ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Χτυπάει κόκκινο» η εισφοροδιαφυγή στα ΜΜΕ

Πολλές από τις εταιρείες που χρωστάνε έχουν κλείσει

Σε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή των εταιρειών ΜΜΕ στον ασφαλιστικό οργανισμό δημοσιογράφων-υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ τα τελευταία χρόνια από τη μη πληρωμή της εισφοράς των εργαζομένων, ποσοστό 3% και από τη μή απόδοση του αγγελιόσημου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, οι ληξιπρόθεσμες όφειλες των εταιρειών ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται σε 51.909.874 ευρώ!
Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκδοτικών εταιρειών άνω των 10.000 ευρώ ανέρχονται σε 6.049.982 ευρώ για εισφορές 3%, σε 8.972.562,64 ευρώ για..
αγγελιόσημο δηλώσεων και σε 36.887.330,50 ευρώ για αγγελιόσημο διαφημίσεων. Θυμίζουμε ότι η εισφορά του 3% είναι τα χρήματα που έχουν παρακρατήσει οι εταιρείες από τους μισθούς των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και δεν τα έχουν αποδώσει. Πολλές από τις εταιρείες που χρωστάνε έχουν βάλει ήδη λουκέτο ενώ για αρκετές από αυτές ο ΕΔΟΕΑΠ με την προηγούμενη διοίκηση του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
πηγή: Τυπολογίες / Παρόν