ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Οι χειροπέδες δεν θα πτοήσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την προσπάθεια επίδειξης δύναμης και τρομοκράτησης των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας σε ό,τι αφορά την εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα και με την ανεκτέλεστη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ύστερα από ολονύκτια κράτηση στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στην εισαγγελία, οι επτά για σωρεία πλημμελημάτων και ο ένας για… κακούργημα. Για τους κατηγορούμενους για πλημμέλημα ορίστηκε τακτική δικάσιμος..
  στις 14 Ιανουαρίου 2014, ενώ ο κατηγορούμενος για «κακούργημα» παραπέμπεται στον ανακριτή.
Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι ο κόσμος της Ενημέρωσης δεν πτοείται από πρακτικές τρομοκράτησης, που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, ούτε από τις χειροπέδες και επιμένει ότι αν κάποιος παρανομεί είναι η κυβέρνηση που εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Διαβάστε: Διώξεις για την ΕΡΤ (εδώ)