ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μετατρέπουν την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ - Σε ομηρία οι εργαζόμενοι

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ

Tην κήρυξη απεργίας, αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ από σήμερα Δευτέρα στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη στις 6 π.μ. για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται: στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους ρ/σ «Αθήνα 9,84», «Κανάλι 1 90,4 FM», «Επικοινωνία FM», καθώς και τον Τ/Σ «Κανάλι της Βουλής». Ταυτόχρονα ΕΣΗΕΑκαι ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.
«Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα μας, η επέκτασή του και στα..
ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης για συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους τους δημοσιογράφους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης.
Ο Προέδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της ΕΡΤ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έχει βάλει σκοπό και στόχο να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να την μετατρέψει σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής. Έχει θέσει σε ομηρία τους δημοσιογράφους μέσα από τις συμβάσεις έργου που διαρκώς ανανεώνονται. Ασκεί λογοκρισία στο παραγόμενο προϊόν της ενημέρωσης και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα καθεστώς ευνοϊκό για ημέτερους, αυτούς που κάνουν «καλά τη δουλειά τους», ευνοϊκό όχι μόνο στην εσωτερική διαδικασία, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους».

Οι Ενώσεις διεκδικούν:
Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.
Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αφού η απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.
Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
- διαβάστε: Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη για την σημερινή απεργία στα ΜΜΕ – Επιστολή συμπαράστασης του Προέδρου της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα