ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΟΠΑΠ, ο φίλος του Σαμαρά και η αντίδραση της εγχώριας διαπλοκής

Ο Μελισσανίδης και η στάση Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη, Μπόμπολα και Κοντομηνά

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ φαίνεται να άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Βασική αφορμή; Η εμπλοκή του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα σχεδόν από το σύνολο της εγχώριας διαπλοκής. Στην παρούσα φάση, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Α. Σαμαράς εν πολλοίς καλείται να «πληρώσει» τη φημολογούμενη φιλική σχέση που διατηρεί με το αφεντικό της Aegean Oil.
Εξαιτίας αυτής της σχέσης, έχουν περάσει απέναντι στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που επί χρόνια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα. Για παράδειγμα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα..
όσα έχουν συμβεί στον ΟΠΑΠ έχουν ενοχλήσει τόσο το αφεντικό της Intracom, Σωκράτη Κόκκαλη, όσο και τον ισχυρό άνδρα της Motor Oil, Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο λόγος που οι δύο επιχειρηματίες κρατούν αποστάσεις από τις επιλογές Σαμαρά συνδέεται κυρίως με τους χειρισμούς που έχουν γίνει στο πεδίο της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Εκτός από τους Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, αποστάσεις από τις επιλογές της κυβέρνησης (σ.σ. με αφορμή τον Μελισσανίδη) έχει επιλέξει να πάρει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Σε στάση αναμονής για τα δρώμενα βρίσκονται οι δύο ισχυροί παίκτες των ελληνικών media, οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, που, αν και προβληματισμένοι από τις εξελίξεις, δείχνουν να έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν να στηρίζουν για ένα ακόμη διάστημα την κυβέρνηση Σαμαρά. Η ψήφος τους, όμως, δεν είναι εμπιστοσύνης, αλλά ανοχής, αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές (επιχειρηματικές) πόρτες.
- Παραπολιτικά