ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Χαστούκι στον «σκληρό» του Star

Νόμιμη η πρωτομαγιάτικη απεργία της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι

Tο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της εργοδοσίας του καναλιού STAR κατά της πρωτομαγιάτικης απεργίας που είχε κηρύξει και πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία η ΕΣΗΕΑ.Ο Πάνος Κυριακόπουλος δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά…
Ας θυμηθούμε τα γεγονότα:
Ο Πάνος Κυριακόπουλος  επικεφαλής του Star Channel T.V (“Νέα Τηλεόραση Α.Ε”) και πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ), ένα πρόσωπο που, όπως λέει, “δεν θέλει να συνδιοικεί με την ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία των εργαζομένων“, ήταν αυτός που ήθελε να υποχρεώσει όλες τις επιχειρήσεις Ενημέρωσης να πάνε..
κόντρα στη παράδοση της Πρωτομαγιάς στον κλάδο του Τύπου και ΜΜΕ. Και έπεισε μερικές (δηλαδή ΣΚΑΪ και MEGA). Είναι γνωστό ότι σε αυτά τα Μέσα η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία την 1η Μαϊου 2013.
Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος όμως ήθελε να φανεί …σκληρός. Και έχοντας μπόλικη εξουσία διέταξε τους νομικούς συμβούλους του Ομίλου Βαρδινογιάννη να πάνε την ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρό της, Δ. Τρίμη στα δικαστήρια -έστω και κατόπιν εορτής - ζητώντας να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς στο κανάλι του παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί κάθε άλλη απεργία στο μέλλον και να πάει φυλακή για ένα χρόνο (!) ΜΟΝΟ ο Δ. Τρίμης απ’ όλο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Η δίκη ορίστηκε για Τρίτη, 14/5/2013, στις 13.00 στο κτίριο 5 (αίθουσα 1) της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Ομως, μετά το θόρυβο και την κατακραυγή που προκλήθηκε από την εκδικητική πολιτική της ιδιοκτησίας του  Star Channel να ζητήσει με αγωγή μεταξύ άλλων να φυλακιστεί ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ενώπιον του δικαστηρίου, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας αναδιπλώθηκαν, ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου σκέλους της αγωγής. Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, δεν αποδέχτηκε την απόσυρση και επέμεινε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει και το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποφανθεί, ώστε να αναδειχθούν και να καταπέσουν οι τρομοκρατικές μέθοδοι των εργοδοτών που επιδιώκουν την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας και εν γένει της συλλογικής δράσης.
-από syspeirosi