ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Tο σικέ παιχνίδι της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

Μπορεί η Ελλάδα να μην διαθέτει – λόγω του μεγέθους, αλλά και της κουλτούρας της, celebrities (με την ουσιαστική έννοια του όρου), κάποιοι όμως επιμένουν να «πουλάνε» στο αναγνωστικό κοινό, «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», απαθανατίζοντας δήθεν γνωστούς καλλιτέχνες, παρουσιαστές και δημοσιογράφους σε προσωπικές τους στιγμές! Στην ουσία πρόκειται για ένα παρηκμασμένο σύστημα που αλληλοστηρίζεται και προσπαθεί να κρατηθεί σε μια κοινωνία που έχει καταρρεύσει, τροφοδοτώντας την με «ψεύτικα» ρεπορτάζ και εικόνες.
Είναι εικόνες σαν του Ρουβά, της Μενεγάκη, του Λιάγκα και της Σκορδά που βλέπουμε στα εξώφυλλα κάθε εβδομάδα των περιοδικών μιας χρήσης και τις αγοράζουμε για να ικανοποιήσουμε τα ταπεινά μας ένστικτά χαζεύοντας από την κλειδαρότρυπα τη δήθεν προσωπική τους ζωή!
Αν και δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό, είναι πάντως χαρακτηριστικό το παρακάτω περιστατικό..
που αποδεικνύει το πόσο ψεύτικα είναι όλα όσα βλέπουμε στα εβδομαδιαία περιοδικά μιας χρήσης. Κυρίως όμως αποδεικνύει πόσο μακριά είναι η άσκηση του συγκεκριμένου είδους δημοσιογραφίας στη χώρα μας, από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ που θεωρείται επιστήμη το κυνήγι των celebrities από τους παπαράτσι. Ανεξάρτητα από το αν δέχεται ή όχι κανείς το συγκεκριμένο είδος δημοσιογραφίας, αυτό που έχει αξία – όπως σε όλα τα είδη και τις μορφές αυτού του επαγγέλματος, είναι η αλήθεια του ρεπορτάζ και η αυθεντικότητα αυτών που αποκαλύπτονται!

Προχθές το μεσημέρι η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Εύη Φραγκάκη εξερχόμενη από το γνωστό εμπορικό κέντρο «GOLDEN HALL» έπεσε επάνω σε ένα φωτογράφο που είχε στηθεί απ’ έξω για να απαθανατίσει τυχόν «επώνυμους» που έκαναν τα ψώνια τους. Προφανώς ο φωτογράφος που ξεροσταλιάζει όλη την ημέρα στο εμπορικό κέντρο για να πουλήσει μερικές φωτογραφίες στα εβδομαδιαία περιοδικά σε «σκοτωμένες» τιμές, αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα οι εικόνες που πήρε της δημοσιογράφου να μην είναι καλές! Έτσι, φωτογράφος και “μοντέλο” αποφάσισαν προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα και για τις δυο πλευρές, να συνεργαστούν και να ξανατραβήξουν τις εικόνες! Το Enimerosi24 ήταν εκεί και απαθανάτισε τη συνεργασία των δύο πλευρών, για την οποία ειλικρινώς δεν έχουμε κανέναν ψόγο, αντίθετα μάλιστα, αφού το μεροκάματο – όπως και η υγεία, είναι πάνω από όλα!
- από το enimerosi24