυμίζουν την εκβιαστική επιβολή ατομικών συμβάσεων καθώς και το απροειδοποίητο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του «Βήματος», που ακολουθήθηκε από δεκάδες απολύσεις, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν, παρά την αρχική προσχηματική ανάκλησή τους.
Οι Ενώσεις απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και της επαγγελματικής τους υπόστασης.