ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Και οι εκδότες τρελάθηκαν!

Ποιοι επιστρέφουν στον τόπο του «εγκλήματος» - Νέες (και παλιές) εφημερίδες βρίσκονται στα σκαριά

Παρά τη δυσμενέστατη συγκυρία για τον χώρο του Τύπου νέες εκδοτικές προσπάθειες βρίσκονται στα σκαριά. Αν και στις περισσότερες επιχειρήσεις ΜΜΕ οι εργαζόμενοι πληρώνονται όποτε το θυμηθούν οι εργοδότες και την ώρα που πολλές εφημερίδες έχουν βάλει λουκέτο, κάποιοι επιμένουν εκδοτικά. Ο πυρετός φυσικά των διεργασιών οδηγεί εύλογα στο ερώτημα σχετικά με που βρίσκονται τα χρήματα για να στηρίξουν τα συγκεκριμένα εγχειρήματα και πόσο σοβαρές είναι αυτές οι εκδοτικές προσπάθειες... Ετσι:
** Νέα κυριακάτικη εφημερίδα ετοιμάζει πολύ γνωστός δημοσιογράφος με μακρά θητεία στο χώρο του Τύπου. Με βάση τους σχεδιασμούς, η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα είναι πολυσέλιδη και θα έχει άμεση.. διασύνδεση με γνωστή ιστοσελίδα.
** Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος». O εκδότης δεν φαίνεται να βάζει μυαλό από τις προηγούμενες εκδοτικές και δικαστικές περιπέτειές του και ετοιμάζει..
κυριακάτικο φύλλο με το όνομα «Εξέλιξη».
** Ο γνωστός στην πιάτσα και ως «Μισέλ» στελεχώνει το φύλλο -με... αγγελίες μέσω της Χρυσής Ευκαιρίας- και στόχος του είναι να βγεί η εφημερίδα στα περίπτερα στα μέσα Ιουνίου. Το φύλλο θα συνοδεύεται από οικονομικό ένθετο που θα λέγεται (πως αλλιώς) «Νέος Επενδυτής» και ένα περιοδικό με το όνομα (μαντέψτε) «Symbol». Ο Ανδρουλιδάκης λανσάρει στο διαδίκτυο και το exedrasports.gr.
** Στον τόπο του «εγκλήματος» φαίνεται να επιστρέφει κι ο Γιώργος Κουρής. Σύμφωνα με διαρροές (του ιδίου) ο άρτι αποφυλακισθείς εκδότης προχωρά, λέει, στην επανέκδοση της Αυριανής (με ποιούς; με τους απλήρωτους;). Η νέα Αυριανή θα είναι, λέει, πολύ πιο αιχμηρή  στο στιλ «Τους κρατάω όλους με χαρτιά. Θα πληρώσουν όσοι με έστειλαν στη φυλακή!»  και θα έχει εντελώς διαφορετικό σχήμα.
** Σε όλα αυτά δεν πρεπει να ξεχνάμε  και τους fundαούλες του lifestyle που προχωρούν στην επανέκδοση περιοδικών («People», «In Style» και «Fortune») του Πέτρου Κωστόπουλου χωρίς φυσικά να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ο «θείος».
** Στη Βόρειο Ελλάδα, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα εκεί εκδοτικά συγκροτηματα έχουν τεράστια προβλήματα (απολύσεις, περικοπές, μη καταβολή δεδουλευμένων), υπάρχουν πληροφορίες ότι προετοιμάζεται έκδοση αθλητικής εφημερίδας - χωρίς τη συμμετοχή του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.
** Στη Θεσσαλονίκη ο δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης, που τρέχει εδώ κι έναν μήνα το αθλητικό ραδιόφωνο Arena, προσανατολίζεται στην έκδοση εφημερίδας με νέα αποκλειστικά από την Βόρεια Ελλάδα.
** Στην έκδοση εβδομαδιαίου περιοδικού που θα κυκλοφορεί ως ένθετο κάθε Σάββατο με την εφημερίδα «Εspresso» προχώρησε  οεκδότης Γιάννης Φιλιππάκης. Το όνομα του περιοδικού είναι «Like» και είναι προσανατολισμένο στην κουτσομπολίστικη λογική παρόμοιων εντύπων.
** Την ώρα που προαναγγέλονται οι διάφορες εκδοτικές προσπάθειες -σοβαρές ή όχι- ο «καλοπληρωτής» ξενοδόχος και εκδότης Κώστας Μήτσης φέρεται ότι έχει αποφασίσει την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας Βραδυνή. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αντώνης Δελλατόλας αποφάσισε την αναστολή της εφημερίδας «6μέρες».