ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η «σφαγή» των εκδοτών

Η σημειολογία της απουσίας Ρέστη – Κοπελούζου από την Γενική Συνέλευση για το Μega

Κόντρα που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου ξέσπασε τελευταία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  Αφορμή, τα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τηλεοπτικός σταθμός των Γιώργου Μπόμπολα, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σταύρου Ψυχάρη. Η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την ραγδαία πτώση της διαφήμισης (σ.σ. υπολογίζεται ότι σε πραγματικούς αριθμούς αγγίζει το 70%) έχουν δημιουργήσει κατάσταση (σχεδόν) αδιεξόδου στο Μεγάλο Κανάλι.
Η απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να δώσει μια πρώτη ανάσα στο κανάλι, αν και όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τα όποια οφέλη θα είναι πρόσκαιρα. Και, είναι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά το..
πρώτο τετράμηνο οι ζημιές του Mega, προσεγγίζουν τα 8 εκ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσόν την αύξησης, δεν επαρκεί ούτε για το «καλημέρα».
Πέραν όμως, των στενών οικονομικών ζητημάτων εσχάτως, σύμφωνα με τη στήλη των media στο  ένθετο SECRET της εφημερίδας «Παραπολιτικά», άρχισαν να παρατηρούνται και σοβαρά προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των μετόχων. Για παράδειγμα εντείνεται η φημολογία που θέλει τις σχέσεις των Ψυχάρη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη, να διέρχονται τη χειρότερη φάση τους. Σύμφωνα με τις ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνονται σημαντικές διαφορές, σε δομικά ζητήματα για τη λειτουργία του σταθμού. Για παράδειγμα, κυκλοφορεί εντόνως, η πληροφορία, ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, έχει θέσει επί τάπητος ζήτημα αλλαγών, τόσο στον ενημερωτικό, όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα του καναλιού.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ
Με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Ψυχάρης, φαίνεται ότι διαφωνεί το αφεντικό της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης. Σε ό,τι αφορά τώρα, την πλευρά Μπόμπολα, επί του παρόντος δείχνει να κρατά αποστάσεις από την κόντρα των δύο συνεταίρων της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το αφεντικό του Πήγασου, δεν είναι προβληματισμένο για την κατάσταση που επικρατεί στο mega. Απεναντίας, η οικογένεια Μπόμπολα, θεωρεί ότι υπάρχει αναγκαιότητα δραστικών περικοπών στα λειτουργικά έξοδα. Με βάση τα παραπάνω, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση των τριών βασικών μετόχων, η οποία σε πρώτη φάση έχει αναβληθεί. Κάποιοι, θεωρούν ότι ο βασικός λόγος της αναβολής είχε να κάνει με το κλίμα έντασης που παρατηρούνταν μεταξύ των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη.

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ
Επίσης, κατά την τελευταία (κρίσιμη) Γενική Συνέλευση των μετόχων απουσίαζαν οι δύο μικρομέτοχοι, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Κοπελούζος. Ο πρώτος φαίνεται ότι δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει χρήματα στην αύξηση, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί η στάση που θα κρατήσει ο κ. Κοπελούζος. Το γεγονός πάντως, ότι επέλεξαν να απουσιάζουν ήταν ένα πρώτο, ξεκάθαρο μήνυμα, αναφορικά με την μελλοντική τους στάση.