ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Στρατής Αγγελής και Λίζα Δουκακάρου στις 4 το πρωί ενημέρωσαν με έκτακτο για τη συμφωνία στις Βρυξέλλες

Τελικά μπορεί να βριζουμε το Mega αλλά ήταν το μόνο κανάλι που έβγαλε έκτακτο στις 4 το πρωί προκειμένου να ενημερώσει ότι το θρίλερ των Βρυξελλών για το θέμα της Κύπρου κατέληξε σε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Στρατής Αγγελής και η Λίζα Δουκακάρου ενημέρωναν τους τηλεθεατές ότι το Eurogroup επικύρωσε τελικά και το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές και οι τεχνικές λεπτομέρειες της οδυνηρής συμφωνίας καθώς και το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων πάνω από τις 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters:
 Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών και τη χρηματοδότηση της διάσωσης της χώρας. Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία..
μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, για την περίπτωση της Λαϊκής. Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, που με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν είναι ασφαλισμένες, θα «παγώσουν» και θα χρησιμοποιηθούν για την επίλυση του ζητήματος του χρέους.
Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσο μεγάλη θα είναι η απομείωση των κεφαλαίων αυτών. Πάντως, μέχρι και την τελευταία στιγμή έπαιζαν πολλά σενάρια για το ύψος του κουρέματος, αλλά και το τι θα γίνει τελικά με τα χρέη της Λαϊκής στον μηχανισμό ELA, .
Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι η συμφωνία προβλέπει κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και ότι με αυτό τον τρόπο η Τράπεζα Κύπρου διασώζεται.