ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το Χωνί: ένας χρόνος από το τεύχος μηδέν

Αν νομίζατε ότι η φράση «τα χώνει» γράφεται με έψιλον-γιώτα, κάνατε λάθος!
Τελικά, το σωστό είναι «τα χώνι». Ναι, με γιώτα. Γιατί, εδώ και ένα χρόνο, έχει αλλάξει ακόμη και η ορθογραφία! Από την 25η Μαρτίου του 2012, όταν κυκλοφόρησε το τεύχος μηδέν (0) της κυριακάτικης αντι-μνημονιακής εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, όλα άλλαξαν!
Η ορθογραφία βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου τηλεοπτικού σποτ που ήδη βρίσκεται στον αέρα, φέρνοντας Το ΧΩΝΙ της Αντίστασης και στην οθόνη της τηλεόρασης κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
Αφορμή, τα γενέθλια της εφημερίδας. Στις 25 Μαρτίου, Το ΧΩΝΙ γίνεται ενός έτους. Γιορτάζει 12 μήνες -και υπόσχεται πολύ περισσότερους- χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος:
•    Το ΧΩΝΙ γιορτάζει με το καινούριο τηλεοπτικό spot της εφημερίδας, που ήδη προβάλλεται..
πανελλαδικά και έχει προκαλέσει αίσθηση:

Σε μια σκοτεινή αίθουσα, κάτω από το έντονο φως του προβολέα, ο ανακριτής φωνάζει στον κρατούμενο: «Γράψε: Τα χώνει». Μόνο που ο κρατούμενος (με το τατουάζ… hello kitty! στο στέρνο του) δε μασάει. Κοιτάει απορημένος και γράφει «τα χώνι». Ξέρει καλά ο άνθρωπος ότι, πλέον, το «τα χώνι» γράφεται με γιώτα! «Λάθος, ξαναγράψε!», είναι η ατάκα του ανακριτή που ήδη διαδίδεται από στόμα σε στόμα!
•    Το ΧΩΝΙ γιορτάζει με μια ειδική επετειακή έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ενα αφιέρωμα στους 12 μήνες που Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει τις αλήθειες τις οποίες οι άλλοι κρύβουν, αποδομεί με ακλόνητα επιχειρήματα τη μνημονιακή προπαγάνδα, ξεσκεπάζει με ντοκουμέντα-φωτιά τα σκάνδαλα υπουργών, κυβερνήσεων, μεγαλο-επιχειρηματιών και στέκεται δίπλα στον Ελληνα πολίτη, ενημερώνοντάς τον για τα δικαιώματά του κόντρα στις κάθε είδους αυθαιρεσίες (χαράτσι, εισπρακτικές, ΔΕΗ κ.λπ.) και καθοδηγώντας τον για να τα διεκδικήσει νομικά.
Η ειδική έκδοση θα συνοψίζει τη συναρπαστική πορεία του πρώτου έτους: τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν αίσθηση (την επιχορήγηση του ιδρύματος του πρωθυπουργικού αδελφού, την αδελφή του υπουργού Εργασίας που δουλεύει στη ΔΕΗ, το πλιάτσικο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού κ.λπ.), τις ακτιβίστικες νομικές πρωτοβουλίες που λύτρωσαν τους αναγνώστες της εφημερίδας (εξώδικο στη ΔΕΗ και στις εισπρακτικές των τραπεζών, ανακοπή στο χαράτσι της ΔΕΗ, αύξηση του αφορολόγητου κ.λπ.), τις αναλύσεις που δημοσιεύονται μόνο Στο ΧΩΝΙ. Επιπλέον, μιλούν για Το ΧΩΝΙ και την Αντίσταση οι Ελληνες πολίτες (πριν και πάνω από όλα), αλλά και οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες και οι ίδιοι οι άνθρωποι της εφημερίδας. Πλάι σε όλα αυτά και αρκετές εκπλήξεις, Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 24 Μαρτίου (που -εκτάκτως- θα κυκλοφορήσει από το Σάββατο 23 Μαρτίου) στα περίπτερα όλης της χώρας.