ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γιατί ο Αντώνης Σρόιτερ παράτησε το μπάσκετ...

...και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ο τηλεπαρουσιαστής του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ προτού ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα πολύ καλό. Σε κάποια στιγμή μάλιστα του έγινε πρόταση και από μεγάλο σύλλογο της Α2 προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Ενας τραυματισμός όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίσει επαγγελματικά και έτσι έριξε όλο το βάρος στη δημοσιογραφία. Σήμερα εξακολουθεί να παίζει ανελλιπώς μπάσκετ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και όσοι τον έχουν δει λένε ότι είναι μια ομάδα μόνος του. Μάλιστα όταν τον είχε δει στο παρκέ η Ελένη Μενεγάκη είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για τις ικανότητες και τον σωματόπτυπο του τηλεπαρουσιαστή -μπασκετμπολίστα .
Επόμενο λοιπόν ήταν σε κάποια από τις «αυτοψίες» του, ο Σρόιτερ να ασχοληθεί και με το..
αγαπημένο του άθλημα. Ετσι στην αυριανή (Πέμπτη) «Αυτοψία» στον Alpha , είκοσι έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Eurobasket, το 1987, ο δημοσιογράφος καταγράφει την πορεία του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντάει κάποιους από τους πρωταγωνιστές της «Χρυσής Ομάδας» του 1987 αλλά και τα 7χρονα τότε παιδιά, τα οποία εμπνεύστηκαν από αυτή τη σημαντική νίκη, ασχολήθηκαν με το άθλημα και σήμερα, καταξιωμένοι πλέον παίκτες, διεκδικούν και κατακτούν την κορυφή σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.