ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τι κρύβεται πίσω από την Μπενβενίστε και την Αγρια Δύση της Ελευθεροτυπίας

Ο άγριος καβγάς του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου με τη Μάνια, η πικρία του Φυντανίδη για την Κύρα Αδάμ και η νεαρή(;) συντάκτρια που «καιρός είναι να μάθει βασικές αρχές της δημοσιογραφίας»

Oλόκληρο βιβλίο θα μπορούσε να γράψει η Ελίζα Μπενβενίστε με το υλικό που έχει ήδη προ-δημοσιεύσει στη Lifo, για την ιστορία της Ελευθεροτυπίας. Μπορεί πολλά από αυτά που αναφέρει να είναι γνωστά αλλά η (ανατριχιαστική) έμφαση στις λεπτομέρειες- έστω κι αν κάποιες απ΄ αυτές ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας- κάνει τη διαφορά! Η Μπενβενίστε γράφει πράγματα που όλοι συζητάνε μεταξύ τους αλλά κανένας δεν τα παραδέχεται δημοσίως.
Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως μέσω του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της Μπενβενίστε στη LiFo, o Στάθης Τσαγκαρουσιάνος παίρνει πίσω το αίμα του για την ταπείνωση που είχε υποστεί από τη Μάνια Τεγοπούλου...Μάλιστα λένε πως δική του ιδέα ήταν η συγγραφή του ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η Αγρια Δύση της Ελευθεροτυπίας».
Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια (τον Αύγουστο του 2010) από τη Lifo είχαν αποχωρήσει  πολλά στελέχη με προορισμό δωρεάν εβδομαδιαίο έντυπο που ετοίμαζε η Ελευθεροτυπία. Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος..

Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα Espresso με Φιλιππάκη και... κάποιους εργαζόμενους

Σε νέες περιπέτειες η Espresso ή μήπως τελικά βρέθηκε κάποια (εμβαλωματική) λύση για να διασωθεί η πολύπαθη εφημερίδα;
Οι εξελίξεις πάντως είναι ραγδαίες καθώς βρέθηκε, λέει, φόρμουλα για τη μεταβίβαση της εφημερίδας στον εκδότη της «δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη και υπήρξε συμφωνία σε όλα (ποια όλα;) με τον Πέτρο Κυριακίδη των «Εκδόσεων ΝΕΠ». Η νέα Espresso υπό τον Φιλιππάκη θα εκδίδεται από άλλη εταιρεία και με το μισό προσωπικό το οποίο επιλέγεται μυστικά προκειμένου να εργαστεί κάτω υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων η ΕΣΗΕΑ  συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. (κυρίους Φιλιππάκη και Μαργωμένο) που ισχυρίζονται ότι απέκτησαν τον τίτλο της Espresso ενώ απέστειλε πρόσκληση και προς..

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κατέβασε διακόπτη ο Γιώργος Κουρής


«Κλειστόν μέχρι νεωτέρας» για την «Αυριανή». Και τους διακόπτες δεν κατέβασαν οι εργαζόμενοι, αλλά ο ίδιος ο εκδότης, δια του λογιστή του Μπάμπη Κωνσταντόπουλου. Άλλωστε οι δημοσιογράφοι, δύο ολόκληρα χρόνια, εργαζόμενοι χωρίς να πληρωθούν, έδειξαν και απέδειξαν, πως μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας. Έτσι μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας και με δεδομένη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, οι δημοσιογράφοι, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Απόλυτα εναρμονισμένος στο πνεύμα Κουρή και ο λογιστής του, ο οποίος φοβούμενος μήπως δεν έχει λόγο ύπαρξης στην «επιχείρηση», έκανε την αστεία πρόταση στους δημοσιογράφους να κάνουν… υπομονή και να εργασθούν άλλον ένα μήνα τσάμπα. Πήρε όμως το μήνυμα ότι «ο τσάμπας απεβίωσε». Και παρά τα όσα φαιδρά κυκλοφορούν ότι..

Προς «εθελούσια» δεκάδες εργαζόμενοι στα Νέα - Μακελειό από τη συγχώνευση σε in.gr, tanea.gr και tovima.gr

-Χρέη, δάνεια και στο βάθος άρθρο 99 για τον ΔΟΛ;
- Σκέψεις να καταργηθούν τα Νέα Σαββατοκύριακο και να αντικατασταθούν από το Βήμα Σαββατοκύριακο
 
Το πολύ υψηλό χρέος σε συνδυασμό με το υψηλό λειτουργικό κόστος και την έλλειψη ρευστότητας, βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού στα ανώτατα κλιμάκια, για την “επόμενη μέρα” του ΔΟΛ.
Ήδη γίνεται αντιληπτό ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να πάει μακριά με χρέος που αγγίζει τα 211 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 107 εκ. τραπεζικός δανεισμός, όσο η οικονομική κρίση μειώνει αναγκαστικά τον συνολικό τζίρο.
Έτσι, οι σκέψεις για προσφυγή του ΔΟΛ στο αρ. 99 έχουν αρχίσει να συζητούνται, παράλληλα με την ενίσχυση της νέας εταιρείας Psycharis Media που ιδρύθηκε πριν από λίγο καιρό. Εξάλλου, στη σημερινή εποχή της ύφεσης οι νέες εταιρείες είναι “ωραίες”, ευέλικτες και ελαφρές, χωρίς βάρη από χρέη ή βαριά μισθολογικά κόστη.
Το δάνειο των 20 εκ. ευρώ που έλαβε ο ΔΟΛ από την Alpha Bank μπορεί να ήταν μια καλή τονωτική ένεση για την επαναγορά μετοχών από τον Β. Ρέστη, τα ανοίγματα στο Mega, το Studio ATA κλπ, όμως ο Στ. Ψυχάρης ακόμη ψάχνει ρευστό. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι..

Οταν η (φιλόδοξη) Μάνια έπαιζε μπαρμπούτι μαζί με τον Κίτσο


 H Καταστασιακή Διεθνής, το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και η προσπάθεια της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας να μιμηθεί τον πατέρα της

Η Μάνια Τεγοπούλου περιγράφεται τόσο από τους ανθρώπους που τη συμπαθούν όσο και από τους μεγαλύτερους επικριτές της ως μια ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Διαθέτει εντυπωσιακή μνήμη και απεχθάνεται την πολυκοσμία.
Ανήκει στο είδος των ανθρώπων που ή τους αντιπαθείς με το «χαίρω πολύ» ή πέφτεις στην παγίδα τους και νομίζεις ότι διαθέτεις το σπάνιο χάρισμα να τους συναισθάνεσαι και τελικά να τους δικαιολογείς τα πάντα. Αδιάφοροι, πάντως, δεν περνάνε.
Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν πολύ μικρή. Πρώην εργαζόμενοι στην εφημερίδα, που δούλεψαν δίπλα στον Κίτσο, λένε ότι τη μεγάλωσε σαν το αγόρι που δεν απέκτησε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν έγινε 20 χρόνων την έπαιρνε να παίζουν μαζί μπαρμπούτι.
Άτομο φιλικά προσκείμενο σ’ εκείνη ισχυρίζεται ότι ο Κίτσος ήθελε ν’ αναλάβει η Μάνια την εφημερίδα και ότι, μάλιστα, δούλευε προς αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντάς τη μαζί του από..

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Εμείς θέλουμε διευθυντή με αρχ…, όχι με offshore εταιρείες!»


Μάρτιος του 2007. Στην αίθουσα συσκέψεων του καθημερινού φύλλου στον 2ο όροφο της «Ελευθεροτυπίας» στη Μίνωος, σ’ έναν στενό χώρο με ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες, μόλις έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους, που μετά βίας χωράνε στο δωμάτιο, η απόλυση του διευθυντή τους, Σεραφείμ Φυντανίδη, από τη Μάνια Τεγοπούλου. Tαυτόχρονα, τους έχει γνωστοποιηθεί και το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του καθώς και ο τρόπος πληρωμής τους μέσω της εταιρείας που είχε συστήσει γι’ αυτόν το λόγο.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι μουδιασμένοι, κάποιοι ανάβουν τσιγάρο (το κάπνισμα ποτέ δεν απαγορεύτηκε εντός του κτιρίου).
Αφενός είναι σοκαρισμένοι από τα 47.000 ευρώ που έμπαιναν κάθε μήνα στο ταμείο της εταιρείας του –συνταξιούχου πια– Φυντανίδη. Αφετέρου είναι προβληματισμένοι για το αν η απομάκρυνσή του είναι το καλύτερο για την εφημερίδα εκείνη τη στιγμή. Οι συζητήσεις φουντώνουν με..

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Διευθυντά...


«Κύριε Διευθυντά,
Πληροφορηθήκαμε ότι σε ορισμένα ΜΜΕ απειλείται να εφαρμοστεί ή ήδη έχετε εφαρμόσει περικοπή αποδοχών, όσων εργαζομένων συμμετέχουν σε στάσεις εργασίας και γενικότερα σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, δηλώνεται από διευθυντικά στελέχη ότι εξαιρούνται της περικοπής, όσοι ενημερώσουν εγγράφως, ότι δεν συμμετέχουν στις στάσεις ή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η απειλή και η δήλωση αυτή αποτελούν ευθεία παρέμβαση στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος της απεργίας, αποσκοπεί στη δημιουργία απεργοσπαστών και την αποδυνάμωση της διεκδίκησης και..

Ο Αλαφούζος παραπλανεί με ειδήσεις «κονσέρβα»


Για άλλη μια φορά ο Αλαφούζος παραπλανεί με ειδήσεις «κονσέρβα» μεταδίδοντας  μαγνητοσκοπημένες ενημερωτικές εκπομπές από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ». Το ίδιο συμβαίνει και στο ραδιόφωνο με εκπομπές -για άλλη μια φορά- του Αρη Πορτοσάλτε κατά παράβαση της αντίθετης σαφούς και πάγιας οδηγίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Η Ενωση καταδικάζει την προσπάθεια της εργοδοσίας του «ΣΚΑΙ» να παραπλανήσει τους τηλεθεατές αλλά και κάθε προσπάθεια αποδόμησης του αγώνα και της ενότητας των εργαζομένων.
Προς αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διευκρινίζει ότι:..

Συνδικαλιστική κολοκυθιά...


Απεργίες στα ΜΜΕ: στο ίδιο έργο θεατές

Οι διαδικασίες με τις οποίες οι δημοσιογράφοι της χώρας κατέληξαν να απεργούν την Τετάρτη προκαλούν κλαυσίγελο. Αναβλητικότητα, καθυστέρηση λήψης απόφασης και την τελευταία στιγμή πανικός. Ένα απίστευτο κουβάρι παλινωδιών και διεργασιών, παρασκηνιακών και μη. Αμήχανοι συνδικαλιστές, αναποφάσιστες ηγεσίες, απορημένοι εργαζόμενοι. Μια συνδικαλιστική κολοκυθιά: Να απεργήσουμε την Πέμπτη. Όχι, ν’ απεργήσουμε την Παρασκευή. Όχι, να απεργήσουμε την Τετάρτη. Να πει η ΕΣΗΕΑ. Να πει η ΠΟΕΣΥ. Κι όλα αυτά για να αποφασίσουμε αν τον καρκίνο που μας επιτίθεται θα τον αντιμετωπίσουμε με ασπιρίνες, με ντεπόν ή με ξεμάτιασμα. Η πρόταση..

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση του Ηλία Μάτσικα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Επίθεση από το antinews κατά της ΕΣΗΕΑ και του προέδρου της Δημήτρη Τρίμη

Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ και με αφορμή την απόλυση του Γενικού Διευθυντή του Πρακτορείου, Ηλία Μάτσικα, κάνει λόγο για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, κατάλυση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, αλλά και της αυτονομίας, που οφείλουν να έχουν τα δημόσια ΜΜΕ.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση Μάτσικα που έγινε επειδή αυτός δεν άσκησε προληπτική λογοκρισία στη δουλειά των συναδέλφων του. Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ σχολιάζει αρνητικά το antinews που επιτίθεται κατά της Ενωσης αλλά και και κατά του ίδιου του προέδρου της, Δημήτρη Τρίμη αποκαλώντας τον..

Επιχείρηση Πρέντζα εστέφθη υπό παταγώδη αποτυχία


H δημοσιογράφος Βάνα Πρέντζα του καναλιού Alpha μας έστειλε με mail την άποψή της, όπως και σε πολλά άλλα sites και blogs, για το θέμα της σύλληψής της στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ επειδή όχι μόνο «η επιχείρηση εστέφθη υπό παταγώδη αποτυχία» (όπως θάλεγε κι ο Βέγγος) αλλά και γιατί προφανώς θεωρεί ότι διεσύρθη με την σύλληψή της. Η ίδια υποστηρίζει ότι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης διότι θεωρήθηκε ύποπτη η παραμονή της κοντά στην περίφραξη των δικαστηρίων.
Η κυρία Πρέντζα παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας(!) και παίζει με τις λέξεις, «δεν υπάρχει σύλληψη αλλά προσαγωγή, δεν υπήρξε ποτέ όπλο» κλπ. Εμείς από την πλευρά μας την συμβουλεύουμε να βγάλει ένα..

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η αστυνομία καθαρίζει τις εστίες ανομίας! Μετά το Ζεφύρι έρχεται και η σειρά της Βουλής




Πρέπει να καθαρίσουμε τις εστίες ανομίας διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στα όργανα της τάξης στη ΓΑΔΑ, μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι.
Το μήνυμα ελήφθη και όλοι οι επιτελείς της Αστυνομίας άρχισαν να καταστρώνουν τα σχέδια τους. «Τον ακούσατε τον υπουργό. Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα. Ετοιμαστείτε άμεσα για επιχείρηση στη Βουλή!»...

Ο κυρ Σταύρος και ο δραστήριος γιος του


 Πως μια εντελώς συνηθισμένη ερώτηση στη Βουλή, γίνεται megaλο θέμα

Ποιος άλλος βουλευτής θα μπορούσε να τύχει μιας τέτοιας προβολής; Μόνο ο Ανδρέας Ψυχάρης φυσικά.
Η ερώτηση που κατέθεσε σήμερα έχει κατατεθεί από πολλούς βουλευτές κατά το παρελθόν. Κανένας από αυτούς όμως δεν έπαιξε σε δελτία.
Από το πρωί έχει βγάλει... κάλους το δάχτυλο του κυρ-Σταύρου. Τηλεφωνεί στα ΜΜΕ που ελέγχει για να προβάλλουν τη δραστηριότητα του γιού του. Κάτι τέτοια βλέπουν οι τηλεθεατές και..

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 18/10/2012, καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά:
-στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου, από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012
- στην 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00 την επομένη, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, με εξαίρεση της δημοσιογραφικής κάλυψης των απεργιακών εκδηλώσεων και των αιτημάτων της απεργίας
προτάσσοντας την κάθετη διαμαρτυρία τους στη νέα σαρωτική επιχείρηση κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης που μεθοδεύει η κυβέρνηση ελέω..

Ο Κεδίκογλου «χειροκροτεί» τις αυθαιρεσίες Κυριακίδη


Ο εκδότης-καθηγητής-επιχειρηματίας-μπακάλης προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso σε εταιρεία φάντασμα που θα επανεκδόσει την εφημερίδα με το μισό προσωπικό

Την Τετάρτη 17 Oκτωβρίου οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πέτρου Κυριακίδη. Συγκεντρώνοντας έτσι τα “πυρά” της απεργίας στα ΜΜΕ στο συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα της ΝΕΠ που δεν πληρώνει 4 μήνες τώρα τους εργαζόμενους τους.
Στα ΜΜΕ του συγκροτήματος της ΝΕΠ, του εκδότη Πέτρου Κυριακίδη οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και (κάποιοι) εργαζόμενοι πια βρίσκονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.
Ο εκδότης όμως ασχολείται με άλλες πια δραστηριότητες. Εκτός Ελλάδος, όπως αποκαλύπτεται. Εντός Ελλάδος έχει εξαφανισθεί από την εταιρεία του για τους πολλούς και προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso, στα πρότυπα της Ισοτιμίας. Σε εταιρεία -φάντασμα δηλαδή που θα αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας με το μισό προσωπικό. Ρόλο σε αυτές τις κινήσεις έχει ο ισχυρός σύμβουλος της ΝΕΠ..

Ο Βασίλης Χήτος, ο Γιώργος Παπαδάκης και η φιλία με τον έμπορο όπλων Καμπούρογλου


Ομορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος, ο δημοσιογραφικός…
Χρεωστούμενα και  προηγούμενα φαίνεται πως είχε ο Βασίλης Χήτος με τον Γιώργο Παπαδάκη (του ΑΝΤ1) από τις εκλογές του περασμένου Μάιου όταν ο «Ελεύθερος Τύπος» τον κρέμασε, όπως λέει, στα μανταλάκια ως «πράκτορα της ΚΥΠ».
Ο Χήτος καταλογίζει στον Παπαδάκη ότι του φέρθηκε «με αλητεία και μάλιστα δημόσια» καθώς στην εκπομπή του «κρατώντας στα χέρια του το χαλκευμένο πρωτοσέλιδο» τον κρέμασε για δεύτερη φορά αφήνοντας, λέει, ταυτόχρονα την μομφή-προαναγγελία, πως ο Καμμένος θα τον διέγραφε από υποψήφιο Βουλευτή Ιωαννίνων.
Τώρα ο Χήτος περνάει στην αντεπίθεση με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου αναφέρεται πως ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν παιδικός φίλος με τον μυστηριώδη έμπορο όπλων Βλάσση Καμπούρογλου, που βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα. Μάλιστα ο Παπαδάκης το 2011 και αφού είχε ξεσπάσει ήδη το σκάνδαλο, βρέθηκε και ως καλεσμένος στο..

Ποιο «επιτυχημένο» ραδιοφωνικό δίδυμο εργάζεται αμισθί μέχρι να βρει χορηγό;


Mια διδακτική ιστορία. «Επιτυχημένο» ραδιοφωνικό δίδυμο πριν από λίγους μήνες βρέθηκε «άστεγο». Είδε και απο-είδε ότι στην αγορά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Και αποφάσισε να εργαστεί αμισθί, σε άλλο ραδιόφωνο, «ψήνοντας» τη διεύθυνση ότι εντός συντόμου χρονικού διαστήματος θα βρει χορηγό. Δεν έχουν νόημα τα ονόματα στην περίπτωση αυτή. Σαφώς, πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας. Πρόκειται, όμως, και για μία κίνηση που θρυμματίζει την ήδη κατατσακισμένη δημοσιογραφική αγορά...

Όταν ο Χρήστος Μεμής ανακάλυψε την Εφη Φαλίδα...


 ...ή τα ανεκπλήρωτα όνειρα του διευθυντή των ΝΕΩΝ

Το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι μανία έχει πιάσει τον διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Χρήστο Μεμή και κάθε μέρα έχει τουλάχιστον ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στις τάσεις της μόδας, με την Εφη Φαλίδα. Κάποιοι λένε ότι τη «λόξα» την είχε από τότε που ήταν αφεντικό στο ΒΗΜΑ όπου κάθε λίγο και λιγάκι, στο άσχετο, έβαζε και μια σελίδα Μόδα έτσι «για να χαλαρώνουν οι αναγνώστες». Οι φήμες ότι του έχει μείνει απωθημένο επειδή το όνειρό του ήταν να γίνει μόδιστρος ελέγχονται ως ανακριβείς.
Την ίδια εμμονή επιδεικνύει ο Χρ. Μεμής και με τα επιτεύγματα της Επιστήμης, καθώς είναι πολύ σπάνιο να μην υπάρχει τουλάχιστον μία σελίδα στην εφημερίδα που να ασχολείται με τις τελευταίες ανακαλύψεις στην ιατρική, στην τεχνολογία και γενικά στις επιστήμες. Οι φήμες ότι του έχει μείνει απωθημένο επειδή το όνειρό του ήταν να γίνει γιατρός ελέγχονται…

Η αποπομπή Μάτσικα από το ΑΠΕ, το χρυσάφι του Μάκη και η κατάθλιψη του Μαλέλη


Γράφει ο zooρλός  

** Ακέφαλο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την απαλλαγή του Ηλία Μάτσικα από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του πρακτορείου. Η αφορμή βρέθηκε σε δύο τηλεγραφήματα του πρακτορείου: για τη σχεδιαζόμενη «καρατόμηση» στελεχών του ΣΔΟΕ και για τις δηλώσεις που θα έκανε ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Παρίσι. Ο αποπεμφθείς γενικός διευθυντής μιλάει για λογοκρισία και απροκάλυπτες μεθοδεύσεις των κυβερνώντων.

** Αυτός είναι δημοσιογράφος. Αυτός είναι ο Σταμάτης Μαλέλης. Ακόμη και την κατάθλιψή του κάνει θέμα. Μεχρι και τις κρίσεις πανικού του τις βάζει στο τηλεοπτικό μικροσκόπιο και τις κάνει θέμα εκπομπής στο STAAAR... Η σύγχρονη δημοσιογραφία αυτό επιτάσσει. Να κάνουμε εμπόριο και νούμερα ακόμη και με τις αρρώστιες της ψυχής μας. Βέβαια εάν παρεμπιπτόντως γίνεται και μια καλή διαφήμιση στο βιβλίο μας, ακόμη καλύτερα..

** Γιατί το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Ευθύμιο (Μάκη) Τριανταφυλλόπουλο του Κωνσταντίνου; Αληθεύει ότι ο μεγαλοδημοσιογράφος εκτός όλων των άλλων έχει και ράβδους χρυσού στη λίστα των περιουσιακών του στοιχείων; Ο ίδιος δηλώνει ανοιχτός σε κάθε έλεγχο, καταγγέλει επίορκους ελεγκτές-εφοριακούς και προχωρά σε τηλεοπτική συνεργασία με Χαρδαβέλλα και Σεριάτο...

Η Σαλαγκούδη νοίκιασε σπίτι δίπλα στο Ραδιομέγαρο!


Μια εκπομπή στη ΝΕΤ με παρουσιάστρια την ίδια φαίνεται πως αποτελεί τον διακαή πόθο της εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενης Ανθής Σαλαγκούδη -εξ άλλου γνωρίζει ότι την πληρώνουμε με 3.500 ευρώ το μήνα και νιώθει ότι (επιτέλους) κάτι θα πρέπει να κάνει.
Είναι δε τόσο μεγάλη η πρεμούρα της δημοσιογράφου για να βγει στο γυαλί ώστε νοίκιασε σπίτι στην Αγία Παρασκευή για να είναι λέει, κοντά στη δράση και βέβαια δίπλα στο Ραδιομέγαρο.
Η Σαλαγκούδη θέλει λέει, να μην χάνει χρόνο μέχρι να μάθει τα κατατόπια στην Αθήνα καθώς εως τώρα ζούσε στη Θεσσαλονίκη όπου έχει εκλεγεί και δημοτική σύμβουλος για να επιλύει τα προβλήματα των Θεσσαλονικέων. Τωρα πως θα κατορθώσει από την Αγία Παρασκευή να ασχολείται με τα της Θεσσαλονίκης είναι άλλο θέμα και κάτι που δεν το γνωρίζουμε.
 Αυτό που επίσης δεν ξέρουμε είναι εάν ο..

Οταν τα σαΐνια του Alpha οπλοφορούν και συλλαμβάνονται


Ποιος είχε την φαεινή ιδέα εκεί στον Alpha να στείλει δημοσιογράφο να περάσει «όπλο» μέσα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων; Και μάλιστα λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς και τη δολοφονία κατηγορούμενου για φόνο από συγγενή του θύματος;
Δηλαδή επειδή το πέρασε η τσιγγάνα και σκότωσε τον 33χρονο θα μπορούσε και η Βάνα Πρέντζα να βάλει «όπλο» στα δικαστήρια;
Η  δημοσιογράφος που προσπάθησε αδέξια να μιμηθεί τα undercover βρετανικά ρεπορτάζ, συνελήφθη και μάλιστα ζήταγε και τα ρέστα από τους αστυνομικούς που την έπιασαν...
Τελικά η Πρέντζα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και το ρεπορτάζ «περάσαμε κι εμείς όπλο στα δικαστήρια» δεν βγήκε ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα. Και τα σαΐνια οι διευθυντές, που θέλησαν λέει να..

Πως η Γιάννα βάφτισε «βιοτεχνία» το ανάκτορο των 4.695 τ.μ. στο Ψυχικό στο βιοτεχνία


Ο νόμος Βενιζέλου και τα τρικ της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου για πληρώνει πιo φθηνά το ρεύμα και χαμηλότερο χαράτσι στη ΔΕΗ

Κι όμως η πανίσχυρη και πάμπλουτη οικογένεια του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου καταφεύγει σε τρικ και κόλπα για να πληρώνει όχι μόνο μικρότερο Ειδικό Τέλος Ακινήτων αλλά να ηλεκτροδοτείται από τη ΔΕΗ με φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο σαν να είναι βιοτεχνία!
Οι αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το ποιοί πληρώνουν κατά πολύ μειωμένο το χαράτσι φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη βίλα των 4.695 τετραγωνικών της οικογένειας Θ. Αγγελόπουλου.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Παλαιό Ψυχικό αντί να είναι πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι, παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η διαφορά που προκύπτει..

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώσεις στου Κυριακίδη και στου Κοντομηνά


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις έξω από εργασιακούς χώρους όπου οι εργοδότες είτε δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους είτε παρανομούν στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στόχος να «ξεμπροστιάσουν» εκείνους τους εργοδότες που αυθαιρετούν και να κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό τα προβλήματα των εργαζομένων.
Ο λόγος κατ΄αρχάς για την αυθαιρεσία στα «μαγαζιά» του Πέτρου Κυριακίδη (ESPRESSO, ATHENS NEWS, ρ/σ FLASH, τ/σ SPORT TV και τ/σ SUNNY CHANNEL ) όπου ο εργοδότης συνεχίζει τους οικονομικούς εκβιασμούς μη καταβάλλοντας επί μήνες τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ..

Η Ιωάννα Μάνδρου και τα δείπνα στην Στησιχόρου με σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης


Οσοι γνωρίζουν τον χώρο του δικαστικού ρεπορτάζ παραδέχονται ότι η εξαιρετική και έγκριτη δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είναι ένα από τα ισχυρά όπλα στη δημοσιογραφική πιάτσα.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα αναφέρουν ότι στα δείπνα που γίνονται στο σπίτι της, στην οδό Στησιχόρου, με σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, εκφράζονται ανησυχίες από τις διαρροές ότι η «Ιωάννα» μίλησε με τον τάδε δικαστή, καθώς ψιθυρίζεται ότι κάποιοι ήδη έχουν εκτεθεί.
Δεν είναι όμως και η μοναδική περίπτωση που ένας εκ των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ ενεπλάκη σε κατηγορίες.
Πρόσφατα, και μάλιστα στον αέρα του κεντρικού δελτίου του σταθμού, η νομική εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς απηύθυνε κατηγορίες εκβιασμού στον συνεργάτη του καναλιού, Τάσο Τέλλογλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονται στην αγορά, είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν..

Οι Μεσσήνιοι ξέρουν από φοροδιαφυγή!


Οι Μεσσήνιοι πρέπει να έχουν στο DNA τους την ικανότητα πάταξης της φοροδιαφυγής! Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η τοποθέτηση σε θέσεις – κλειδιά ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Ετσι μετά τον Στέλιο Στασινόπουλο, τον εφοριακό από την Καλαμάτα που τοποθετήθηκε ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ένα άλλος Μεσσήνιος ήλθε να συνδράμει στη μάχη κατά των φοροφυγάδων . Πρόκειται για υπάλληλο ο οποίος από την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας, έρχεται με απόσπαση στο..

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Αρβανίτης: Είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ, θα με διώξουν στα τέλη Γενάρη


«Eίμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. Παρά τα υψηλά νούμερα της Πρωινής Ενημέρωσης, το περίμενα αυτό. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω Twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων».
Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης μίλησε στο περιοδικό Super TV για το πώς αισθάνεται στην ΕΡΤ, αυτές τις εβδομάδες.
Στην ερώτηση του Γιάννη Βίτσα μήπως φοβάται την απομάκρυνση από την ΕΡΤ, ο Κώστας Αρβανίτης ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων, που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία».
Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι υπήρξαν πάρα πολλοί υπουργοί που ζήτησαν την..

Μία, δύο, τρεις, πολλές εφημερίδες!


Εχουμε και λέμε ή μάλλον ρωτάμε:
Λύθηκε το πρόβλημα στην Κολοκοτρώνη με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ;
Βγάζει ή δεν βγάζει τελικά εφημερίδα η Αρετή Σιδηροκαστρίτου;
Τι γύρευε στις εγκαταστάσεις της Espresso ο εκδότης-δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γέρου;
Θα ανοίξει άλλη εφημερίδα ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιπάκης στα πρότυπα της λονδρέζικης Sun;
Πόσο πιθανόν είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (του φαρμακοβιομήχανου) να προχωρήσει στην έκδοση νέου ημερήσιου life style εντύπου;
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.
Υ.Γ: Γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες προτιμούν την νεοεκδοθείσα εφημερίδα..