ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κεραίες Υμηττού: οι στημένες κατηγορίες κι ο ρόλος του Γκίκα Μάναλη

«Μια ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων στην ΕΡΤ, συναδέλφων από ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης και αλληλέγγυων άλλων πολιτών, στις κεραίες του Υμηττού, καταλήγει σε βίαιες και οπωσδήποτε αυθαίρετες συλλήψεις “στο σωρό”. Στη συνέχεια με χειροπέδες οκτώ  πολίτες μεταξύ τους και η συνάδελφος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Εύα Μαυρογέννη, η οποία μετέδιδε για λογαριασμό της ΕΡΤ το ρεπορταζ, βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μια κυρία από τους προσαχθέντες ήταν εμφανώς κακοποιημένη και ζητούσε από την πρώτη στιγμή, γύρω στις 11 μ.μ. που την είδα στον 6ο όροφο του αστυνομικού αρχηγείου της Λ. Αλεξάνδρας, να εξεταστεί από γιατρούς. Της το επέτρεψαν το ξημέρωμα.
Μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα οι επικεφαλής της Αστυνομίας μας διαβεβαίωναν (τους παριστάμενους δηλαδή, βουλευτές, εκπροσώπους εργαζομένων και δικηγόρους) ότι πρόκειται για..
τυπική διαδικασία προσαγωγής, δεν υπάρχει τίποτα εναντίον των προσαχθέντων και ότι αφού πραγματοποιηθεί η “εξακρίβωση στοιχείων” θα πάνε στα σπίτια τους.
Ομως για λόγους που δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς το κλίμα άλλαξε αμέσως μετά. Οι αστυνομικοί ξαφνικά εντόπισαν στα πρόσωπα των βιαίως προσαχθέντων και κακοποιηθέντων οκτώ πολιτών τους “τρομοκράτες” που έθεσαν σε κίνδυνο την περιουσία του κράτους, τη λειτουργία των δημοσίων συχνοτήτων, αντιστάθηκαν κατά της αρχής κ.λπ. κ.λπ. Τι είχε μεσολαβήσει; Οπως αποδείχτηκε είχε παρέμβει κατ’ εντολήν του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης ο κ. Γκίκας Μάναλης από το σπίτι του στη Βούλα. Αυτός διαπίστωσε τη φθορά της κρατικής περιουσίας στις κεραίες του Υμηττού από το σπίτι του. Ο ίδιος που ανέλαβε να κλείσει την ΕΡΤ, να κατεβάσει τους διακόπτες κατά παράβαση του Συντάγματος και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο ίδιος που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία της ΕΡΤ και κάνει δώρα στη διαπλοκή.

Δημήτρης Τρίμης
προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ»