ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΑΪ: κανείς να μην υπογράψει τη νέα μείωση μισθού

Τι αποφάσισε η κοινή συνέλευση των συντακτών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Αλαφούζου

Παρά τη μετάδοση προγράμματος «κονσέρβα» από τον ΣΚΑΪ ( κάτι που συνηθίζεται στο συγκρότημα Αλαφούζου) η στάση εργασίας των εργαζόμενων πέτυχε. Οι συντάκτες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ σε κοινή συνέλευσή τους έξω από τις εγκατάστάσεις του Φαλήρου (αφού οι επιτελείς απαγόρευσαν τη μάζωξη εντός των γραφείων), συζήτησαν τους τρόπους αντίδρασης στη νέα εκβιαστική απαίτηση της διοίκησης του ΣΚΑΪ για περαιτέρω περαιτέρω μειώσεις μισθών από 3% έως 5%.
Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στους ήδη μειωμένους μισθούς οι οποίοι τα δύο προηγούμενα χρόνια συρρικνώθηκαν περισσότερο από 28% σωρευτικά και ήδη λόγω των αυξημένων φορολογικών παρακρατήσεων θα συρρικνωθούν ακόμη παραπάνω.
Η συνέλευση των συντακτών του ΣΚΑΪ -στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- αποφάσισε ότι.. ουδείς θα πρέπει να υπογράψει την καινούρια -τρίτη κατά σειρά- μείωση, αλλά όλοι να περιμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα έχει η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με την εργοδοσία του ΣΚΑΪ.
Επίσης αποφασίστηκε ότι οι εκπρόσωποι ραδιοφώνου και τηλεόρασης του ΣΚΑΪ θα παραβρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα ενημερώσουν κατόπιν τους εργαζόμενους για τις όποιες αποφάσεις.
Επίσης οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Ένωση να ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας για την επιχειρούμενη νέα μείωση των μισθών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εκδικητικές απολύσεις σε όσους δεν υπογράψουν.