ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η τροπολογία-σκάνδαλο που καλύπτει στελέχη τραπεζών και ο ρόλος του Νότη Μηταράκη

Απαλλάσσει από τις ευθύνες τους τις διοικήσεις τραπεζών για δάνεια σε κόμματα και… άλλους φορείς

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση με την τροπολογία που κατατέθηκε από 3 βουλευτές της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις. H τροπολογία απαλλάσσει από ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν «θαλασσοδάνεια» σε νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα.
Η τροπολογία-σκάνδαλο ψηφίστηκε κρυφά με τις υπογραφές τριών βουλευτών της Ν.Δ. που έχουν στενές σχέσεις με το Μαξίμου, την προηγούμενη Πέμπτη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το..
επικοινωνιακό σόου Κασιδιάρη κατά την κατάθεση Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ρυθμίσεις για “θαλασσοδάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ” ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης “δείχνει” ως υπεύθυνο τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και υπογραμμίζει τη διατύπωση της ρύθμισης η οποία αφορά “νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα”.
Με την τροπολογία ουσιαστικά ακυρώνονται οι έρευνες για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων που έχουν ξεκινήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η υποβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας έγινε πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη. Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Αυτή η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να ακυρώσει τη διερεύνηση της τραπεζικής δανειοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί η υπέρογκη και χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις δανειοδότηση των δύο κομμάτων από σειρά τραπεζών (Αγροτική, MIG, κλπ)».