ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ για τον Γ. Μουρούτη

Για παρακρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης του Τσίπρα κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

του Χ. Ιωάννου

Την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, με αφορμή σχόλιο του τελευταίου στο twitter, όπου εμφανίζεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μουρούτης με ανάρτησή του αποκάλυψε, επικαλούμενος την καταγραφή κατά την είσοδό του στη Βουλή, το πραγματικό όνομα του δημοφιλούς Ελληνα blogger με το ψευδώνυμο Pitsirikos, ο οποίος τον Αύγουστο του 2012 είχε έλθει στο Κοινοβούλιο με συνάδελφό του για να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow. Το ερώτημα ωστόσο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι..
με ποιον τρόπο ο κ. Μουρούτης έχει πρόσβαση σε στοιχεία επισκεπτών του κ. Τσίπρα.
Αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλ. Τσίπρα, τον γραμματέα της Κ.Ο. Ν. Βούτση και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π. Λαφαζάνη, προέβη σε διάβημα προς τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο βιβλίο εισόδου, παρά μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Και στη Βουλή
Το θέμα έθεσε χθες επίσημα από το βήμα της Βουλής ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, καθώς συνεργάτης του πρωθυπουργού φακελώνει και αποκαλύπτει τα ονόματα όσων επισκέπτονται τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Οπως σημείωσε, η πρόσβαση στο βιβλίο επισκεπτών είναι παράνομη και «αποτελεί παράβαση καθήκοντος που επισύρει ευθύνες». Κατηγόρησε τον κ. Μουρούτη ότι «τις τελευταίες ώρες οχυρώνεται πίσω από ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς» και επισήμανε πως «όσο ο κ. Μουρούτης παραμένει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, είναι φανερό ότι οι ευθύνες βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον κ. Σαμαρά».
Επίσης, «είναι τουλάχιστον άστοχη και γελοία η προσπάθεια να αποδοθούν στον Αλ. Τσίπρα οι απόψεις επισκεπτών του», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.
Απαντώντας, η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε πως ο ίδιος ο μπλόγκερ έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα και έχει βάλει και φωτογραφία. «Ορθώς σας είπε ο φρούραρχος ότι είναι απόρρητο, αλλά εδώ μέσα μπορεί να συναντήσεις και κάποιον στον διάδρομο», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι γνωστή η ταυτότητά του, είχε πάρει και εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι, έπαψε πλέον να είναι μυστικός ο Pitsirikos».
Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου τονίζει πως «ο κ. Μουρούτης και η κυβέρνηση είναι έκθετοι και οφείλουν να μας πουν μέσω ποιων παρακρατικών μηχανισμών και μεθόδων παρακολουθούν τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

- Εφημερίδα των Συντακτών