ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Δημ. Κουμπιάς, ο Μάκης Διόγος και οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Η Δημοσιογραφική Ενότητα και η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση από πλευράς  ΕΣΗΕΑ, μαζί με τη Δημοσιογραφική Ενότητα -Προοπτική της ΕΣΗΕΜ-Θ και την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ συνεργάστηκαν στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο του συνδυασμού «Ενότητα – Μεταρρύθμιση – Προοπτική». Και η συνεργασία αυτή αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχής, όχι μόνον από το εκλογικό αποτέλεσμα που μας ανέδειξε πρώτη δύναμη, αλλά και από την πορεία μας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε διακηρύξει ότι «η συνεργασία μας δεν ήταν ευκαιριακή, τυχαία και..
ιδιοτελής. Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, δεσμεύσεις και αποφάσεις για ένα δημιουργικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό που έχει επιχειρήματα και προτάσεις, υπερασπίζεται με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα του κλάδου, μπορεί να θωρακίσει την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της συνδικαλιστικής δράσης, να ενισχύσει στους συναδέλφους μας την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη, την συμμετοχή και την ενότητα. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Το γεγονός ότι ο συνδυασμός μας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, αποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας σχημάτων πάνω σε κοινές αρχές, διαφάνεια, ήθος».
Η Δημοσιογραφική Ενότητα επιβεβαιώνει τη διακήρυξη αυτή, συγκροτώντας μαζί με τη Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση και άλλους συναδέλφους – που ενστερνίζονται τις διακηρυγμένες θέσεις μας – την παράταξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με την οποία θα μετάσχει στις επικείμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Στόχος μας η ενότητα των δυνάμεων που επιδιώκουν να αρθρώσουν έναν σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό λόγο μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές, στηρίζοντας προσπάθειες που ενώνουν, επειδή πιστεύουμε ότι μόνον  αυτές μπορούν να αποτρέψουν στρεβλώσεις, αδιέξοδα και τυχοδιωκτισμούς. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης·  μόνο με την ενότητα μπορούμε να πορευθούμε με αξιοπρέπεια.
Η οικονομική συγκυρία είναι σκληρή, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την απαξίωση της δημοσιογραφίας και της συμβολής της στη δημοκρατία. Και όπως επισημαίνεται στην ιδρυτική διακήρυξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων, «δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι την ΕΣΗΕΑ  να πνίγεται  από το βραχνά της κρίσης ταυτότητας και το έλλειμμα στρατηγικής. Σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι,  καλούμαστε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις. Καλούμαστε να  τραβήξουμε μπροστά, ώστε να είμαστε περήφανοι για την ΕΣΗΕΑ, μετατρέποντάς την σε σύγχρονο συνδικαλιστικό διεκδικητικό οργανισμό που ταυτόχρονα υπηρετεί και σέβεται τους πνευματικούς της σκοπούς».
 Για τη Δημοσιογραφική Ενότητα
Δημήτρης Γ. Κουμπιάς
Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ»
------------
«Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Η μεγάλη κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος στον δημοσιογραφικό κλάδο και στην ΕΣΗΕΑ μας οδήγησε πριν από δυο χρόνια στην απόφαση να δημιουργήσουμε τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση κατάφερε να συγκροτήσει ένα εξαιρετικής ποιότητας ψηφοδέλτιο και να εκλέξει έναν σύμβουλο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στα δυο χρόνια παρουσίας μας στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών σταθήκαμε με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, αγωνιστήκαμε για την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και συνδικαλιστικές καταστάσεις, καθώς είχαμε απέναντι της σχεδόν το σύνολο των παρατάξεων που εκπροσωπούσαν (και εκπροσωπούν) τον παλιό, φθαρμένο, συντεχνιακό συνδικαλισμό. Και τα καταφέραμε. Καταθέσαμε το διαφορετικό, μεταρρυθμιστικό στίγμα μας.
Στις 18 και 19 Ιουνίου θα διεξαχθούν ίσως οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ. Είναι η στιγμή που οι μεταρρυθμιστικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου πρέπει να δώσουν τη μάχη για την ριζική αλλαγή του συνδικαλιστικού τοπίου.
Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των εκλογών, θεωρούμε ότι η ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα & συνεύρεση των δυνάμεων που επιδιώκουν να αρθρώσουν έναν σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό λόγο μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές, οι οποίες έχουν "βαλτώσει" εδώ και χρόνια την ΕΣΗΕΑ.
Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση συμμετέχει στο ενωτικό ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ». Προχωράμε για ένα δημιουργικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό που έχει επιχειρήματα και προτάσεις, υπερασπίζεται με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα του κλάδου, μπορεί να θωρακίσει την αξιοπιστία της συνδικαλιστικής δράσης, να ενισχύσει στους συναδέλφους μας την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και την συμμετοχή. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Γνωρίζουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πορευθούμε με αξιοπρέπεια.
Στις εκλογές 18-19 Ιουνίου οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του δημοσιογραφικού κλάδου με το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ», ενώνουμε δυνάμεις, τολμούμε και διεκδικούμε. Αφήνουμε πίσω ξεπερασμένες πολιτικές, συμπεριφορές και νοοτροπίες.
 Μάκης Διόγος
 Εκπρόσωπος Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ»