ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ενας «ξεπεσμένος» και «ανήθικος» δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη

                                                         σκιτσο: Κώστας Κουφογιώργος
Η κραυγή του «δημοσιογράφου των χαλυβουργών» Γιώργου Μιχαηλάρη - Τι αναφέρει σε επιστολή του προς την Κ.Ε του ΚΚΕ

«Όχι, το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση σαν τη Χαλυβουργία του Μάνεση. Ο Ριζοσπάστης είναι Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και σε αυτό συνειδητά βρισκόμαστε όλοι όσοι εργαζόμαστε εκεί μέλη του κόμματος και μη.(...)
Στα 17 χρόνια ρεπορτάζ στο «Ριζοσπάστη» δε κέρδισα προνόμια και παχυλούς μισθούς. Το μόνο που κατάφερα να κερδίσω είναι οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου μετά από 9 μήνες καθημερινά στο πλάι τους, να με αποκαλούν «ο δημοσιογράφος των χαλυβουργών» και οι συνάδελφοι της εφημερίδας..
να με προσφωνούν «ο χαλυβουργός»! Οι χαλυβουργοί είναι αυτοί όμως που με έμαθαν να μη σκύβω το κεφάλι και να αγωνίζομαι για το δικαίωμα στην εργασία, για να μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου με αξιοπρέπεια. Είναι η μάνα ενός 19χρονου παλληκαριού που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα και τη βοήθησα με τις μαρτυρίες που είχα μαζέψει για το ρεπορτάζ, να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα που στοίχησε τη ζωή του παιδιού της, που με δίδαξε να μη το βάζω κάτω και να παλεύω.
Αυτό κάνω και τώρα, παλεύω για να έχει η μικρή μου κόρη φαΐ στο σπίτι και βγάζω κραυγή. Μπορεί να είναι δυνατή και να μη σας αρέσει αλλά τέτοια κραυγή είναι. Και σας φωνάζω δυνατά, ότι οι επιλογές που κάνετε είναι καταστροφικές και εγκληματικές και από αυτές μόνο ο εχθρός θα κερδίσει!».
Ολα τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων ,ο δημοσιογράφος Γιώργος Μιχαηλάρης που ύστερα από 17 χρόνια εργασίας στον «Ριζοσπάστη» εξωθήθηκε μετά από σειρά άλλων ενεργειών να φτάσει μέχρι τα αστικά δικαστήρια για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του (παραμένει πάνω από 6 μήνες απλήρωτος χωρίς άλλο εισόδημα) προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει.
Τόσο από «συναδέλφους» όσο και από στελέχη της ηγεσίας του κόμματος κατηγορήθηκε ως ένας «ξεπεσμένος» και «ανήθικος» δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» που δεν έχει καμία θέση στην εφημερίδα. Προς απάντησή τους, παραθέτει σήμερα την επιστολή που κατέθεσε στις 6 Μαρτίου 2013 στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της) και για την οποία μέχρι σήμερα δεν πήρε ποτέ απάντηση...
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή