ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η Συσπείρωση στη μάχη για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, 18 και 19 Ιουνίου, η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων” καταρτίζει δυναμικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Η ριζοσπαστική παράταξη της Αριστεράς στους δημοσιογράφους έχει στόχο όχι μόνο τη διατήρησή της ως πρώτη δύναμη στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και να συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν την ενημέρωση, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες, και διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων.
Η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων” θα συνεχίσει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση και με την εργοδοσία, που σε αγαστή συνεργασία επιχειρούν να απαξιώσουν τα συνδικάτα, τα συλλογικά δικαιώματα και τη δημοσιογραφική εργασία. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες άνεργους και τους..
επισφαλώς εργαζόμενους θα δώσει τη μάχη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης ενάντια στον φόβο, επιχειρώντας, όπως λέει και στη Διακήρυξή της, την “Ανατροπή από τα Μέσα”.
Η “Συσπείρωση”, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής διαπλοκής, που στην ακραία της εκδοχή μπορεί να οδηγήσει σε ενημερωτική δικτατορία, διαμηνύει ότι το τρίπτυχο πτωχευμένες ή εξαρτημένες επιχειρήσεις – πλούσιοι ιδιοκτήτες και στελέχη ΜΜΕ – άνεργοι ή φοβισμένοι δημοσιογράφοι οδηγεί σε ολική χρεωκοπία τον κλάδο και σε έκπτωση το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. “Δεν θα γίνουμε συνένοχοι της μετατροπής της ενημέρωσης από συνιστώσα της δημοκρατίας σε όχημα φαλκίδευσής της”, τονίζει στη διακήρυξή της.
Η “Συσπείρωση” δεν υποχωρεί από το υπ’ αριθμόν ένα αίτημα του κλάδου για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και υπεράσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της περίθαλψης, της σύνταξης και της προστασίας των ανέργων που λεηλατούνται από την τρόικα, την κυβέρνηση και τους εργοδότες.