ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Λογοκρισία για το blog Ξάνεμο Τήνου

Στο Πρωτοδικείο της Σύρου, δικάζεται ακόμη μία υπόθεση ιντερνετικής λογοκρισίας. Αφορά στο ιστολόγιο Ξάνεμο της Τήνου, που τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη για παραβατική συμπεριφορά μελών της τοπικής ιεραρχίας. Η μήνυση κατατέθηκε από τον αρχιερατικό επίτροπο και αφορά τόσο τον αποστολέα όσο και έναν εκ των διαχειριστών του ιστολογίου, τον Π. Αλικάρη.
Ο πρώτος διώκεται διότι με την επιστολή του στο Ξάνεμο «ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτου διά του Τύπου ψευδές εν γνώσει του γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη άλλου» και ο δεύτερος διότι «παρείχε άμεση συνδρομή στον πρώτο». Την οποία επιστολή πήρα τηλέφωνο τον Π. Αλικάρη και μου τη διάβασε και ομολογώ ότι..
δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί μπορεί κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο να αναγνώρισε τον εαυτό του στις γραμμές της.
Οπως και να έχει το πράγμα, η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δοκιμάζει τα όρια της ιντερνετικής ελευθερίας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές υπέρ του Ξάνεμου (συμμετέχουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και ο Αλέκος Αλαβάνος), ενώ οι διαχειριστές του bolg μας είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν σταματάμε, δεν το βουλώνουμε!».
ΧΡ. Ξ

-από Eλευθεροτυπία
- και η απόφαση