ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Απάντηση στην... απελθούσα (Πρόεδρο)

Λάβαμε από τον Χρήστο Μέγα (υποψήφιο για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ) και δημοσιεύουμε:

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ
Και, ξαφνικά, επιστρατεύτηκαν οι απειλές και οι επιθέσεις περί… νεοοικονομολόγων.
Τα στοιχεία των Συντακτών του Εργατικού και Ασφαλιστικού ρεπορτάζ ήταν καταλυτικά. Ενόχλησαν όλους όσοι είχαν συνηθίσει να επιβάλουν την… σιωπή των μετόχων μέσα από υπόγειες παραταξιακές και εργοδοτικές διαδρομές. Αλλά, οι μάσκες έπεσαν και οι μασκαράδες αποκαλύφθηκαν. Οχυρωμένη πίσω από την αλαζονεία και οπλισμένη με περισσό θράσος η… απελθούσα αναφέρει ότι από την ρευστοποίηση των ομολόγων τον Μάρτιου του 2012 ο ΕΔΟΕΑΠ είχε και… όφελος 1,5 εκ. ευρώ. Αλλά, μόνο στις 2/7/2012.
Ωπα! Μήπως τελικά κερδίσαμε και δεν το ξέρουμε;
Και ένα χρόνο μετά, το φετινό Μάρτιο, ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να έχει «κέρδος»; Γιατί συγκρίνει..
τις τιμές ξεπουλήματος (Μάρτιος του 2012) με τον Ιούλιο του ίδιου έτους και ειδικώς τις 2/7/2012 και όχι σε διάστημα ενός έτους, τον φετινό Μάρτιο (2013) ας πούμε;
Μα γιατί όταν ενσυνειδήτως και ξεδιάντροπα «σκότωσαν» τα ομόλογα (Μάρτιος 2012) μετά το PSI+, αυτά συνέχιζαν τα πέφτουν γα 2-3 μήνες ακόμη. Αλλά τώρα έχουν πενταπλάσια τιμή. Συγκεκριμένα: Μετά το «κούρεμα» που επέβαλε η κυβέρνηση και η τρόικα στα αποθεματικά κατά 53,5% -δόθηκε και ένα 15% σε ρευστό (έντοκα γραμμάτια)- τα νέα ομόλογα του Ταμείου έπεσαν στα 17-20 σεντς ανά ευρώ επένδυσης. Τότε, τον Μάρτιο του 2012, κάκιστα και ανεύθυνα ξεπούλησε η απελθούσα. Και 2-3 μήνες μετά, τον επόμενο Ιούλιο, συνέχιζαν και πέφτουν (στα 12-13 σεντς). Για αυτό και επικαλείται, εντελώς ύποπτα και σε μια προσπάθεια περισπασμού από την κύρια ευθύνη της, την 2α Ιουλίου 2012 και όχι μία μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ακολούθως όμως τα νέα ομόλογα (επαν)αγοράστηκαν από το Δημόσιο στα 35 σεντς (Δεκέμβριος 2012) και σήμερα έχουν 55 σεντς ανά ευρώ επένδυσης. Γι’ αυτό και το Αμοιβαίο των Ασφαλιστικών ταμείων καταγράφει κέρδη 550 εκ. ευρώ (από 100 εκ. που επένδυσε σε νέα ομόλογα στα 17 σεντς, όταν η απελθούσα πουλούσε, στα 750 εκ. σήμερα).
Αν συνεχίζει η απελθούσα να υποστηρίζει εκείνη την καταστροφική, για τα ταμείο μας, επιλογή πώλησης τότε να μην κλαψουρίζει ότι την εξαπάτησε ο Προβόπουλο και καλόν είναι να τα αναφέρει αυτά στον εισαγγελέα!
Αλλά, μέσα στο Τριώδιο κάποιοι παίζουν τον παπά με τα αποθεματικά του κλάδου!
Από την Πέμπτη 14 Μαρτίου υποσχόμαστε περισσότερους εφιάλτες σε όσους με τις αποφάσεις τους έφεραν σε αυτό το σημείο τον ΕΔΟΕΑΠ. Συνάδελφε!
Κάνε επιλογή ευθύνης, αυτόνομης πορείας και σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ. Για:
-την οικογένειά σου - τις απολαβές σου - την αξιοπρέπεια μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΜΕΓΑΣ Υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ