ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι δουλειές των άλλων

Μας άρεσε το mail που πήραμε από γνωστό  (πρώην) εκδότη περιοδικών εκδόσεων. Ηταν ντόμπρο και «καθαρό». Γι αυτό και δεν θα το κάνουμε «σημαία». Μας άρεσε η (ας την πούμε) σεμνότητα και η δόση αυτοκριτικής που το χαρακτήριζε καθώς και η έξυπνη ειρωνεία που έβγαζε και απέναντί μας και ειδικά απέναντι σε πρώην συνεργάτες του.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην εκδότης:
«Σας παρακολουθώ συχνά πυκνά και ξέρω ότι δεν είμαι το καλύτερό σας. Γιατί να είμαι, άλλωστε; Ούτε και σε μένα αρέσει ο Παναθηναϊκός… Παρόλα αυτά όμως, θέλω να σας παρακαλέσω, αν είναι δυνατόν,  να μη χρησιμοποιείτε συνέχεια δική μου φωτογραφία για να περιγράψετε τις δουλειές άλλων ανθρώπων, όπως οι παλιοί μου συνεργάτες. Πολύς κόσμος μπερδεύεται και νομίζουν ότι μπορεί να έχω κάποια σχέση με μια δουλειά την οποία αγνοώ πλήρως. Άλλωστε, είναι καιρός μετά από τόσα χρόνια..
στα έντυπα, ο κύριος Τ. Σολωμός ή ο κύριος Κ. Κορλέτης ή κυρία Μαρία Γράψα να πάρουν τη δημοσιότητα που τους αναλογεί. Δεν πρέπει να τους μάθει και αυτούς ο κόσμος, δια της ευθείας και όχι δια της τεθλασμένης; Δεν είμαστε δα και οικογένεια, για να φωτογραφίζουμε τον πατριάρχη…
Π.Κ.»

Τις υποδείξεις του Π.Κ. -σχετικά με την εικονογράφηση- μάλλον δεν θα τις ακολουθήσουμε κατα γράμμα, γιατί οι αναγνώστες αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται... (στη φωτογραφία η Μαρία Γράψα)
Και φυσικά δεν ισχύει το ότι ο κόσμος μπερδεύεται και νομίζει ότι ο συγκεκριμένος πρώην εκδότης μπορεί να έχει κάποια σχέση με την έκδοση των People, In style κλπ Κι αυτό διότι έχουμε γράψει και ξαναγράψει ξεκάθαρα εδω κι εδώ πως ο πατριάρχης ουδεμία σχέση έχει με την επανέκδοση των περιοδικών που εβγαζε κάποτε η οικογένεια της ΙΜΑΚΟ.