ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ο φίλος μου ο Μεμής, ο παμπόνηρος Καλαματιανός (Κανέλλης) και ο πράος κι έντιμος Τρίμης


Με αφορμή την «σύρραξη» σχετικά με την απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή Μανδραβέλη και την σχετική αρθρογραφία στα ΝΕΑ, γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος γράφει- με το θάρρος της υπογραφής του- για τους πρωταγωνιστές της. Διαβάστε:
- Ηλίας Κανέλλης «…Παμπόνηρος Καλαματιανός. Τον Κανέλλη δεν τον συμπαθώ σαν χαρακτήρα, αλλά μες την «τρέλα» του και όταν δεν τον πιάνουν οι λόξες του, λέει και σωστά πράγματα.»
- Χρήστος Μεμής  «…Ο Μεμής είναι φίλος μου και είναι ένας δημοσιογράφος με εξαιρετικά συνεπή πορεία στα ΜΜΕ που μέσα σε δύο χρόνια μετέτρεψε τα ΝΕΑ σε μια λαμπερή και ενδιαφέρουσα εφημερίδα και δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα μπορούσε να μην αφήσει ένα δημοσιογράφο του να πει την γνώμη του! Και αν υπήρξαν ακρότητες, αυτό αφορά τον Κανέλη που είναι υπεύθυνος για ότι γράφει και όχι τον Μεμή. Αν τον είχε..

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Όχι στην υφαρπαγή κονδυλίων της ΕΡΤ


Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση των υφυπουργών Επικρατείας, Σίμου Κεδίκογλου, και Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου με την οποία επιχειρείται η υφαρπαγή του 25% του ειδικού τέλους της ΕΡΤ και η μεταφορά του αντίστοιχου ποσού, μέσω της ΔΕΗ στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει ότι το ποσοστό θα καθορίζεται ετησίως, ενώ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει το ΛΑΓΗΕ για τον αριθμό κατόχων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, που οφείλουν να καταβάλλουν το τέλος
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης κάνει λόγο για υποκρισία της τρικομματικής κυβέρνησης που ενώ διέδιδε δεξιά αριστερά ότι θα ενισχύσει και θα αναπτύξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εν κρυπτώ το Δεκαπενταύγουστο, αποφάσισε να απομειώσει τα έσοδά της κατά 75 εκατομμύρια ευρώ, να τα προσφέρει στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας και να συρρικνώσει..

Στην Αγία Παρασκευή και ο Λιάτσος;


Προωθείται στη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης με αναπληρωτή τον Στράτο Μπαλή

Πληθαίνουν οι διαρροές ότι ο Αιμίλιος Λιάτσος ανεβαίνει στην Αγία Παρασκευή και αναλαμβάνει γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, στη θέση του παραιτηθέντος Βασίλη Μπίτση.
Από το διοικητικό συμβούλιο της «δημόσιας» ραδιοτηλεόρασης ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί η λήψη κάποιας επίσημης απόφασης σχετικά με το πρόσωπο που θα αναλάβει τη γενική διεύθυνση ειδήσεων.
Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι στον Λιάτσο έγινε πρόταση για την ΕΡΤ από στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Το fimotro αναφέρεται συγκεκριμένα στον Σίμο Κεδίκογλου και κάνει λόγο για συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τ'ύπου και κατά την οποία υπήρξε συμφωνία για συνεργασία. Την ίδια στιγμή ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ κάνει λόγο για αντιδράσεις από τη ΔΗΜΑΡ στην..

Ολοι οι «καλοί» χωράνε στην ΕΡΤ...


Η κρίση ξεπερνιέται είναι φανερό. Δείτε τι κάνει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ.
Θυμόσαστε τις θέσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων που είχαν μειωθεί και είχε δεσμευθεί η τότε κυβέρνηση πως θα καταργηθούν; Ε, τώρα αυξάνονται!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης η απόφαση ελήφθη και εγκρίθηκε η πρόσληψη «των Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου (σκηνοθέτη), Χριστίνας Αρμάνη (παραγωγού), Γεωργίου Νταούλη (σκηνοθέτη), Χαράλαμπου Παπαπαναγιώτου, Γεωργίου Κουβαρά και Αθηνάς Σαλαγκούδη (δημοσιογράφων), ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ)».
Α, ξέχασα. Μια θέση Π.Ε.Θ έμεινε ελεύθερη μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σαράφογλου... Μέχρι να μείνουν κενές και άλλες, όλοι οι καλοί (μας) χωράνε σε θέσεις Π.Ε.Θ.

Ο ποδηλάτης και οι κωπηλάτες της ΕΡΤ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Προς Μέγαρο Μαξίμου
Επειδή η διοίκηση της ΕΡΤ τόσα χρόνια έκανε τα στραβά μάτια εσείς τι λέτε για την προκλητική προβολή των ποδηλατικών επιδόσεων του κυρίου Γιώργου Αμυρά ανά την Ελλάδα μέσω της Δημόσιας τηλεόρασης που πληρώνει ο ελληνικός λαός;
Αν δεν κάνω λάθος επάνω στις ποδηλατικές του ανησυχίες στηρίζεται και η πολιτική του συνδυασμού του στο Δήμο Αθηναίων. Δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης με δική του εκπομπή προβάλλει καθημερινά τις δραστηριότητες του ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές του φιλοδοξίες και το συνδυασμό του με τον οποίο συμμετείχε στις..

Μετά τις περικοπές στον Ελεύθερο Τύπο ήρθαν και οι καθυστερήσεις πληρωμών


Να υποδεχθούμε τον «Ελεύθερο Τύπο» στο κλάμπ της στάσης πληρωμών.
Είναι να μην εμπιστεύεται κανείς υποσχέσεις εκδοτών. Μετά τις μειώσεις μισθών που τις κατάφερε η διοίκηση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος με τις γνωστές εκδοτικές μεθόδους, ήρθε η ώρα των καθυστερήσεων.
Σε δυο δόσεις δίνεται το επίδομα αδείας και μέσα στον Αύγουστο δεν εξοφλείται ο Ιούλιος.
Γιατί; Τι γιατί. Γιατί έτσι. Κι αν πάει κανείς να πει οτιδήποτε η απάντηση είναι έτοιμη: «Ξέρετε τι γίνεται στα άλλα μαγαζιά;»

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η Γώγου ήταν πυρκαγιά, όχι αγία


Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

Βάζω στοίχημα ότι ο ενάρετος σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης δεν θα έστησε μία τσαπατσούλικη αγιογραφία στο νέο του ντοκιμαντέρ «Κατερίνα Γώγου - για την αποκατάσταση του μαύρου». Οι προηγούμενες δουλειές του, τόσο για τη Φλέρυ Νταντωνάκη όσο και για την ελληνική ροκ σκηνή του ’70 («Ζωντανοί στο Κύτταρο») έδειξαν ότι σέβεται την πραγματικότητα και την αναδεικνύει μέσα από τις «μαρτυρίες των ζωντανών». Φοβάμαι όμως τις παρεξηγήσεις από την πλευρά ορισμένων θεατών. Κυρίως νεαρών, εφήβων ακόμη στην ηλικία ή την αντίληψη, έτοιμων να υψώσουν και να καταναλώσουν μύθους ακλόνητους, αδιαπραγμάτευτους.
Το είχα διαπιστώσει εν μέρει και εγώ όταν κυκλοφόρησα τη βιογραφία του Νικόλα Άσιμου, πριν από 12 χρόνια. Δεν πα’ να κρατάς αποστάσεις, να κάνεις λιανά τις αντιφάσεις του βιογραφούμενου, να προσπαθείς να τον παρουσιάσεις όπως ήταν, να (απο)δεικνύεις με ντοκουμέντα τα οποία με κόπο απέκτησες και ανέλυσες ότι ήταν κι αυτός άνθρωπος με το μεγαλείο και..

Ο μακρύς χειμώνας των media, οι νέες εκδοτικές προσπάθειες και ο ΔΟΚ (Δημοσιογραφικός Ομιλος Κουρτάκη)


Καμμένο τοπίο θυμίζει ο χώρος των media μετά τις νέες μαζικές απολύσεις εργαζόμενων, τη στάση πληρωμών, τα λουκέτα σε εφημερίδες και περιοδικά και την πρόσφατη αναστολή έκδοσης δύο εβδομαδιαίων φύλλων (Ισοτιμία και Παρασκευή +13).
Ο χειμώνας προβλέπεται μακρύς ενώ στους διαδρόμους και στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται διάφορα δυσοίωνα (όσο και απειλητικά) του στιλ ότι «μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα έχει μείνει τίποτε, το πολύ πολύ να λειτουργούν ένα-δυό κανάλια και κανα δυό εφημερίδες». Παρόλα αυτά οι προσπάθειες για έκδοση νέων εφημερίδων (ηλεκτρονικών και έντυπων) συνεχίζονται - χωρίς να ξεχνάμε την «Ελλάδα αύριο» που βγήκε στα περίπτερα τον περασμένο Ιούνιο απορροφώντας πολλούς άνεργους.
Ως άκρως ενθαρρυντικό καταγράφεται το γεγονός ότι προχωρούν νέα εκδοτικά εγχειρήματα με τα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη (φωτό αριστερά) να βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια του γνωστού σάιτ του εκ Κρήτης ορμώμενου δημοσιογράφου. Οι συντελεστές της εφημερίδας φιλοδοξούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν βγει τα «Παραπολιτικά» στο περίπτερο ενώ η στελέχωση του φύλλου έχει ήδη ξεκινήσει και στην επιτελική- διευθυντική ομάδα θα μετέχουν εκτός του Κουρτάκη (θα είναι εκδότης – διευθυντής) και..

Επιστολή του Δ. Κ. Τρίμη στον Χρ. Μεμή για τη «Λογοκρισία» Κανέλλη


Απάντηση του Δημήτρη Κ. Τρίμη στο δημοσίευμα του Ηλ. Κανέλλη στα ΝΕΑ για την υπόθεση Π. Μανδραβέλη

Προς Τον Διευθυντή της εφ. ΤΑ ΝΕΑ
κ. Χρήστο Μεμή
Ενταύθα
Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας (φύλλο 14/8/12) άρθρο του συναδέλφου Ηλία Κανέλλη που αναφέρεται στην απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με την οποία επιβάλλεται ποινή διαγραφής 3 μηνών στο συνάδελφο της «Καθημερινής» Πάσχο Μανδραβέλη.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ η υπόθεση εξετάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό μετά από έγκληση δύο συναδέλφων, των αιρετών εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, το οποίο αποτελείται από εκλεγμένα μέλη που επιλέγονται με καθολική ψηφοφορία κάθε δύο χρόνια, λειτουργεί αυτόνομα και..

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Εφημερίδα των Συντακτών, οι «δυνατές υπογραφές» και ο Γιάννης Παντελάκης


Διστακτικά κινούνται προς το παρόν οι περίπου 80 πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας για την έκδοση του νέου φύλλου που θα έχει τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών» και έδρα τα παλιά γραφεία της Κολοκοτρώνη. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις και διαφωνίες για τον τρόπο διοίκησης της νέας εφημερίδας καθώς όλοι οι συμμέτοχοι είναι και μέτοχοι και αυτό περιπλέκει λίγο την κατάσταση. Βέβαια όλοι πιστεύουν πως με αμοιβαίες παραχωρήσεις, υποχωρήσεις και λίγη καλή θέληση, αυτού του είδους τα προβλήματα λύνονται σχετικά εύκολα.
Ενα άλλο θέμα είναι και το κόστος έκδοσης που θα έχει ένα ημερήσιο φύλλο και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν προτάσεις ώστε «Η εφημερίδα των Συντακτών» να μην είναι ημερήσια αλλά εβδομαδιαία. Την ίδια στιγμή υπάρχει και πρόταση να προηγηθεί της έκδοσης του φύλλου, η δημιουργία ενός σάιτ με τις «δυνατές υπογραφές» των παλαιών συντακτών της Ελευθεροτυπίας που μετέχουν του εγχειρήματος, ώστε να γίνει γνωστή και να διαφημιστεί η επικείμενη έκδοση με σχετικά πολύ μικρό κόστος.
 Επικεφαλής της έμπειρης ομάδας από την Ελευθεροτυπία, είναι..

Στελέχη του ΣΚΑΪ στο πολιτικό γραφείο του Κ. Χατζηδάκη


Φαίνεται πως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός με τους πολλούς τίτλους (Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) έχει ανάγκη και πολλών μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών για να στελεχώσουν και το Πολιτικό του Γραφείο. Ετσι με απόφασή του ο Κ. Χατζηδάκης διόρισε τον Δημήτριο Γιαννίρη, απόφοιτο Λυκείου, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, με βαθμό ΣΤ΄της κατηγορίας ΔΕ.
Ο Δ. Γιαννίρης τυγχάνει και δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ από τον Δεκέμβριο του 2005) και είναι στέλεχος -υπεύθυνος καλεσμένων, παραγωγός κλπ- του ΣΚΑΪ.

Ενας ακόμη γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ


ΚΟΥΙΖ: Ποιός υπάλληλος της ΕΡΤ προορίζεται για γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στην Αγία Παρασκευή; Για τον συγκεκριμένο υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες για το αν ξέρει να συντονίσει την τηλεόραση του σπιτιού του να πιάνει ψηφιακά κανάλια...
ΤΙP: Ηταν νομάρχης και ο μοναδικός υποψήφιος που «διαφημίστηκε» σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με τη βοήθεια του..

Πουρμπουάρ και για τα ΜΑΤ


** Yπάρχουν διάφοροι καθυστερημένοι που -με αφορμή τα επεισόδια στην Ύδρα- σου ζητούν να τους πεις αν είσαι με τους φοροφυγάδες ή με τους μπάτσους της κυβέρνησης. Η πιθανότητα να μην είσαι ούτε με τους φοροφυγάδες ούτε με τους μπάτσους δεν τους περνάει καν από το μυαλό -γιατί οι σκλάβοι θέλουν πάντα να είναι με κάποιον- αλλά «τι με νοιάζει εμένα, δεν είμαι με κανένα».

** Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια διμοιρία ΜΑΤ σε κάθε ταβέρνα της χώρας, ώστε να κόβουν αποδείξεις οι εστιάτορες, ενώ υπάρχει η σκέψη οι ματατζήδες να συνοδεύουν τους σερβιτόρους στα τραπέζια και να μοιράζονται μαζί τους τα πουρμπουάρ.

** Tα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ για κάθε σκοπό αλλά ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται να το πάει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και να επισκεφτεί την Άνγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου με μια διμοιρία των ΜΑΤ, για να την εντυπωσιάσει.