ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι δάσκαλοι της δεοντολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Nάτα πάλι μπροστά μας τα IEK AKMH και διάφοροι τηλεαστέρες-παρουσιαστές, που συν τοις άλλοις λένε ότι διδάσκουν και δεοντολογία στον όμιλο Ροδόπουλου.
Οι.Νίκος Χατζηνικολάου, Μανώλης Κοττάκης, Γιάννης Πολίτης, Σωτήρης Δανέζης, Γιώργος Δουατζής, Χρήστος Κώνστας, που συμμετείχαν σε διαφήμιση των ΙΕΚ ΑΚΜΗ κρίθηκαν ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέοι, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τους επεβλήθη η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Κι αυτό μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Προηγουμένως το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το απαράδεκτο φαινόμενο των διαφημίσεων δημοσιογραφικών σχολών από δημοσιογράφους, εν όψει της νέας διδακτικής περιόδου. Μάλιστα υπογράμμιζε για μια ακόμη φορά, ότι η συμμετοχή δημοσιογράφων σε διαφημίσεις ιδιωτικών σχολών, οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις..
εύκολα υπόσχονται μεγάλη δημοσιογραφική εξέλιξη, είναι απόλυτα αντίθετη με τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Ειδικότερα οι.Νίκος Χατζηνικολάου, Μανώλης Κοττάκης και Γιάννης Πολίτης απολογούμενοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι ο Ροδόπουλος θα έβαζε και φωτογραφία τους στο διαφημιστικό της ΑΚΜΗΣ... Bρέθηκαν όμως υπότροποι καθώς και άλλη φορά είχαν εγκληθεί από το ΠΠΣ, επειδή από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχαν προβληθεί φωτογραφίες τους Αν και τότε ο Χατζηνικολάου δήλωνε ότι είχε διακόψει την συνεργασία του με το ΙΕΚ, εντούτοις το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην ίδια δημοσιογραφική σχολή.
Ο Γιάννης Πολίτης, εγκαλείται και εκείνος για δεύτερη φορά από το ΠΠΣ.. Την πρώτη φορά είχε διαβεβαιώσει ότι «…στο εξής δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην καμπάνια της όποιας σχολής διδάσκω»...
Ο Μανώλης Κοττάκης είχε και εκείνος εγκληθεί παλαιότερα και μάλιστα  τότε δήλωνε ότι είχε διαμαρτυρηθεί στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την καταχώρηση της φωτογραφίας του.ουδέποτε από όσο θυμάμαι στα χρόνια της συνεργασίας μου με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ από το 2001, βρέθηκα εγκαλούμενος για κάτι τέτοιο... Συνεπώς, είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός που προβάλλει τώρα ισχυριζόμενος ότι «».  Και αφού, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, είχε διαμαρτυρηθεί στη συγκεκριμένη σχολή για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του πώς τώρα εμφανίζεται «έκπληκτος» για την επανάληψη αυτού του φαινομένου;

Υ.Γ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το απολογητικό υπόμνημα του Γιώργου Δουατζή (διαβάστε εδώ τι αναφέρει καθώς και ολόκληρη την απόφαση του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ)