ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Oι επαφές με τους μιντιάρχες και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Τσεκούρας, Παππάς, Τσίπρας
Mετά την «αποκαλυπτική συνέντευξη» στο Εθνος της Κυριακής (σε Τσεκούρα και Τσούτσια) και τις συναντήσεις με εκδότες και καναλάρχες, o Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος λέει, να ανοίξει το διάλογο με φορείς, εργαζόμενους στα media, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους «καταναλωτές» του περιεχομένου του Τύπου προκειμένου να θεσπιστεί ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ προς όφελος των πολιτών και όχι της οικονομικής ολιγαρχίας. Ετσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα ΜΜΕ στις 7 το απόγευμα στο ΣΙΝΕ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: o πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, o Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης και η Μαρία Κομνηνού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Kαλεσμένοι θα είναι κοινωνικοί φορείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται..
στο χώρο των ΜΜΕ, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Ράνια Σβίγκου, μέλος της Κ.Ε και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
«Τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά για να παράγουν κέρδη, επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους», τoνίζει ο Β. Μουλόπουλος. Προτεραιότητα για την Αριστερά, όπως θα τονιστεί και στην εκδήλωση της Δευτέρας, είναι «να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών».