ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σπανοπούλου: Δεν ζημιώσαμε τον ΕΔΟΕΑΠ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση της Ελένης Σπανοπούλου, τέως προέδρου και υποψήφιας για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

"Θα με δικάσουνε ο κούκος και τ´ αηδόνι.."
ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ! Το αποδεικτικό πόρισμα ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της MOORE STEPHENS
«Παραιτήθηκα από τη θέση της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με άλλα 4 μέλη της ΕΣΗΕΑ  υλοποιώντας έτσι όλες τις από τον Ιούνιο  δεσμεύσεις μας. Δυστυχώς μπροστά στην κάλπη επιμένουν να μας  συκοφαντούν, χωρίς αποδείξεις   ότι ζημιώσαμε το Ταμείο.  ΦΘΑΝΕΙ  ΠΙΑ!
Ας σταματήσει, επιτέλους, αυτό το κακό συνδικαλιστικό θέατρο. Σωπαίνουμε υβριζόμενοι σκαιότατα για μήνες. Σεβάστηκα την Δικαιοσύνη τους ρυθμούς της και τη διαδικασία που ακολουθεί, αλλά δεν..
θα επιτρέψω να συνεχιστεί  αμαχητί η  ανθρωποφαγία και η κατάντια που ζούμε στον Κλάδο, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Άνθρωποι που δεν λένε μεταξύ τους Καλημέρα ,παράταξεις ,που  επ ουδενί  δεν συμφωνούν στα μείζονος  σημασίας προβλήματα  των δημοσιογράφων και της δημοσιογραφίας αδημονούν να μοιράσουν κουκιά και καρέκλες και... ομονοούν ομαδόν και προκλητικά για τη νοημοσύνη μας σε ένα  μόνο σημείο : Να πέσει  η διοίκηση Σπανοπούλου!  
Την απάντηση θα δώσει φυσικά  η κάλπη .
Εγώ, όμως, έχω   χρέος απέναντι στην τιμή και την αξιοπρέπεια όλων των μελών του ΔΣ που στήριξαν τον ΕΔΟΕΑΠ  σε τραγικές ώρες κι απέναντι στους 20000 ασφαλισμένους μας που αγωνιούν και αναρωτιούνται γι αυτό   τον ορυμαγδό ανεύθυνων κατηγοριών, να τις αντικρούσω.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ  ότι η  απερχόμενη Διοίκηση έχει από τον Ιούνιο  στη διάθεση των Εισαγγελικών  Αρχών  ειδικό ενυπόγραφο πόρισμα  των Ορκωτών Ελεγκτών της  διεθνούς ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας Moore Stephens ΑΕ  με το οποίο αποδεικνύεται ότι τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο  ΔΕΝ  ΖΗΜΙΩΣΑΜΕ  οικονομικά τον Οργανισμό μας.
Αντίθετα, στο πόρισμα αυτό τεκμηριώνεται  ότι  η αποφευχθείσα οικονομική ζημία  για τον ΕΔΟΕΑΠ στην ίδια περίοδο,  χάρη στις κινήσεις που έγιναν, ανερχόταν σε 10,9 εκ € ! Ακόμη οικονομικοί αναλυτές με βάση τα στοιχεία της  ίδιας της ΤτΕ , για τις τρέχουσες αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο φέρνουν το Ταμείο στις 2 Ιουλίου 2012 με οικονομικό όφελος από τις κινήσεις αυτές 1.551.916 €.
Αυτά , για τους μάγους νεοοικονομολόγους του Ασφαλιστικού μας, τους εντεταλμένους της ΤτΕ, τα παπαγαλάκια του αλήστου μνήμης χρηματιστηρίου των Χαλυβδόφυλων και πρώην Αυριανιστές , που τετραγωνίζουν τον κύκλο επί του θέματος υπηρετώντας με αήθεια προσωπικές , παραταξιακές και όχι μόνο φιλοδοξίες.....
Ματαιοπονούν , όμως, όσοι με παραταξιακό μανδύα περιφέρουν στο Διαδίκτυο τα επιχειρήματα του   Τροικανικού σύστηματος Προβόπουλου, ,των εμπόρων της Υγείας και όσων θέλουν τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ! Πού ήταν  όλοι όταν δίναμε μόνοι τη μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ;  Περιμέναμε 4 μήνες να δεχθεί η ΕΣΗΕΑ να μας ελέγξει και μη την είδατε!
Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τις  παραταξιακές αθλιότητες που τόση ζημιά έχουν κάνει.  Ας μιλήσει η κάλπη.  Ο κόσμος, και γνώση και μυαλό και συνείδηση έχει!
Ας μας κρίνουν οι ασφαλισμένοι που βρήκαν πάντα ένα καταφύγιο στον ΕΔΟΕΑΠ, ιδιαίτερα   μέσα στη Κρίση (2009 – 2013).
Ας κριθούμε όλοι με βάση το έργο, την υπευθυνότητα, την πείρα, τη γνώση, την ηθική και το ποιες  υπηρεσίες έχουμε προσφέρει στον κλάδο.
Ας πάρει κάθε ασφαλισμένος την ευθύνη του για τον ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας!
Για  τον ΕΔΟΕΑΠ,  που μας παρέδωσαν οι σοφοί γέροντες του Κλάδου μας,για την δέσμευση τιμής να τον υπηρετώ, για τα χρόνια που εργάστηκα σκληρά υπέρ της Κοινωνικής  Ασφάλισης και Περίθαλψης ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων,  για το τιμόνι που κράτησα σταθερά μέσα στην φουρτούνα χωρίς να λιγοψυχήσω δηλώνω  σήμερα ότι,   Δεν λιποτακτώ!

Ανακοινώνω στον Κλάδο των ΜΜΕ την υποψηφιότητά μου στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση του Ταμείου μας. Και ζητώ τη στήριξη των συναδέλφων  κυττάζοντας τους στα μάτια.
ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν  ότι στέκομαι μακριά και απέναντι από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις κομματικές, πολιτικές  ή άλλες σκοπιμότητες που έχουν θανάσιμα τραυματίσει  και καταστήσει αναξιόπιστο  τον Κλάδο των ΜΜΕ  στην Κοινωνία,  αλλά και έχουν απαξιώσει την ίδια την ΕΣΗΕΑ στη συνείδηση των χιλιάδων σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων ή μπλοκάκηδων σε εργασιακές γαλέρες....
Κόμμα μου είναι μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ και παράταξη μου οι ασφαλισμένοι του, οι άρρωστοι , οι γέροντες,  οι κοινωνικά αδύναμοι
Ανήκω  στους Ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν αποτελεσματικά, να παλεύουν για Αξιοπρέπεια και Αντοχή μέσα στην τραγωδία που βιώνει ο τόπος και μαζί, οι δημοσιογράφοι και οι οικογένειές μας.
Γιατί,  ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ οι Δημοσιογράφοι.Πάσχουμε και πασχίζουμε όπως όλοι οι Ελληνες....

Καλωσορίζω εκείνους από  τους συνυποψήφιους μου συναδέλφους  που θα τιμήσουν και δεν θα βεβηλώσουν το μεγάλο αλώνι της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας, αυτής των εκλογών της 12ης και 13ης Μαρτίου. Και εύχομαι να σταθούμε ΜΑΖΙ, ΟΡΘΙΟΙ για το δύσκολο σήμερα και για ένα καλύτερο αύριο στο Ταμείο μας.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ στον Αγώνα για τον Άνθρωπο μόνο.
Μακάρι να νικήσουν οι καλύτεροι!»

Ζητώ  την ψήφο των συναδέλφων
 Με Αξιοπρέπεια και Αντοχή

ΕΛΕΝΗ Β. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 Μέλος ΕΣΗΕΑ,
 Πρόεδρος ΟΑΤΥΕ,
Αντιπρόεδρος ΑΙΜ,
Υποψήφια για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ