ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αγωγή και μήνυση κατά Βαξεβάνη

 Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη καθώς η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προαναγγέλει πως θα καταθέσει αγωγή και μήνυση εναντίον του με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού.
Στην προαναγγελία της κατάθεσης μήνυσης και αγωγής, υπό τον τίλο «Μηνύουμε τον Κώστα Βαξεβάνη», αναφέρεται:
«Με άρθρο του ισχυρίζεται ότι «εκδότης του Πρώτου Θέματος» έχει σχέση με 4.000 όπλα που ήλθαν στην Ελλάδα αφήνοντας πολλά αβάσιμα, απαράδεκτα και άκρως επικίνδυνα υπονοούμενα για την εφημερίδα μας. Επειδή η λάσπη όμως απ’ όποιο λάκκο λυμάτων κι αν προέρχεται δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη:
α) Υπενθυμίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξε κανείς εκδότης του «Πρώτου Θέματος» πέραν απ’ τους δημοσιογράφους που ήταν εξαρχής.
β) Οσοι συμμετέχουν στην εφημερίδα με ποσοστά είναι μειοψηφούντες και δεν είναι καν στο Δ.Σ. και

ουδεμία σχέση έχουν με την εφημερίδα. Ειδικά το πρόσωπο που αναφέρει στο δήθεν ρεπορτάζ του ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
γ) Ως εδώ λοιπόν με την ύπουλη κατασκευασμένη στοχοποίηση. Καταθέτουμε αγωγή και μηνύουμε τον συκοφάντη, δήθεν δημοσιογράφο, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ, με αμοιβές εκατομμυρίων από την ΕΡΤ επί σειρά ετών, που βγάζει και βάζει ονόματα επιχειρηματιών από την λίστα Λαγκάρντ ανάλογα με τις επιλογές του, Κώστα Βαξεβάνη».

Και επειδή αυτή η κολώνια (φαίνεται) πως κρατάει χρόνια, η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται και σε μια παλιά ιστορία που αφορά τον εκδότη του Hot Doc: «Οταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το «Π.Θ.» ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα «άδυτα» της ΕΥΠ» και λίγες ώρες μετά κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις "πηγές του στην ΕΥΠ"».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του Ηοt Doc αναφέρεται στα  όσα  καταγγέλλει βρετανός αξιωματικός- συνεργάτης του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και μεταφέρει τα όσα “λέει σε επίσημη κατάθεσή του στην αστυνομία για τα περισσότερα από 4.000 ενεργά και σύγχρονα όπλα τα οποία εισήγαγε” ο Πάλλης