ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σύννεφα στο Κολλέγιο Αθηνών - Μετά τις αντιγραφές και κακοπληρωμένοι καθηγητές

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Κολλέγιο Αθηνών που βγάζει προς τα έξω μια εικόνα που απέχει πολύ από αυτή που προσπαθεί χρόνια τώρα να φτιάξει το ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Κι αυτό γιατί όχι μόνο η διοίκηση του Κολλεγίου απολύει τους καθηγητές που πιάνουν τα παιδιά επωνύμων (λέγε με Αντώνη Σαμαρά) να αντιγράφουν, αλλά προχωράει και σε περικοπές μισθών στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε στην απόφαση να μειώσει τις αποδοχές των..
εκπαιδευτικών του σχολείου κατά 20% ενώ παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, κατήργησε τον 13ο και 14ο μισθό.  Η συγκεκριμένη απόφαση είναι παράνομη καθώς οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων δεν δικαιούνται, με βάση όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο, να καταργήσουν τα δώρα που λαμβάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Η απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών έχει και πολιτικό χαρακτήρα καθώς είναι γνωστές οι στενές σχέσεις της διοίκησής του (Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρωθυπουργού)) με την κυβερνητική εξουσία (Αντώνης Σαμαράς, αδερφός του προέδρου του Κολλεγίου) και η στόχευση της συγκεκριμένης ενέργειας, δεν είναι άλλη από την επέκταση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.
Οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές δεν δικαιολογούνται σε καμμιά περίπτωση πόσο μάλλον δε όταν το Κολλέγιο Αθηνών αφενός δεν έχει υποστεί μειώσεις μαθητών και αφετέρου τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τα δίδακτρά του κατά περίπου 30%! 

Υ.Γ:  Οι επιδόσεις του Κολλεγίου σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κάκιστες. Βέβαια ελάχιστοι από τους μαθητές του Κολλεγίου σπουδάζουν στην Ελλάδα. Βλέπετε οι γονείς έχουν τον τρόπο τους να τα στείλουν έξω...