ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Απεργία σε Κέρδος και Βραδυνή

Ανέστειλαν στον Αγγελιοφόρο

Απεργιών συνέχεια στο ΚΕΡΔΟΣ καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από το μεσημέρι της Πέμπτης  έως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το Δ.Σ. της Ενωσης ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» (Λιακουνάκος) με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία..
δεν καταβάλλει.
Την ίδια ώρα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 15.00 σήμερα Πέμπτη έως τις 15.00 της Παρασκευής, για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ». Οι Ενώσεις ζητούν από την εργοδοσία (Μήτσης) την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών εργασίας.

«Διαβεβαιώσεις» στον Αγγελιοφόρο
Οι «διαβεβαιώσεις» ήταν αρκετές για την ΕΣΗΕΜ-Θ για να αναστείλλει την 48ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» και στην ιστοσελίδα www.agelioforos.gr. Οπως γράφει ο asyntaxtostypos  η «δέσμευση» της παρέας του Μπακατσέλου ότι θα καταβληθεί «μέρος των οφειλομένων», ήταν αρκετή για την αναστολή.  Πάντως, ακόμα κι αν τηρηθεί η κουτσουρεμένη «δέσμευση», δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να αναστέλλεται από ένα συνδικαλιστικό όργανο μια κινητοποίηση, επειδή και μόνο υπήρξε προφορική διαβεβαίωση από τα αφεντικά μιας επιχείρησης. Δηλαδή, θεωρείται δεδομένη η αξιοπιστία των εργοδοτών του Τύπου, των υπευθύνων για δεκάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών-επιδομάτων και επιβολής κλίματος τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς; Δεν θα έπρεπε πρώτα να καταβληθούν τα χρωστούμενα και μετά να ανασταλεί η απεργία; Αυτό δεν επιβάλλει η στοιχειώδης «λογική»; Αλλά, από ό,τι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό, ορισμένοι λομπίστες-συνδικαλιστές-δημοσιογράφοι έχουν γίνει (μπαρντόν, κιόλας) «κώλος και βρακί» με τους διευθυντές-εκδότες-καναλάρχες. Έτσι εξηγείται το φαινόμενο.