ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

EΡΤ: έκαναν φαντάρο... αρχισυντάκτη σε εκπομπή!

 Το βέβαιο είναι ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν αφήνει κανέναν να πλήξει, καθώς δεν προλαβαίνουμε να αναδείξουμε ένα σκάνδαλο και προκύπτει νέο. Οτι η ΕΡΤ πληρώνει τον γιο (Δημήτρη) για εργασία που προσφέρει ο συνταξιούχος πατέρας του (Πέρης Χαλάτσης) που... συμπτωματικά είναι προσωπικός φίλος του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιου Λιάτσου, καθώς εάν εμφανιζόταν ως εργαζόμενος θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, είναι γνωστό.
Αυτά συμβαίνουν στην εκπομπή «Επτά», τη μεικτή παραγωγή στην οποία έχει βρει «καταφύγιο» ο κ. Χαλάτσης, μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού, ως αρχισυντάκτης. Στα χαρτιά, βεβαίως, δεν φαίνεται..
ο ίδιος αλλά ο νεαρός γιος του Δημήτρης, αφού σύμφωνα με την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1031/9.2.12, Θ. 15ο περί «Απασχόλησης συνταξιούχων» προβλέπεται ότι όσοι συνταξιούχοι προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ υποχρεούνται να το δηλώνουν στον φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτούνται, προκειμένου να γίνεται η εκ του νόμου προβλεπόμενη αναστολή ή περικοπή της σύνταξής τους, ενώ από την ΕΡΤ Α.Ε. θα λαμβάνουν το υπόλοιπο του συμφωνηθέντος μισθού τους.
Ετσι, ο Πέρης Χαλάτσης στήνει την εκπομπή, επιμελείται τα ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: έτυχε, την παρούσα περίοδο που χρειάσθηκε να «επιστρατευθεί» ο υιός για να αμείβεται ο πατήρ, ο πρώτος να υπηρετεί ήδη τη στρατιωτική θητεία του από τον Ιανουάριο, και μάλιστα τον Ιούνιο μετατίθεται στον Εβρο! Αυτό είναι ένα ακόμη ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον Αιμ. Λιάτσο: το πώς δηλαδή η ΕΡΤ καταβάλλει μισθό για συμμετοχή (που χαρακτηρίζεται αναγκαία) στην υλοποίηση εβδομαδιαίας εκπομπής σε... φαντάρο που μάλλον βλέπει τον καρπό της «δουλειάς» του από το ΚΨΜ της μονάδας στην οποία υπηρετεί.

Κ. Νικολαΐδης / ΕΘΝΟΣ