ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θύελλα για τις νέες μειώσεις μισθών στη «γαλέρα» του Κοντομηνά

«Κέρδος»: ή υπογράφεις (ατομική σύμβαση) ή απολύεσαι!

Αναβρασμός στον όμιλο Κοντομηνά και ειδικότερα στον ραδιοσταθμό «Αlpha 9,89», μετά τις περαιτέρω μειώσεις μισθών μέσω της υπογραφής νέων ατομικών συμβάσεων. Οι μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις εντελώς αυθαίρετες περικοπές που η εργοδοσία έχει ήδη επιβάλλει στις αποδοχές των εργαζόμενων από το 2012. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Κοντομηνάς τους οφείλει ακόμα τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου...
Επιπλέον η διοίκηση, ζητεί από τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερες ώρες και για οποιαδήποτε εταιρεία του Ομίλου τους ζητηθεί!
Την αντεργατική συμπεριφορά Κοντομηνά καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ που ξεκαθαρίζει πως στην περίπτωση που η εργοδοσία επιμείνει στην υπογραφή των νέων συμβάσεων,  θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις .
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην εφημερίδα «Κέρδος» όπου η  εργοδοσία ζητεί..
εκβιαστικά από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 30%-40% έως την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση τους απειλεί ότι θα απολυθούν!.. Η επιχείρηση είχε προχωρήσει σε μονομερείς μειώσεις τον Ιούνιο του 2012 που έφταναν έως το μείον 35%. Παρόλο που οι μειώσεις κρίθηκαν παράνομες από το ΣΕΠΕ η επιχείρηση δεν συμμορφώθηκε με τα νόμιμα. Αντίθετα, αγνόησε την απόφαση και τώρα, επιπλέον, επιχειρεί νέα μείωση των μισθών. Παράλληλα, οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων μηνών και αναδρομικά για τα οποία υπάρχει μόνο προφορική δέσμευση ότι «θα καταβάλλει ένα δεκαπενθήμερο ανά εβδομάδα».
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι 48ωρες κυλιόμενες στην εφημερίδα «Εξπρές» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων..