ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΟΠΑΠ - Intralot: στην Κάντζα κάνουν λόγο για «Βατοπέδι του Σαμαρά»

Στην Κάντζα σχολιάζοντας την πολιτική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ανανεώσει την αμαρτωλή και απόρρητη(!) σύμβαση ΟΠΑΠ-INTRALOT,  κάνουν λόγο για «Βατοπέδι του Σαμαρά». Η ανανέωση έγινε 11 μέρες πριν υποβληθούν οι δεσμευτικές προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών του 33% του Οργανισμού, εκπρόσωποι των οποίων πρόκεται να συναντηθούν εκτάκτως. Πληροφορίες κάνουν λόγο για απόσυρση του ενδιαφέροντος τους.
"Είναι αστείο να δίνει λεφτά ο ΟΠΑΠ στον Σωκράτη Κόκκαλη (πάνω από 500 εκατ. αν συνυπολογισθούν και τα λαχεία) για να τον αγοράσει...", σχολιάζουν. Ο ΟΠΑΠ ο οποίος φιλοδοξεί να πουληθεί ολόκληρος 700 εκατ. ευρώ δίνει 500 εκατ. στον Κόκκαλη με τις δύο πρόσφατες αναθέσεις.
Εκτός από τον Κοντομηνά ο οποίος έχει βγει στα κάγκελα πληροφορίες θέλουν και τους..
Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο να σηκώνουν το θέμα. Ο Ψυχάρης σταθερά στο πλευρό του κουμπάρου και φίλου του Σωκράτη.
Πολλοί θεωρούν την απόφαση του Σαμαρά-η οποία ελήφθη με την συμφωνία Σόιμπλε και Μέρκελ-ως κύκνειο άσμα του. Οι επόμενες μέρες και όσα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν και την αυλαία της νοσηρής μεταπολίτευσης.
Διαβάζουμε στο site του Alpha:
Λίγα 24ωρα προτού οι ιδιώτες επενδυτές υποβάλλουν τις προσφορές τους για να διεκδικήσουν το 33% του ΟΠΑΠ, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση - φιάσκο του Οργανισμού, για μια ακόμη φορά, χωρίς κανένα θεσμικό ή κοινοβουλευτικό έλεγχο, εν λευκώ, αναθέτει την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της Εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» σε αυτό, καθώς επίσης την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, στην Ιντραλότ».
Ποιος ο ρόλος του κράτους; Τι έκανε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων; Γιατί συνεχίζουν να δίνουν εκατομμύρια στον Εθνικό Προμηθευτή, Σωκράτη Κόκκαλη, μέσα από την Ιντραλότ; Εκατόν πενήντα πέντε εκατομμύρια για πέντε χρόνια και 8% προμήθεια στην Ιντραλότ από το τζίρου του μελλοντικού επενδυτή για κάθε νέο παιχνίδι;
Με ποσοστό ψήφων 70% «ναι» και 30% «αποχή», τελικά η ενεκρίθη η σύμβαση ΟΠΑΠ – Ιντραλότ.
Το καθ' ύλην αρμόδιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, κάποιοι λένε ότι επέλεξε να νίψει τας χείρας του...
Ως κύριος μέτοχος του ΟΠΑΠ με ποσοστό 33%, αποφάσισε να μην ψηφίσει ούτε υπέρ, ούτε κατά της νέας σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, αλλά παρόλα αυτά και προφανώς μετά από πολιτική εντολή, πετάει το μπαλάκι στη διοίκηση του ΟΠΑΠ να αποφασίσει αυτό που διακαώς εκείνη θέλει... να εξακολουθεί η Ιντραλότ να βγάζει χρήματα.
- Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων μίλησε στην κάμερα του Alpha. Δείτε εδώ

* αναδημοσίευση από το kourdistoportokali που μέρες τώρα είναι στα «κάγκελα» με το θέμα του ΟΠΑΠ