ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λυδία, φραπέ! Και διώξε τους ενοχλητικούς...

Ο Φώτης Μπόμπολας έχει μπροστά από το γραφείο του τέσσερεις οθόνες υπολογιστών εγκατεστημένες στον απέναντι τοίχο, ο οποίος φέρει μια ξύλινη επένδυση.
Έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται στα κεντρικά ενός αρχηγείου.
Η  γραμματέας του, η Λυδία του φέρνει φραπέ. Ο Μπόμπολας, ετών 52, με κοντοξυρισμένα μαλλιά, στρίβει ένα τσιγάρο. Καπνίζει Ολντ Χόλμπορν. Το πουκάμισό του είναι ανοιχτό στο στήθος, στο καρπό του χεριού του δεν φέρει κανένα ρολόι. «Προτιμώ να κρατώ χαμηλό προφίλ», διατείνεται ο ίδιος.
Ο Μπόμπολας είναι ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στην Ελλάδα. Στην οικογενειακή αυτοκρατορία ανήκουν ο εκδοτικός κολοσσός Πήγασος, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της χώρας, εταιρίες ανακύκλωσης, ορυχεία χρυσού, ακίνητα. Συνολική αξία: μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπόμπολας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. Ακόμη και τώρα αισθάνεται άβολα: «Δεν βλέπετε; Η χώρα εκρήγνυται»...

Η αλήθεια για την «επανέκδοση» της εφημερίδας Eλευθεροτυπία

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για τις μεθοδεύσεις στην ιστορική εφημερίδα

Στην απόπειρα «επανέκδοσης» της Ελευθεροτυπίας παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ που κάνει λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων στην ιστορική εφημερίδα με αφορμή την σύμβαση εργασίας που καλούνται να υπογράψουν στη Μίνωος.
Σκοπός της παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ είναι, όπως αναφέρει, να ενημερώσει και να συμβουλεύσει τους δημοσιογράφους, ώστε να μην υποκύψουν σε νέα νομικά τεχνάσματα, με τα οποία ουσιαστικά απεμπολούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα με επαπειλούμενο τον κίνδυνο ο μακροχρόνιος αγώνας τους να καταλήξει σε στυγνή εκμετάλλευσή τους.
 Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης - παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ:..

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χατζηνικολάου «παζαρεύει» με την Αλέκα για τον 902

- Στο σφυρί έναντι 7 εκατ. ευρώ η τηλεόραση του Περισσού

- Απολύσεις στον "Ριζοσπάστη" κι από πίσω "μπίζνες" το ΚΚΕ

Η επιχείρηση σωτηρίας του "Ριζοσπάστη" προκειμένου "να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα" μπήκε μπροστά την εβδομάδα των Χριστουγέννων, με τρεις απολύσεις συν άλλες δύο χθες, ως "αναγκαιότητα". Αναμένονται καμιά 40ριά, από το σύνολο των 83 δημοσιογράφων που εργάζονταν συνολικά. Τις προθέσεις του κόμματος για το προσωπικό της εφημερίδας είχε εκθέσει ο διευθυντής Στ. Λουκάς, όταν ανακοίνωσε ότι μπορεί να εκδίδει την εφημερίδα με 40 δημοσιογράφους και με κνίτες.
Την ίδια ώρα, ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ: μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους και επιχειρηματίες, βγάζει στο σφυρί την τηλεοπτική συχνότητα του 902, όπως ο πιο επιτήδειος καπιταλιστής. Κι αυτό..

Φυντανίδης: Eυτυχώς ή δυστυχώς δεν θα με βρείτε στη λίστα με τα δημοσιογραφικά pay roll του Λαυρεντιάδη

Οι εκδότες σήμερα είναι εντελώς διαφορετικοί. Δεν μοιάζουν με τον Τεγόπουλο που μπήκε κυρίως για ιδεολογικούς λόγους στις εκδόσεις...
Αυτό αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης, σε δηλώσεις του σε γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ και περιγράφει το πώς γνωρίστηκε με τον Λαυρεντιάδη στο δείπνο της Αίγλης στο Ζάππειο:
Τον Λαυρεντιάδη τον είχα γνωρίσει κατά περίεργο τρόπο, στην εκδήλωση που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου για να τιμηθεί ο Κύρκος. Είχαν καλέσει τρεις δημοσιογράφους, τον Παπαχελά, τον Παντελή Καψή και εμένα. Ήταν εκεί επίσης ο Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Κουβέλης, ο Μελισσανίδης, ο Κυριακίδης... Ο Λαυρεντιάδης κάθισε δίπλα μου. Ήταν ένα περίεργο βράδυ και μου λένε τώρα ότι το είχε χρηματοδοτήσει ο Λαυρεντιάδης. Σας διαβεβαιώ ότι ο..

Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση

 - από την ιστοσελίδα 902.gr

Οταν άρχισαν να γράφονται τα πρώτα ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο και στην «Αυγή» (δε θα μπορούσε να μη γράψει τέτοια ρεπορτάζ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι επίδοξοι διαχειριστές του καπιταλισμού πασχίζουν με προοδευτικό προσωπείο της «αριστεράς» να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση σε όφελός του, είναι δηλαδή με την πλευρά των αστών), είχαμε γράψει στον «Ριζοσπάστη» ότι βρήκαν ακόμη μια αφορμή να επιτεθούν στο ΚΚΕ και..

Δ. Τρίμης: Οι συνδικαλιστικές αρχές δεν πρέπει να εφαρμόζονται α λα καρτ

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ για τις μαζικές απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»

Όπως είναι γνωστό και έχει προαναγγελθεί επίσημα από το ΚΚΕ ως ιδιοκτήτη του “Ριζοσπάστη” και του “902″, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απολύσεων στα δύο μέσα. Είναι προφανές ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις στα θύματά της.
Είναι κατανοητό ότι και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ που δραστηριοποιούνται στις εκδόσεις έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ίσως και προβλήματα επιβίωσης. Αλλά, εξίσου κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» απολύσεις όταν οδηγούν δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία, και μάλιστα άγνωστης διάρκειας υπό τις συνθήκες κατάρρευσης που επικρατούν στον κλάδο των ΜΜΕ.
Πριν σπεύσουν κάποιοι να με συμπεριλάβουν στους..

Μόνο ο Λαμπράκης όρισε διάδοχο...

Μικρές εφημεριδούλες με λίγο κόσμο μπορεί να επιβιώσουν. Αλλά θα είναι εφημεριδούλες...

Δεν θα πεθάνουν οι εφημερίδες, αλλά δεν θα είναι όπως παλιά. Το ίδιο ισχύει και για την κάθε νέα Ελευθεροτυπία που θα βγει. Η Ελευθεροτυπία θριάμβευε γιατί είχε πάνω από 350 συντάκτες. Αυτά τώρα δεν μπορεί να τα αντέξει μια εφημερίδα.
Αυτό αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης, σε δηλώσεις του σε γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ και συμπληρώνει:
Μικρές εφημεριδούλες με λίγο κόσμο μπορεί να επιβιώσουν. Αλλά θα είναι εφημεριδούλες. Άλλαξαν τα πράγματα. Η συρρίκνωση στον Τύπο έχει αρχίσει και θα..

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μπορούν ο Μπόμπολας κι ο Πατέλης να βγάλουν μόνοι τους το Εθνος;

Περί απεργοσπαστικών φύλλων, σύγχρονων τεχνολογιών και «έμπειρων» εκδοτών

Οι διάλογοι και οι ερωταπαντήσεις που ακολουθούν έλαβαν χώρα στο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη συζήτηση της συμπληρωματικής αυτεπάγγελτης δίωξης κατά του διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος». (Ο Θανάσης Τσεκούρας είχε θεωρηθεί κατεξοχήν υπεύθυνος για την έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου του «Εθνους» της 14ης Ιουνίου 2011, κατά παράβαση της απόφασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για κήρυξη απεργίας).
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ανατριχιαστικά και ικανά να προκαλέσουν σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο: οι εφημερίδες και οποιοδήποτε έντυπο ενημερωτικού περιεχομένου μπορεί να βγει στα περίπτερα χωρίς δημοσιογράφους, όποτε το θελήσουν οι «έμπειροι εκδότες» σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και το επιτελείο των προγραμματιστών!.. Και τα έντυπα θα κυκλοφορήσουν έστω κι αν η κάλυψη των γεγονότων είναι υποτυπώδης, αδιασταύρωτη και μέσα..

Mαλέλης: Εδιωξα τον Λ. Παναγιώτου από το Star γιατί ήταν λουφαδόρος!..

- Παναγιώτου: Μας έδιωξε γιατί δεν υπογράψαμε ατομική σύμβαση 
- Ποινή επίπληξης από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στον διευθυντή ειδήσεων του Star Channel

«Εγκαλώ τον διευθυντή ειδήσεων του Star Channel, Σταμάτη Μαλέλη, για αντισυναδελφική συμπεριφορά και εμπαιγμό εις βάρος μας, εις βάρος των έξι πρώην εργαζομένων δημοσιογράφων του καναλιού… Ο κ. Μαλέλης, όχι μόνο μας απέλυσε εκδικητικά επειδή αρνηθήκαμε να υπογράψουμε τις ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας του οικονομικού διευθυντή του καναλιού κ. Πάνου Κυριακόπουλου, αλλά συνέχισε να μας εμπαίζει και να μας προκαλεί…».
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του Μαλέλη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχκό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παναγιώτου.
Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μαλέλης κατέθεσε ότι ο Παναγιώτου ήταν λουφαδόρος και γι΄ αυτό τον απέλυσε:
«…Όταν άλλαξε (ο Παναγιώτου) και μεταφέρθηκε σε εκπομπή (στη Λαμπίρη), δήλωσε δημοσίως ότι τον έκανα τον πιο..

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πόπη Χριστοδουλίδου: Αποχωρώ από την παράταξη του ΚΚΕ σε ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

«Αποχωρώ και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ». Αυτό αναφέρει σε ένα λιτό σημείωμα της στο μπλογκ peiratikoreportaz, η Πόπη Χριστοδουλίδου.
Αφορμή για την παραίτηση της δημοσιογράφου αποτέλεσαν οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη. «Δεν δικαιολογείται με τίποτα να απολύεις εργαζόμενους από τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις μετά για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου. γιατί το σκληρό αφεντικό απολύει εργαζόμενους!» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πόπη Χριστοδουλίδου που καταλήγει:
«Σε όσους εκφράζουν την άποψη πως στα δύσκολα φαίνεται αν είμαστε δυνατοί και αντέχουμε, υπάρχει απάντηση. Ποιοι αντέξαμε κι αντέχουμε ακόμα, αποδεικνύεται στην..

Απολύσεις χωρίς τέλος - Αποθρασύνθηκαν οι εργοδότες στη Sportday

Αποθρασύνθηκε η εργοδοσία στην εφημερίδα SPORTDAY που συνεχίζοντας την τακτική τρομοκράτησης των εργαζόμενων προχώρησε σε νέες απολυσεις. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα δεν δίστασε να απολύσει ακόμη και τον εργασιακό εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, Mανώλη Παναγιωτόπουλο, μαζί με άλλους τρεις δημοσιογράφους.
Στην SPORTDAY απολύονται εργαζόμενοι οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση των αποδοχών τους ενώ ταυτόχρονα, οι απολύσεις λειτουργούν ως μέσο «παραδειγματισμού» των υπολοίπων. Έτσι οι εργοδότες επιδιώκουν να υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίοι..

Ποιοι έφυγαν με εθελούσια στο ΒΗΜΑ - Στη θέση του Ψυχάρη ο Χρήστος Μεμής;

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ συνεχίζουν να επιλέγουν την εθελουσία έξοδο από το συγκρότημα. Ετσι την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν από το ΒΗΜΑ τρεις δημοσιογράφοι: ο Νίκος Μπακουνάκης (διδάσκει και στο Πάντειο), ο βετεράνος του αθλητικού ρεπορτάζ, Ζήσης Καραβάς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην κυριακάτικη του ΔΟΛ, Τάσος Αναστασιάδης.
Την ίδια ώρα στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ το πολυσυζητημένο πρόγραμμα της εθελουσίας φαίνεται να «κολλάει» και πάλι. Κι αυτό γιατί στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου, στο γραφείο του διευθυντή της εφημερίδας Χρήστου Μεμή υπήρξε συνωστισμός εργαζομένων (περισσότεροι από 25) που θέλησαν να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς..

Το εξώδικο για την Ελευθεροτυπία, η μεταβίβαση της Espresso και ο ρόλος του Μαυρουδή Βορίδη


** Και μέσα στις όλες προετοιμασίες για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και τις άλλες εξελίξεις στη Μίνωος νάσου κι ο εκδότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος που διεκδικεί τον τίτλο της εφημερίδας. Με εξώδικό του στην Χ.Κ.Τεγόπουλος επικαλείται ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρεται να έχουν υπογράψει οι Τεγόπουλος -Σιαμαντάς και Αλέκος Φιλιππόπουλος (ο πατέρας του) και το οποίο προέβλεπε την επιστροφή του τίτλου «Ελευθεροτυπία» στον Αλ. Φιλιππόπουλο αν η εφημερίδα σταματούσε να εκδίδεται επί ένα χρόνο.

** Tι σχέση μπορεί να έχει ο πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης με την..

Ο Δ. Ρίζος αρθρογράφος (για το μεροκάματο) στον Ελεύθερο Τύπο!

Με ελαφρά πηδηματάκια ετοιμάζεται να την κάνει ο δημοσιογράφος-εκδότης Δημήτρης Ρίζος από τον Αδεσμευτο Τύπο όπου οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς έχουν να πληρωθούν περισσότερο από πέντε μήνες.
Ο Ρίζος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τους «ανταγωνιστές» εκδότες του Ελεύθερου Τύπου, παζαρεύοντας την επιστροφή του (ως αρθρογράφου) στην εφημερίδα στην οποία υπήρξε επι χρόνια διευθυντής. Παράλληλα ο Ρίζος ψάχνει, λέει, αγοραστές-επενδυτές για τον Αδέσμευτο και φέρεται να έχει μιλήσει (εκτός από τους Σκαναβή- Μπενέκο) με Φιλιππάκη, Τράγκα και Παύλοβιτς. Τώρα τι θα γίνει

Kαταστήματα Μetropolis: οι απολυμένοι σε κινητοποιήσεις, ο Κουρής για καταδύσεις


Τι μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, όπως ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και του ομίλου MAD, όταν απολύει εργαζόμενους χρωστώντας μισθούς και μη καταβάλλοντας αποζημιώσεις ισχυριζόμενος ότι δεν έχει χρήματα;
«Ίσως θα πρέπει να πιστέψετε ότι εγώ έχω κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση μου»,  και ότι «έχω φιλήσει κατουρημένες ποδιές» μας είπε ίδιος στην απρόσμενη συνάντηση που είχαμε μαζί του όταν τον ανακαλύψαμε τυχαία σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. «Όλη την ώρα είμαι έξω και προσπαθώ να βρω μια λύση για εσάς και τα παιδιά του MAD», μας τόνισε επιχειρώντας να δραματοποιήσει τη θέση του.
«Αφεντικά και δούλοι, ένα πράγμα γίναμε ούλοι» του απαντήσαμε γιατί, πολύ απλά, γνωρίζαμε ότι ο Ανδρέας Κουρής εκείνη τη στιγμή..

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Στ. Λουκάς: Τον Ριζοσπάστη μπορώ να τον βγάζω μόνο με 40 μέλη του Κόμματος και Κνίτες


Tι καταγγέλουν απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι για τις εξελίξεις στον Περισσό

Με εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ με ιστορία στην ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τώρα ήρθε η ώρα να φάει τα παιδιά της. Tην Παρασκευή 21/12/2012 ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες απολύσεις. Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διεύθυνσης της εφημερίδας οι απολύσεις θα έχουν μαζικό χαρακτήρα. Aναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την παραμονή της αργίας της πρωτοχρονιάς, για να καλυφθεί το «πλάνο» του Δεκεμβρίου. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να απολυθεί περίπου το μισό προσωπικό, δηλαδή..

Συμβάσεις τύπου Ανθής Σαλαγκούδη και στην ΕΡΤ3


Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για ώριμα και δοκιμασμένα δημοσιογραφικά στελέχη του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο φίλος του Γιώργος Μουρούτης δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο ειδικά όταν οι αδυσώπητες οικονομικές δυσκολίες πικραίνουν τα στελέχη τους.
Πάντα με γνώμονα την αξιοκρατία και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, χωρίς σπατάλες κομματική ευνοιοκρατία, διαφάνεια και ορθολογισμό στην  εφεύρεση θέσεων γύρω από το δημόσιο. Πάνω από όλα το πατριωτικό καθήκον να αλλάξει η χώρα και να σταματήσει να είναι η χώρα του Μαυρογιαλούρου και του Γκρούεζα.
Για όλους  τους άλλους όμως όχι για τα δικά μας παιδιά.
Με εισήγηση του Αδέκαστου κεντροαριστερού και ιδεολογικά πεντακάθαρου γενικού διευθυντή Κώστα Μπλιάτκα,  κατόπιν προφανώς άνωθεν εντολών, πρόκειται να προσληφθούν ως προσωπικό..

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πληρώνουμε 1 εκατ. ευρώ για τα μάτια της Ανθής!..

Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πόσο μας στοιχίζει η προστατευόμενη των «γαλάζιων» στελεχών, που κάνουν όλο και πιο ενδιαφέροντα τον γρίφο γύρω από την επιμονή στο πρόσωπό της

Μόνο ένας αριθμολόγος, βαθύς γνώστης των πυθαγόρειων θεωρημάτων, θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει το απόκρυφο νόημα των αριθμών και τον συμβολισμό τους γύρω από την εκπομπή της «γαλάζιας» πολιτεύτριας Ανθής Σαλαγκούδη που κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο μέσα από την εκπομπή με τον ευφάνταστο τίτλο «136».
Δεν υπάρχει στην ιστορία της ΕΡΤ πιο κωμικοτραγικό εγχείρημα. Η εκπομπή της Ανθής έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο στο Ραδιομέγαρο, μια και στους διαδρόμους κρατάνε την κοιλιά τους όταν, ερμηνεύοντας τι θέλει να πει… ο ποιητής με το «136», αναφέρονται σκωπτικά στον αριθμό των ημερών που η ωραία πλην άπειρη Ανθή περιφέρεται ασκόπως στους μουντούς ορόφους μέχρι να καταφέρει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που δυστυχώς δεν μπορεί να φθάσει χρησιμοποιώντας μόνο τις 12ποντες γόβες της.
Δεν είναι αλήθεια ότι η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης..

Οι Λυμπέρηδες στο Γκστάαντ και τη Νέα Υόρκη και οι εργαζόμενοι γαλοπούλα ρεφενέ..

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή από εργαζόμενους στον όμιλο Λυμπέρη

Χρόνια Πολλά στην Οικογένεια Λυμπέρη!
Τα Χριστούγεννα μπορεί να βρουν την οικογένεια Λυμπέρη στο αγαπημένο της Γκστάαντ ή τη Νέα Υόρκη, όπως συνήθιζαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους πρώην πια εργαζομένους του θα πάρουμε γαλοπούλα ρεφενέ φέτος. Κι αυτό γιατί ο πιο γενναιόδωρος και καλοπληρωτής εκδότης, όπως συνήθιζε να αυτοχαρακτηρίζεται, δεν είχε τη στοιχειώδη ανθρωπιά και ηθική, να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του παρότι η εταιρεία του ακόμα δεν έχει κηρύξει πτώχευση. Για τους χρωστούμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις ούτε λόγος πια. Ισως να σκέφτεται ο μεγάλος καπετάνιος ότι θα πρέπει να του λέμε κι ευχαριστώ που μας έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούμε να μπούμε στο..

Λάλας: Ο,τι έχω κάνει στον ΔΟΛ το οφείλω σε Αυτόν...


...ακόμη και το γεγονός ότι αδυνάτισα!

«Ο,τι έχω κάνει στο «Βήμα της Κυριακής» και στον ΔΟΛ το οφείλω σε Αυτόν που με επέλεξε και στους άλλους που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Δεν πιστεύω στους παντοδύναμους ανθρώπους. Πιστεύω στους δημιουργικούς… Αν δεν υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι να πιστεύουν σε ένα κοινό όραμα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα»
Aποκαλυπτικός ο Θανάσης Λάλας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. Βέβαια ο επονομαζόμενος και «Χοντρός» δεν λέει κουβέντα για το πως εξεδιώχθη από τον ΔΟΛ όταν θέλησε να γίνει Ψυχάρης στη θέση του Ψυχάρη. Δεν λέει τίποτε για τους ανθρώπους που παρολίγον να καταστρέψει όταν προσπάθησε να μοιραστεί μαζί τους το... όραμά του. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι ματαιόδοξοι και «ψώνια» που πράγματι... μοιράστηκαν το όραμά του, «φτιάχτηκαν» στο πλευρό του αλλά αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί του.
Βέβαια ο ίδιος είχε κάνει την μπάζα του μέσω του real estate (που είχε σαν χόμπι) αν και όπως λέει..

Ολοι τους χαμογελούσαν...


(...) Και ξαφνικά η δρυς έπεσε. Παίρνει ο καθένας το κομματάκι του, αλλά κυρίως δημιουργεί το άλλοθί του. Οι μετοχές του Λαυρεντιάδη είναι ακόμη ζεστές στα χαρτοφυλάκια των εκδοτικών συγκροτημάτων, αλλά οι εκδότες ανακάλυψαν την «ψυχρή» δημοσιογραφία και ξυλεύονται.
Είναι εντυπωσιακό πως ακόμη και μία κοσμικογράφος, εκμυστηρεύτηκε πως δεχόταν πολλές πιέσεις για να γράφει για τον Λαυρεντιάδη. Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει βέβαια την ιστορία με τον τέως βασιλιά, τον ανεκδιήγητο Γλύξμπουργκ, ο οποίος αφού το 1967, ετοίμασε το δικό του πραξικόπημα ανεπιτυχώς, όταν ανέλαβε η Χούντα, όρκισε την χουντική κυβέρνηση και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Όταν μετά από χρόνια ρωτήθηκε γι αυτό, είχε το θράσος να πει πως ήταν ενάντια στη Χούντα.
Ως απόδειξη γι αυτό είχε λέει τη φωτογραφία στην οποία ποζάρει με τους χουντικούς. Στη..