ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Εκκαθάριση παλιών (καταξιωμένων) συντακτών στα ΝΕΑ και τον ΔΟΛ

Ηχηρά ονόματα ανάμεσα σε αυτούς που αποχωρούν από την Μιχαλακοπούλου – Τι γίνεται με Γεωργουσόπουλο, Δανίκα και Διαμαντάκου

Εκκαθάριση ή τέλος εποχής στα ΝΕΑ; Ό,τι και να υποθέσουμε, γεγονός είναι πως φεύγουν σχεδόν όλοι οι παλιοί -«καταξιωμένοι» θα λέγαμε- συντάκτες της εφημερίδας. Στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου γνωστοποιήθηκε πως γύρω στα 15 άτομα, φεύγουν με εθελουσία έξοδο. Πολλοί κάνουν λόγο για «υποχρεωτική»… εθελουσία (νέος όρος για τις απολύσεις) στα ΝΕΑ. Ισως κάποιοι από αυτούς που έμαθαν ότι φεύγουν να είχαν συμφωνήσει με τη διεύθυνση για την αποχώρησή τους, κάποιοι άλλοι όμως όχι.
Το σίγουρο είναι ότι από Τα ΝΕA αποχωρούν περισσότερα από 15 άτομα , αν και κάποιοι από αυτούς πιθανόν να συνεχίσουν την συνεργασία με την εφημερίδα (άγνωστο με ποιους όρους). Aνάμεσα σε αυτούς που αποχωρούν -όπως ακούγεται- περιλαμβάνονται και τα κάτωθι ονόματα:
Πόπη Διαμαντάκου (τηλεκριτικός)
Δημήτρης Δανίκας (κριτική κινηματογράφου – αρθρογράφος)
Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτική θεάτρου)
Λεονί Σταφυλά (ένθετα – διατροφή)
Μικέλα Χαρτουλάρη (ένθετα – Βιβλίο)
Χάρη Ποντίδα (ένθετα – πολιτιστικό)
Μαρία Μαρκουλή (πολιτιστικό – μουσική)
Δημήτρης Δοντάς (αθλητικό)
Νίκος Αμανίτης (ένθετα - Ταχυδρόμος)
Βαγγέλης Καρακάσης (γραφήματα)
Αντώνης Λαγός (ύλη)
Βασίλης Λαμπρίνης (ύλη)
Αγγελόπουλος (διεθνή)
Γ. Παπαχρήστος (πολιτικό)
Θυμίζουμε ότι από την εφημερίδα Το Βήμα αποχώρησαν οι Ζήσης Καραβάς, Νίκος Μπακουνάκης, Τάσος Αναστασιάδης ενώ με εθελουσία προτίθεται να αποχωρήσει και ο παλαίμαχος συντάκτης Δημήτρης Νικολακόπουλος.
Πολλοί είναι και αυτοί που αποχώρησαν – απολύθηκαν (προτού εκπνεύσει το 2012) και από τα περιοδικά του ΔΟΛ καθώς πολλά τμήματα συγχωνεύτηκαν με εντολή Ψυχάρη.