ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Θύελλα αντιδράσεων για την Πόπη του ΕΣΡ

Αντιδράσεις ακόμα και εντός των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης φαίνεται πως προκαλεί η επιχειρούμενη τοποθέτηση της δημοσιογράφου – τηλεκριτικού Πόπης Διαμαντάκου στην κεφαλή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Αρχικά, φάνηκε πως η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου από την Πόπη Διαμαντάκου (που ήταν υποψήφια με το συνδυασμό της στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές), βρήκε σύμφωνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Οι πρώτες αντιδράσεις, όμως, σημειώθηκαν και μέσα στους κόλπους κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα από στελέχη που διατυπώνουν ενστάσεις και ανησυχίες για το κατά πόσο ο έλεγχος του Συμβουλίου μπορεί να περάσει στη..
ΔΗΜΑΡ. Σε πρώτη και κύρια φάση, οι αντιδράσεις απέναντι στη νέα προοπτική για το ΕΣΡ που βρίσκουν όλο και περισσότερο έδαφος, αρχίζουν από το προφανές: το γεγονός δηλαδή, ότι για τη θέση του προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής, η επιλογή ξεκινά από κομματικά κριτήρια, με βάση κομματικές προτάσεις που αφορούν πρώην υποψήφιους κομμάτων στις εκλογές!
Από εκεί και πέρα, τίθεται ζήτημα και με την επιλογή του προσώπου της Πόπης Διαμαντάκου, δεδομένου ότι επί σειρά ετών είχε δεσμούς εργασίας με εκδοτικά συγκροτήματα που τελούν και μέτοχοι τηλεοπτικών σταθμών. Επί της ουσίας, το ερώτημα είναι κατά πόσο κρίνεται δόκιμο να ανατεθεί σε μια δημοσιογράφο - τηλεκριτικό ο έλεγχος πρώην εργοδοτών της -και των ανταγωνιστών τους. - από το protothema.gr