ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα μυστήρια της Μιχαλακοπούλου: ο «Βαγγέλης», ο Γερμανός φίλος (του Ψυχάρη) και ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής του ΔΟΛ, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος και ο ρόλος του - Τι έγραφε το ΒΗΜΑ για την εξαγορά της αλυσίδας «Γερμανός»

Από τη ΔΕΗ στην Cosmote για το ΔΟΛ! Και εξηγούμαι: τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή, που κατείχε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης, καταλαμβάνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος.
Η θέση ήταν κενή εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο κ. Νέζης δεν ασκούσε πλέον τα συγκεκριμένα καθήκοντα, παραμένοντας απλό μέλος του δ.σ. στο συγκρότημα Λαμπράκη.
Στη Μιχαλακοπούλου τρέχουν ήδη ένα σωρό σενάρια, μιας και είναι σαφές ότι ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής δεν είχε βγει στην αγορά προς άγραν μισθού. Μερικοί λένε ότι θα παίξει ρόλο στο..
σενάριο απόσχισης των ψηφιακών media (γεγονός που ενδέχεται να επιφέρει συνολικότερες αλλαγές -και προσώπων- στο ΔΟΛ), άλλοι υποστηρίζουν ότι θα επεξεργαστεί τη συμφωνία με τον Πήγασο και κάποιοι τρίτοι ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να κουβαλάει μαζί του επενδυτικά funds. Οπως σημειώνουν οι παροικούντες την χρηματιστηριακή Ιερουσαλήμ, κανένα fund δεν έχασε λεφτά την εποχή που ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος στην COSMOTE. Και κάποια εξ αυτών τον ακολουθούν σχεδόν τυφλά έκτοτε.
Yπάρχει βέβαια και το στόρι με τον Πάνο Γερμανό. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για στενό φίλο του Σταύρου Ψυχάρη και ότι αρκετές φορές έχει ακουστεί το όνομά του σε επενδυτικά και μετοχικά σενάρια για το ΔΟΛ. Κι από την άλλη, επί ημερών Μαρτιγόπουλου (τον Μάιο του 2006 συγκεκριμένα) η COSMOTE είχε εξαγοράσει την αλυσίδα «Γερμανός». Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» (Ιούλιος του 2008), «η εξαγορά αυτή απασχόλησε πολλές φορές τον Τύπο, λόγω της οσμής σκανδάλου που είχε από την αρχή, καθώς το τίμημα θεωρήθηκε υπερβολικό και έφτασε στα 1,4 δισ. ευρώ». Υπάρχει λοιπόν εξέλιξη ενόψει εξόδου του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο ή πρόκειται περί απλής συμπτώσεως; Εχω την εντύπωση ότι συντόμως θα έχουμε την απάντηση στο ερώτημα.
Παρεμπιπτόντως, διάβασα και κάτι άλλο στο δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο «Ευ. Μαρτιγόπουλος: Από το Χαλάνδρι στο Ψυχικό με διαβατήριο την Cosmote». Εγραφε εκεί τα εξής: «Το όνομα του Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου εμφανίζεται ακόμα και στα τιμολόγια που βρέθηκαν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκου για αγορές ηλεκτρικών συσκευών. Στις εισηγήσεις του ο κ. Χριστοφοράκος ζητούσε 15% έκπτωση για αγορές οικιακών συσκευών του κ. Μαρτιγόπουλου».

- Χρ. Ξανθάκης / Μέσα και media / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία