ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι «εξηγήσεις» του Πιτσιρίκου και το «καλό μπλογκ» των zoornalistas

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, όλα όσα εγραψες στο μπλογκ σου ως απάντηση στο «Ψιτ, Πιτσιρίκο...», μας έπεισαν -σοβαρά.
Και δεν έχουμε  κανένα λόγο να τα αφισβητήσουμε.
Τουναντίον…
Το θεμα για το οποίο σε «εγκαλέσαμε» είναι το ότι στο κείμενο σου (Ητανε δυό, ήτανε τρεις) τους έβαλες όλους στο ίδιο τσουβάλι μη αναγνωρίζοντας  καν την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να αγωνιστούν με τις δικές τους δυνάμεις, τα δικά τους χρήματα (και αμισθί για κάποιο διάστημα) για να εκδώσουν μια εφημερίδα. Μια προσπάθεια στην οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη για το περιεχόμενο και για τη διαχείριση του Μέσου.
Αυτά και μόνο..

Υ.Γ: Φίλτατε Πιτσιρίκο, επειδή ακριβώς έχεις ενάμισι εκατομμύριο page views (το μήνα), χάθηκε να..

«Πιτσιρίκο που βρίσκεις τα χρήματα;»


Ο δημοφιλής μπλόγκερ απαντάει στους zoornalistas

Ο Πιτσιρίκος αντικρούει τα όσα έγραψαν οι zoornalistas σχετικά με την κριτική του για την έκδοση νέων εφημερίδων και τη χρηματοδότηση τους. Κυρίως όμως απαντάει στα ερωτήματα που του ετέθησαν σχετικά με το πού βρίσκει τα χρήματα για να συντηρείται. Διαβάστε την εκτενή όσο και εμπεριστατωμένη απάντηση του Πιτσιρίκου στο προσωπικό του σάϊτ.:

Δημοσιογραφικό μπλογκ ενοχλήθηκε από το κείμενό μου για τις νέες εφημερίδες που εκδόθηκαν ή εκδίδονται και με μαλώνει. Ο καιρός θα δείξει αν έχω δίκιο ή άδικο σε αυτό το θέμα αλλά το καλό μπλογκ μου θέτει και κάποια ερωτήματα. Θέλει να μάθω πού δουλεύω και πώς ζω. Αν και το έχω γράψει, ας το ξαναγράψω. Είναι χρέος μου. Ζούμε σε σκοτεινές εποχές και πρέπει να είμαι διαφανής. Όπως όλοι μας.
Ρωτάει το καλό μπλογκ:
«Αλήθεια εσύ που τα βρίσκεις τα χρήματα για να συντηρείσαι; Δεν πρέπει να πεις πού αλλού εκτός από το Unfollow, δουλεύεις;»

Φυσικά και πρέπει. Αλλά το έχω κάνει ήδη. Πριν από 2 χρόνια σχεδόν, στον..

Προβληματισμός στις «6μέρες» του Δελλατόλα


@ Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι συντονιστές ρεπορτάζ στη νέα εφημερίδα του Αντώνη Δελατόλλα. Οι “6 ημέρες” κρεμάστηκαν στα περίπτερα, ωστόσο, οι ελλείψεις σε φρέσκα θέματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο τόσο στη συντακτική ομάδα όσο και σε αυτούς που έχουν αναλάβει να “τρέξουν” τη νέα έκδοση. 
@ Ζόρια, ζόρια στον ΑΝΤ1, αλλά ο Πέτρος Κωστόπουλος μπορεί να θεωρεί εαυτόν από τους τυχερούς. Για “περιορισμένες εμφανίσεις μόνο”, ο πάλαι ποτέ “καπετάνιος” της ΙΜΑΚΟ απολαμβάνει αποδοχών που πουθενά δεν συναντάς πλέον στην ελληνική τηλεόραση. Πόσες χιλιάδες ευρώ είπαμε ανά εκπομπή; 2.000 ή 3.000; Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για χρήματα που το σύνολο των παρουσιαστών τα βλέπουν πλέον μόνο στα όνειρα τους. 
@ Τι ωραίο, όμως, είναι κι αυτό με τις “νεκραναστάσεις” Μέσων που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες απλήρωτους και άνεργους! Δικηγόροι, πολιτικοί και “παλιοί” του σπορ έχουν βαλθεί να “ξαναστήσουν” στα πόδια τους επιχειρήσεις που..

Ο «καπετάνιος» Λυμπέρης, ακόμα και την τελευταία στιγμή, έλεγε ασύστολα ψέματα.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε με καθυστέρηση (ως συνήθως) ανακοίνωση των εργαζόμενων, στις Εκδόσεις Λυμπέρη:


200 εργαζόμενοι, 15 περιοδικά, 2 ραδιοφωνικό σταθμοί
Πριν από δυόμισι χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη, κληθήκαμε να στηρίξουμε τον «καπετάνιο», Αντώνη Λυμπέρη, για να μην βουλιάξει το «καράβι», όπως του άρεσε να επαναλαμβάνει.
Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια έχουμε υποστεί τρεις μειώσεις μισθών – πολλοί και τέσσερις.
Κατά τον προηγούμενο, όπως και φέτος, υποχρεωτικά περιήλθαμε σε..

ΑΝ και ΟΤΑΝ βάλει τα λεφτά ο Μαρινάκης θα γίνει η «μοιρασιά» στο Alter...


Πάλι τους κοροϊδεύει ο Γ. Κουρής - Αυτά που υπόσχεται ότι θα δώσει, δεν τα έχει και περιμένει να βρεθούν όταν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτή!

Λεφτά προς το παρόν δεν υπάρχουν για να τα «μοιραστούν» οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στο Alter. Αν και όταν δώσει λεφτά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα γίνει η «μοιρασιά» και θα πληρωθούν ορισμένοι τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι στους οποίους η διεύθυνση του σταθμού υπόσχεται εν κρυπτώ χρήματα, με αντάλλαγμα να αποσύρουν την υπογραφή τους από την αίτηση πτώχευσης.
Ο Γ. Κουρής πατώντας πάνω στην απελπισία των απλήρωτων εργαζομένων επιχειρεί να ανοίξει όπως-όπως τον σταθμό εμπαίζοντας εκατοντάδες εργαζόμενους.
Ακόμη όμως και αυτά τα ανταλλάγματα που υπόσχεται δεν πρόκειται να δοθούν αμέσως, όπως διευκρίνισε στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Γκότσης. Θα δοθούν όταν τελειώσει η διαδικασία με την προσφυγή στο άρθρο 99. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε, τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν αλλά θα βρεθούν όταν εκδηλωθεί...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ψιτ, Πιτσιρίκο...

 Γράφει ο zooρλός

Ο μπλόγκερ Πιτσιρίκος είναι εξαιρετικός αλλά είναι φορές που γράφει και καμιά ανοησία, προφανώς, για να περνάει η ώρα. Όπως αυτό που έγραψε για την Ελευθεροτυπία και τις άλλες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν από πρώην εργαζόμενους της Μίνωος. Καλή η πλάκα Πιτσιρίκο και το «θάνατος στ' αφεντικά» αρκεί  να μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν και να αδικούμε εργαζόμενους που πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Ο αντισυμβατικός χιουμορίστας, στο συγκεκριμένο post (Ήτανε δυό, ήτανε τρεις) επικαλείται κάποιες θολές «μαρτυρίες» ξένου δημοσιογράφου μεγάλης εφημερίδας, για πράγματα που γνωρίζουν πλέον καλά και όλοι οι «ντόπιοι».
Γράφει ας πούμε ότι στην Ελευθεροτυπία δούλευαν 700 δημοσιογράφοι (700 ναι, όχι όλοι όμως δημοσιογράφοι κλπ κλπ)  και αναρωτιέται που βρήκαν όλοι αυτοί (εννοεί τους εργαζόμενους) τα λεφτά για να βγάλουν εφημερίδες. Κι εμείς έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές αλλά για τους..

H (νέα) απόφαση καταπέλτης του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τον Τσεκούρα

Τι αναφέρει η απόφαση για τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ και την παράνομη απόλυση της Πόπης Xριστοδουλίδου

Απόφαση καταπέλτης και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κατά του Θανάση Τσεκούρα, διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος» για την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου. Το ΔΠΣ ομόφωνα διατηρεί την πρωτόδικη ποινή της προσωρινής διαγραφής 1 έτους του Τσεκούρα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από δυο εγκλήσεις της Χριστοδουλίδου εναντίον του.
Δείτε ορισμένα σημεία από το σκεπτικό της απόφασης του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τον διευθυντή Θανάση Τσεκούρα:..

Ο Πίκουλας έχει να πληρώσει πέντε μήνες στον Γάβρο!


Πέντε μήνες έχει να πληρώσει ο Αντώνης Πίκουλας τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς) στην αθλητική εφημερίδα «Γάβρος». Το γεγονός καταγγέλλουν οι Ενώσεις των εργαζομένων με επιστολή τους προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην οποία αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «WIZARD ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατησίων αρ. 121 και εκδίδει την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ».
Η εργοδότρια εταιρεία δεν έχει καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου τους τελευταίους πέντε μήνες, δηλαδή τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει τους εργαζομένους προ πλήρους αδιεξόδου, ζητούμε..

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

14.000 φύλλα πούλησαν οι «6 μέρες» - Στις 26.000 φύλλα το σαββατιάτικο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών


Χαμηλή ήταν η κυκλοφορία της ημερήσιας εφημερίδας του Αντώνη Δελλατόλα την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της. Οι «6 μέρες» πούλησαν την Δευτέρα (12/11) σε όλη την Ελλάδα 14.100 φύλλα ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» έπεσε κυκλοφοριακά και πούλησε την ίδια μέρα 11.680 φύλλα – όλες τις προηγούμενες ημέρες η κυκλοφορία της κυμαινόταν περί τις 15 με 16.000 φύλλα.
Αντίθετα ανεβασμένη ήταν η κυκλοφορία της Εφημερίδας των Συντακτών – έκδοση Σαββατοκύριακο, που πούλησε το Σάββατο (10/11), πανελλαδικά, κοντά στις 26.000 φύλλα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από Τα Νέα.

Υ.Γ: Οι παλαιοί εφημεριδοφάγοι φαίνεται πως δεν μπορούν πλέον να διαθέσουν χρήματα για να αγοράσουν δύο και τρεις εφημερίδες όπως έκαναν παλιά…

Το Ιντερνετ δεν είναι ρούγα να ξεκατινιαζόμαστε...


«Το Ιντερνετ δεν είναι ρούγα να ξεκατινιαζόμαστε. Όσοι το αντιλαμβάνονται ως τέτοιο, μοιραία το λούζονται». Ετσι είχε απαντήσει διαχειριστής γνωστού ενημερωτικού σάιτ σε στέλεχος μεγάλου καναλιού όταν ο δεύτερος τον είχε εγκαλέσει για κάποιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας.
Το ξεκατίνιασμα ανάμεσα στους δύο μιντιάνθρωπους, όμως είχε και συνέχεια όταν ο διαχειριστής του ενημερωτικού σάιτ έγραψε (στη Σαββατιάτικη εφημερίδα όπου εργάζεται) για τα προσωπικά του τηλεορασάνθρωπου -χωρίς να τον κατονομάζει.
Το στέλεχος του καναλιού «έχοντας τη μύγα» απάντησε με σκληρό άρθρο και πολλές αιχμές στο σάϊτ του οποίου είναι διαχειριστής. Βέβαια κανείς δεν θα είχε αντιληφθεί το παραμικρό για όλη την ιστορία (εκτός ίσως από τους δύο «πρωταγωνιστές») εάν το στελεχος της τηλεόρασης δεν δημοσιοποιούσε..

Kύριε Ρίζο, είστε ασυνεπής και αφερέγγυος


 Νέο τελεσίγραφο έστειλε η ΕΣΗΕΑ στον εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» Δημήτρη Ρίζο.
Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας, έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες... Η ΕΣΗΕΑ σε επιστολή της στον Δ. Ρίζο αναφέρει:
 «Κύριε Ρίζο,
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις σας δεν έχετε ακόμη ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις σας προς τους συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», που εκδίδετε, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.
Ήδη, η οφειλή σας προς τους δημοσιογράφους, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους, ανέρχεται σε μισθούς τεσσάρων μηνών!
Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης και υπομονής, σας καλεί να καταβάλλετε τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων ως εξής:..

Θα πούμε το νερό νεράκι! - Η πώληση της ΕΥΔΑΠ θα φέρει αυξήσεις έως 300%


Της Χαράς Τζαναβάρα

Αυξήσεις έως και 300% στην τιμή του νερού, που παραμένει παγωμένη από το 2008, θα φέρει η προωθούμενη ελέω Μνημονίου πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Αυτό έχει δείξει η διεθνής πρακτική από ανάλογες εκποιήσεις συστημάτων ύδρευσης, που συνοδεύονται από κατάργηση κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες, όπως χαμηλά τιμολόγια για πολύτεκνους, αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας των παραχόμενων υπηρεσιών.
Το ελληνικό όμως πείραμα θα έχει και μια «γκρίζα» ιδιαιτερότητα: το προνομιακό πακέτο των μετοχών του Δημοσίου, που ανέρχεται στο 61,33%, αποτιμάται σήμερα σε 240-250 εκατ. ευρώ και επομένως θα φέρει στα δημόσια ταμεία μόλις το 5% της πραγματικής αξίας..

Tου πήραν το σπίτι για χρέος 934,54 ευρώ!


Της Ανθής Παζιάνου

Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας άνεργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου η Εφορία Μυτιλήνης, κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ που αφορούσε, μεταξύ άλλων, δύο πρόστιμα του λιμεναρχείου (240 ευρώ), το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία.
Η συνολική οφειλή με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 934,54 ευρώ.
Για το ποσό αυτό, λοιπόν, η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον..

Το σχέδιο επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας και ο ρόλος του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου


Γνωστός δικηγόρος σε ρόλο-κλειδί για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας. Αυτό έγραφαν οι zoornalistas την περασμένη Δευτέρα, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος έχει τεθεί επικεφαλής στο εγχείρημα της Μάνιας Τεγοπούλου και της όλης προσπάθειας για την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας.
Ο 46χρονος νομικός, γράφαμε, εκτός των άλλων-μέσω της δικηγορικής εταιρείας του- συμβουλεύει διάφορες εταιρείες και θεσμικούς πελάτες στα πλαίσια διενέργειας επενδύσεων στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο ρόλος του δικηγόρου, που δεν είναι άλλος από τον κ. Χάρη Οικονομόπουλο (ήταν συνήγορος του Βαξεβάνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έχει σχέση με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ενώ έχει ασχοληθεί και με τα δοικητικά της ΑΕΚ), έρχεται τώρα στο προσκήνιο μετά και την ενημέρωση που έγινε στους εργαζόμενους το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο της Μίνωος για το σχέδιο επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο η «Ελευθεροτυπία» θα επανεκδοθεί με «ανάθεση έργου» από την Χ.Κ.Τεγόπουλος σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας του 46χρονου δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, η οποία (εταιρεία) δεν κατονομάζεται. Το σχέδιο..

Επανέρχεται το ενδιαφέρον του Καμμένου για την Απογευματινή

Αλήθεια τι γίνεται με την καταγγελία στο ΣΔΟΕ για το «μαύρο ταμείο» του Σαραντόπουλου;

Από τον περασμένο Απρίλιο έγραφαν οι zoornalistas για το ενδιαφέρον του Πάνου Καμμένου για την εφημερίδα Απογευματινή. Τώρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αποκτήσει τον ιστορικό τίτλο και τις σχετικές επαφές έχει αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ που έχει περάσει κι αυτός από την εφημερίδα της Φειδίου.
Ο Καμμένος -μέσω φίλου του επιχειρηματία-λέγεται ότι θέλει να προλάβει τον Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα ψάχνεται καθώς δεν έχει ούτε μία εφημερίδα «δική του» ενώ από την άλλη πλευρά βλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά τρεις εφημερίδες («6μέρες», «Εφημερίδα Συντακτών» και οσονούπω Ελευθεροτυπία) που θα προβάλουν τις θεσεις του Τσίπρα και γενικότερα της Αριστεράς.
Ο Καμμένος θέλει να εξαγοράσει τον τίτλο της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ που έχει αναστείλει την κυκλοφορία της από τον Νοέμβριο του 2010 (ο Σαραντόπουλος έχει υποβάλλει αίτηση πτώχευσης). Οταν είχε γίνει η πρώτη κρούση Καμμένου στον Σαραντόπουλο, ο εργολάβος-εκδότης ζητούσε..

Οι «χορτάτοι» συνδικαλιστές της ΕΤΙΤΑ και το καμαράκι του Κουρή στο Μπουρνάζι


Ολο το παρασκήνιο για το παραμάγαζο που στήθηκε στο ALTER - Η απεργιακή ομάδα, το «καρφί» και οι υπόγειες διασυνδέσεις με τον «καναλάρχη»

Μέσα στο σταθμό του Μπουρναζίου που ήταν υπό «κατάληψη», στήθηκε το παραμάγαζο του ALTER με τη λογική του Κουρή, δηλαδή ψου-ψου, χαμηλόφωνες συζητήσεις και «έλα στο καμαράκι να υπογράψεις, για να μην σε δει κανένα κακό μάτι».
Ωρα αποκάλυψης ήταν για το παρασκήνιο στο ALTER η συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ. Ο Βασίλης Τζήμτσος, εκπρόσωπος δημοσιογράφων, κρατούσε αποστάσεις σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι υπέγραψαν στη «λίστα Κουρή», ποιος τη διακινούσε, ποιος τη μετέφερε και πού την πήγε.
Το μόνο που κοιτούσε και έλεγε πριν, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και μετά το τέλος, ήταν «εγώ και ο Φιλιππάκης δεν πουλήσαμε κανέναν»...
Ομως, ο Γιώργος Φιλιππάκης, πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων και νυν μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός...

O Mπαρμπαρούσης νηπιαγωγός


 Οι καραγκιόζηδες σε νέες περιπέτειες...

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για νηπιαγωγό στο Νυδρί Λευκάδας που μετατέθηκε καθώς κατηγορείται από γονείς για αντεθνική διδασκαλία και συγκεκριμένα για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο. Ενας γονιός μάλιστα έστειλε επιστολή στο... βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούση για να αναλάβει δράση...
Αμεση ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα, που όπως λένε αρνούνται να αποδεχθούν τους κάθε λογής αυτόκλητους προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί επικρίνουν τις υπηρεσίες του υπουργείου και καταγγέλλουν τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σταύρος Πετράκης εξηγεί πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που..

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επιστρέφουν στην Πρωϊνή Ενημέρωση της ΝΕΤ οι Αρβανίτης και Κατσίμη


Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ ΑΕ:  
1ον) Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
2ον)  Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην..

«Δεν πάει άλλο» βροντοφωνάζουν 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι



Γενικός ξεσηκωμός στην Ευρώπη κατά των πειραμάτων λιτότητας που ξεκίνησαν από την Ελλάδα και επεκτείνονται...

Τρία χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας στην ΕΕ με αφετηρία την Ελλάδα και την υπαγωγή της χώρας μας στο πρώτο Μνημόνιο της τρόικας, οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αντιδρούν με κοινό αίτημα να σταματήσει η δημοσιονομική μέγγενη.
Από την Ιβηρική Χερσόνησο μέχρι τη Βαλτική, τα συνδικάτα κινητοποιούνται αύριο, 14 Νοεμβρίου, ημέρα γενιικής απεργίας στην Ευρώπη, όπως έχει χαρακτηριστεί, ώστε να σπάσει ο φάυλος κύκλος τηςλιτότητας που οδηγεί στην ύφεση και απογειωνει την ανεργία.
Οι κινητοποιήσεις, η χαρτογράφησή τους και η ανθρωπογεωγραφία τους..

«Αχρηστος ο Μάκης Πουνέντης, τελειωμένος ο Holland για τον ΑΝΤ1»


Άνω - κάτω ο Όμιλος AΝΤ1 από τους χειρισμούς στελεχών του και ειδικά του δανού Eric Hansen

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του AΝΤ1, οι χειρισμοί στελεχών του οργανισμού.
Ο δανός Eric Hansen δηλώνει παντού ότι ο Θοδωρής Κυριακού τού έχει δώσει τη «διαδοχή» και ότι αυτός είναι πλέον ο ισχυρός άντρας που αποφασίζει για την κατεύθυνση του ομίλου στα θέματα media. Ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες είναι πιο... ομιλητικός, δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ίδιος επέβαλε τη διακοπή συνεργασίας με τον Μάκη Πουνέντη, τον οποίο χαρακτηρίζει από άχρηστο έως μη έντιμο, ενώ δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος επέβαλε και τη μη ανανέωση της συνεργασίας του ομίλου με τον Alexander Holland, τον οποίο χαρακτηρίζει «τελειωμένο» και δηλώνει ότι στο «νέο οικονομικό έτος δεν θα είναι στην οικογένεια του AΝΤ1».
Ο άκομψος χειρισμός καταστάσεων δημιουργεί εντάσεις, καθώς ο Hansen φαίνεται να συγκαλεί συσκέψεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνει..

Δύσκολο το στήσιμο μιας εφημερίδας…

Κυκλοφόρησαν οι «6 Μέρες», η εμπνευσμένη από τη Liberation έκδοση του Αντώνη Δελατόλλα, με στελέχη και συντάκτες από την παλαιά Ελευθεροτυπία.
Εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα εξώφυλλο με έμφαση στη φωτογραφία, λίγες σελίδες με κακή εκτύπωση, πρόχειρο στήσιμο με αταίριαστες γραμματοσειρές και έλλειψη visualisation. Θεματολογία αρκετά “βαριά” για καθημερινό φύλλο που φιλοδοξεί να γίνει mainstream, που φλέρταρε περισσότερο με την Αυγή και το Δρόμο της Αριστεράς, παρά με την Ελευθεροτυπία. Ωστόσο, η έκδοση έχει πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα στο πολιτιστικό ένθετο και κάποια πρωτότυπα ελεύθερα θέματα.
Η εφημερίδα είναι ενδιαφέρουσα, έχει μεγάλα άρθρα γνώμης και ρεπορτάζ, πλούσιες φωτογραφίες, αλλά σίγουρα απέχει πολύ από ένα σύγχρονο φύλλο και σίγουρα πάρα πολύ από τη Libe.
Ας της δώσουμε λίγο χρόνο κι ας ευχηθούμε να βρει το κοινό της.
Εν τω μεταξύ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και ειδικά..

Από τις απλωτές στην πισίνα, στο ρεπορτάζ για τα cocktail dinners του ενός εκατ. δολαρίων!


«Μπορεί η πολιτική του καριέρα να πνέει τα λοίσθια και να έχει περιοριστεί σε ρόλο κοµπάρσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για µια διεθνή καριέρα, ως «ειδικός» επί των οικονοµικών καταστροφών σε χώρες µε πρόβληµα χρέους, έναντι πακτωλού αµοιβών».
Αυτά έγραψε ο ρεπόρτερ-ερευνητής Φρίξος Δρακοντίδης στο Πρώτο Θέμα και κάποιοι από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έκαναν λόγο για «πισώπλατο χτύπημα» του δημοσιογράφου κατά του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Κι αυτό διότι από τη μια ο Φρ. Δρακοντίδης κολυμπάει παρέα και φωτογραφίζεται με τον ΓΑΠ στις πισίνες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι και από την άλλη κάνει έρευνα για το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια «κονομάει» ο Παπανδρέου από τις ομιλίες του και τα cocktail dinners ανά τον κόσμο...
Βέβαια ο σωστός δημοσιογράφος βάζει την έρευνα και το ρεπορτάζ πάνω από φιλίες παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές σχέσεις... Κι αυτό..

Απόφαση-χαστούκι για τον Πέτρο Κυριακίδη - Δικαίωση για τους εργαζόμενους στον Flash 96

Μαύρα μαντάτα για τον ιδιοκτήτη του «Flash 96» Πέτρο Κυριακίδη κομίζει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου το οποίο δικαίωσε 8 δημοσιογράφους του σταθμού που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας μισθούς 4 μηνών.
Το Δικαστήριο απαγόρευσε τη νομική και πραγματική μεταβολή της κατάστασης της εταιρείας, διατάσσοντας παράλληλα την πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, των δύο πρώτων μηνών, μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης τους στις 20 Νοεμβρίου 2012, όπου συζητείται η επιδίκαση του συνόλου των δεδουλευμένων απαιτήσεων των εργαζομένων.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριακίδης έχει απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους του «FLASH 96»: δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους 4 μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο), τεχνικούς και ηχολήπτες για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Και ενώ οι εργαζόμενοι του σταθμού απεργούν πάνω από ένα μήνα, κανείς από την ιδιοκτησία δεν δείχνει να..

Λαϊφσταϊλτζής εκδότης στα γεράματα ο Κοντομηνάς για χάρη των κουμπάρων του


Από την Έλενα Πετράκη

Μυστήριο τρένο ο Κοντομηνάς. Αίφνης βρήκε λεφτά και επαναγόρασε το ποσοστό του στον Alpha από τους Γερμανούς και από αυτά που του περίσσευαν είπε να γίνει στα γεράματα και εκδότης lifestyle περιοδικών. Έτσι σύμφωνα με την είδηση του ανήκει η νέα εταιρεία «Αlpha Editions» στην ιδιοκτησία της οποίας περνάνε πολλά από τα περιοδικά του Αντώνη Λυμπέρη, όπως τα «Εγώ», «HELLO», «7 μέρες TV» και «Τηλεοντρόλ».
Η εκδοτική επιχείρηση δημιουργήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της από τον όμιλο Κοντομηνά, ενώ σε μικρό ποσοστό συμμετέχουν οι Αττικές Εκδόσεις και ο Θεοχάρης Φιλιπόππουλος. Λέγεται πως η συμμέτοχη του πρώτου είναι στα 95% της εταιρείας, ενώ του δεύτερου στα 5%. Ο Κοντομηνάς, που το καλοκαίρι παραχωρούσε το προσωπικό του αεροσκάφος για να μεταφέρει το ζεύγος δύο διασημοτήτων με βεληνεκές που ξεπερνάει την περιοχή της Κάντζας και πιάνει και λίγο Γέρακα, ξήλωσε το προσωπικό του ραδιοφώνου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι πρόσφατες απεργίες ενώ είχε προηγηθεί η ρήξη με τον επίσης κουμπάρο του, Μάνο Κακλαμάνο την φωνή του οποίου ακούμε..

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σκληρό ροκ από τον Δελλατόλα

Με βασικό τίτλο «Τώρα αρχίζει το σκληρό ροκ» κυκλοφόρησε στα περίπτερα το πρώτο φύλλο της ημερήσιας εφημερίδας του Αντώνη Δελλατόλα, «6 μέρες».
Η νέα εφημερίδα δίνει το στίγμα της στους συμπληρωματικούς τίτλους του πρωτοσέλιδου: «Η κοινωνία απέναντι στην εφαρμογή των μέτρων και στην συγκυβέρνηση, απέναντι στα ‘‘τζάκια’’ της διαφθοράς, απέναντι τον παλαιοκομματισμό και απέναντι στον νεοφασισμό και τον ρατσισμό».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ για τα «υδροβόλα» οχήματα της αστυνομίας που η εφημερίδα τα χαρακτηρίζει ως «Φονικά όπλα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ» και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των χιλιάδων διαδηλωτών την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδιου για τα μέτρα. Οπως αναφέρει η εφημερίδα τα τεστ αντοχής της πίεσης νερού που εκτοξεύουν τα υδροβόλα έγιναν στις πλάτες..

Oι 300 του Γιώργου Κουρή και του Νίκου Χατζηνικολάου


Μέσα στον Δεκέμβριο ξανανοίγει το Alter

Εν κρυπτώ προχωράει από τον Γιώργο Κουρή το εγχείρημα επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Η συμφωνία (με ποιόν;) προβλέπει ότι από τους περίπου 700 εργαζόμενους που απασχολούσε το κανάλι του Κουρή, θα επαναπροσληφθούν 300 άτομα (τεχνικοί, δημοσιογράφοι). Ηδη πολλοί από τους «επιλεγέντες» υπογράφουν νέες ατομικές συμβάσεις με χαμηλές αμοιβές ενώ οι περισσότεροι από εκείνους που έχουν -κατ΄αρχάς- συμφωνήσει με τον Κουρή είναι τεχνικοί.
Στο σύνολο των 300 που θα απασχοληθούν στο Alter οι 80 θα είναι δημοσιογράφοι εκ των οποίων οι 50 θα επιλεγούν- προταθούν από τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και υπάρχουν..

Γνωστός δικηγόρος σε ρόλο-κλειδί για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας


Ποιός γνωστός δικηγόρος έχει τεθεί επικεφαλής στο εγχείρημα της Μάνιας Τεγοπούλου για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας; Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι o συγκεκριμένος είναι ο ιθύνων νους της όλης προσπάθειας  και της προετοιμασίας επανέκδοσης της ιστορικής εφημερίδας. Ο 46χρονος νομικός εκτός των άλλων-μέσω της δικηγορικής εταιρείας στην οποία εργάζεται και είναι διαχειριστής εταίρος- συμβουλεύει διάφορες εταιρείες και θεσμικούς πελάτες στα πλαίσια διενέργειας επενδύσεων  στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΤΙP: Ο δικηγόρος ήταν συνήγορος του..

Η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, η «φωνούλα» του Αντ. Δελλατόλα και ο «σκληρός» Χρ. Ράπτης


Χαλκέντερος ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας που μαζί με τον συνάδελφό του Χρήστο Ράπτη ξενύχτησαν στον ΑΝΤ1 παρακολουθώντας και σχολιάζοντας με τη Μαρία Χούκλη την συζήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφισή του στη Βουλή.
Ο Δελλατόλας προφανώς θα έκλεισε το μεγαλύτερο μέρος του φύλλου «6μέρες», που σήμερα Δευτέρα κάνει ντεμπούτο στα περίπτερα και κατόπιν θα πήγε στο κανάλι. Και σίγουρα, ως εκδότης-διευθυντής που είναι, θα επέστρεψε για να διαπιστώσει αν όλα είναι εντάξει. «Υπό άλλες συνθήκες κανονικά τώρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού όλοι θα πηγαίναμε για πατσά» είπε χαρακτηριστικά ο Δελλατόλας που ήταν από το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας έχοντας αγωνία για την επόμενη ημέρα... Οταν ρωτήθηκε από τη Χούκλη τι τίτλο θα έχουν οι «6 μέρες» ο Δελλατόλας χαμογέλασε αινιγματικά και απάντησε: «Τώρα αρχίζει μια μαχη σε παρά πολλά μέτωπα και μια μάχη μέσα στην κοινωνία που δεν αντέχει άλλο πια...»
Στη σύνδεση του ΑΝΤ1 με τη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου δεν έκρυψε την..

O Παναγούλης, ο Κουτσούμπας και η ζωή των άλλων


Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος 

Ένας βουλευτής (ΝΔ) ονόματι Κουτσούμπας, έξαλλος από το βήμα τής Βουλής, κατέστησε υπεύθυνο το ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που πάθει κάτι αυτός ή η οικογένειά του με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Παναγούλη ότι όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει να παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο, παρά να έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη.
 Εγώ πάλι καθιστώ υπεύθυνο τον Κουτσούμπα και τους υπόλοιπους 152 που ψήφισαν τα τελευταία μέτρα, στην περίπτωση που πάθει κάτι ο υπέργηρος πατέρας ή η μητέρα μου, μόλις συνειδητοποιήσουν τις νέες μειώσεις που υπέστη η ήδη πενιχρή σύνταξή τους,ή μόλις χρειαστεί να πληρώσουν τα πρώτα 25 ευρώ για να νοσηλευτούν σε δημόσιο(!) νοσοκομείο...

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Bουλή έχεις ταλέντο!


Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (Citizen)

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και τοποθετεί ένα κασετόφωνο μπροστά στο μικρόφωνο. Από το ηχείο βγαίνει η φωνή του πρωθυπουργού. Ο προεδρεύων ζητεί από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να τερματίσει το χαριτωμένο happening. Ο κ. Χαϊκάλης δεν συμμορφώνεται και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να βρίσκεται, χωρίς να το θέλει, στην αίθουσα της ολομέλειας. Το μικρόφωνο κλείνει και εμείς βλέπουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να γελάει σαν ομάδα μαθητών που την έσκασε στον δάσκαλο.
Δεν ξέρω αν απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις κασετόφωνο στο βήμα της Βουλής. Το κάνουν επί σειρά ετών τα κόμματα, ανεβάζοντας εκεί τους βουλευτές τους. Όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν σκληρό..

Η Μάνια βρήκε λεφτά, πλήρωσε το ρεύμα και βγάζει στα περίπτερα την Ελευθεροτυπία στα τέλη Νοεμβρίου


Kαι ξαφνικά η Μάνια βρήκε λεφτά! Κάπως έτσι πληρώθηκε η ΔΕΗ και επανασυνδέθηκε το ρεύμα (χρωστούσε 100.000 ευρώ) και περίπου έτσι βγήκε και η ανακοίνωση της ΧΚ Τεγόπουλος όπου αναφέρεται ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας».
Την ίδια ώρα όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται σε συνάντηση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, στο κτίριο της Μίνωος προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εταιρεία.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας της «Ελευθεροτυπίας» προσδιορίζεται περί τα τέλη του μήνα με πιθανότερη ημερομηνία έκδοσης την 29η Νοέμβρη, ενώ για το όνομα που ακούγεται ότι θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας επανέκδοσης, είναι αυτό του..

Τι πούλησαν οι κυριακάτικες - Γιατί ο Αλαφούζος κρύβει τις κυκλοφορίες του;

Στα ίδια επίπεδα με την περασμένη εβδομάδα κινήθηκαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία των πρακτορείων διανομής Τύπου οι εφημερίδες πανελλαδικά πούλησαν:
-Πρώτο Θέμα: 162.000
-Εθνος: 112.000
-Βήμα: 110.000
-Real News: 82.000
-Ελ. Τύπος: 36.000
-Δημοκρατία: 24.000
Στις κυκλοφορίες δεν περιλαμβάνεται η Καθημερινή καθώς ο Αλαφούζος, για λόγους που..

Στα περίπτερα η εφημερίδα «6 μέρες» του Δελλατόλα

Oλα τα ονόματα όσων συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια

Εξι μέρες στα περίπτερα θα βρίσκεται στα περίπτερα η ημερήσια εφημερίδα του Αντώνη Δελλατόλα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Η εφημερίδα «6 μέρες» θα χαρακτηρίζεται, όπως λέει ο Δελλατόλας, από την πρωτότυπη αισθητική της και τη δυναμική της εμφάνιση, αλλά και από μια διαφορετική ματιά στην ενημέρωση. Μια ματιά η οποία δεν αρκείται στην αποτύπωση των γεγονότων, αλλά προχωρά σε κριτική και σε προτάσεις προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση.
Στις «6 Μέρες» συμμετέχουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, ονόματα-«κράχτες» από την ατυχήσασα Ελευθεροτυπία κι όχι μόνο. Αναλυτικά οι συντελεστές της νέας εφημερίδας είναι:..

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αντώνης Σκυλλάκος επικεφαλής στο ΑΠΕ


Τελικά το ΑΠΕ- ΜΠΕ έχει νέο πρόεδρο-γενικό διευθυντή! Με απόφαση (ΦΕΚ 513/5.11.2012) του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου, διορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημοσιογράφος ο Αντώνης Σκυλλάκος.
Την περασμένη Παρασκευή ο Σκυλλάκος επισκέφτηκε τα γραφεία του Πρακτορείου στην Αθήνα και ξεναγήθηκε σε αυτά μαζί με τον επίσης νεοδιορισθέντα στο διοικητικό συμβούλιο Κωνσταντίνο Μπαρκούρα (ήταν παλιά στον ΟΠΑΠ). Η θητεία του Αντώνη Σκυλλάκου στο ΑΠΕ λήγει στις 03−09−2014.
Η απόφαση συγκεκριμένα αναφέρει:«1. Παύουμε τον Ηλία Μάτσικα του Κωνσταντίνου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικού Διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε. αζημίως για το Δημόσιο και για το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν. 3429/2005, και..

Μετά από 12 χρόνια οπλοφορεί ξανά!


«Έχω άδεια οπλοφορίας από το 1992 όταν με είχαν χτυπήσει φασίστες. Οταν πήρα την άδεια μου βγήκε και το ταλέντο στην σκοποβολή. Όταν έγινα βουλευτής εγκατέλειψα το πιστόλι. Δώδεκα χρόνια δεν χρειάστηκε. Λυπάμαι που τώρα χρειάστηκε να το ξαναφέρω πάνω μου. Το κρατάω για να υπερασπιστώ τους αθώους ανθρώπους δίπλα μου. Όχι εμένα».
Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή..

Παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων από τον Όμιλο Λυμπέρη


- Yπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ οι οφειλές Λυμπέρη προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ! 
- 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου


Ο Όμιλος Λυμπέρη με μια ηλεκτρονική επιστολή προς τους εργαζόμενούς του ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του έτσι απλά, χωρίς καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και με δήθεν δραματικούς τόνους.
Οι περίπου 200 εργαζόμενοι ( μισθωτοί, αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν σωρευμένες οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ, αντί για μια οποιαδήποτε διαβεβαίωση, εισέπραξαν φληναφήματα περί «τιμωρίας από τις τράπεζες» λες και είναι μέτοχοι που ενημερώνονται για την πορεία των επενδύσεών τους.
Η αποκάλυψη των ήδη ειλημμένων αποφάσεων, με τη σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων και εργασιών σε «τρίτες» εταιρείες αποδεικνύουν ότι οι εκκλήσεις του παρελθόντος, οι..

«Κοινός απατεώνας ο Ανδρέας Κουρής»

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - απολυμένοι στα καταστήματα Metropolis που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν

«Μπορεί να πουλάει γκλαμουράτη μούρη και να προβάλλεται ως επιτυχημένος νέος επιχειρηματίας αλλά, για εμάς τους εργαζόμενους και απολυμένους στα καταστήματα Metropolis, ο Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD) δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κοινός απατεώνας.
- Γιατί, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένας επιχειρηματίας που μέσα σε μόλις τρία χρόνια από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis κατάφερε να την εξαφανίσει από το χάρτη βάζοντας λουκέτο σε 12 καταστήματα, πραγματοποιώντας 180 απολύσεις, αρνούμενος να..