ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Νέα εφημερίδα στα περίπτερα από τον Σπύρο Τρίψα


Ποιοί συμμετέχουν στο νέο εκδοτικό εγχείρημα

Μια νέα εκδοτική προσπάθεια κυοφορείται το τελευταίο διάστημα στο χώρου του Τύπου παρά την γενικότερη οικονομική δυσπραγία. Όπως ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ομάδα δημοσιογράφων που αποχώρησαν από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ ετοιμάζει πυρετωδώς νέο ημερήσιο φύλλο. Η συντακτική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν έμπειροι δημοσιογράφοι, συμπληρώνεται συνεχώς και μέχρι την τελευταία στιγμή με καινούργια πρόσωπα. Και λέμε μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς στόχος είναι το νέο φύλλο, με το όνομα ΠΑΤΡΙΔΑ, να βγει στα περίπτερα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου!..
Επικεφαλής του εκδοτικού εγχειρήματος λέγεται ότι είναι ο Σπύρος Τρίψας, τέως διευθυντής στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Ανάμεσα στους άλλους που συμμετέχουν στην προσπάθεια είναι..

Ο Κωστόπουλος προκαλεί και εμπαίζει τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ


O Πέτρος κι αν εγέρασε...
Συνεχίζει να προκαλεί και να εμπαίζει τους απλήρωτους εργαζόμενούς του ο ιδιοκτήτης της ΙΜΑΚΟ Πέτρος Κωστόπουλος. Στην εκπομπή του «Αργά το βράδυ» από τη δημόσια συχνότητα του «ΑΝΤ1», με την ανοχή του ΕΣΡ και τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα Μέσα του Ομίλου του (περιοδικά, ραδιόφωνα κ.ά.) διεκδικούν τα δικαιώματά τους παραμένοντας όμως απλήρωτοι, προβάλλει σαν νέο πρότυπο την πτώχευση που αφήνει στο απυρόβλητο την επιχειρηματική δραστηριότητα και καθιστά αμελητέα την απώλεια του αγαθού της εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι δεν θα παραμείνει αδιάφορο στον εμπαιγμό του Κωστόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων από..

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στιγματισμένος και στο περιθώριο(;) ο Γ. Παπαχρήστος

Είδα τη νέα στήλη στην σελίδα 10 της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και αμέσως αναρωτήθηκα ποιος ο λόγος ύπαρξής της. Προσπάθησα να την διαβάσω και δεν τα κατάφερα… Ομολογώ ότι «Το Στίγμα» με κούρασε, έστω κι αν αυτός που το υπογράφει είναι ο έμπειρος στο πολιτικό (και στο παραπολιτικό) ρεπορτάζ, Γιώργος Παπαχρήστος. Κι αυτό διότι πιστεύω ότι δεν «χωράει» άλλη μία στήλη αυτού του είδους στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Εκτός κι αν η διεύθυνση του 4ου ορόφου πιστεύει πως ο «Μικροπολιτικός» δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στην αποστολή του και χρησιμοποιεί τον Παπαχρήστο για να καλύψει το «κενό» που άφησε ο Δ. Μητρόπουλος.
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, οι επικεφαλής των ΝΕΩΝ να προορίζουν τον Παπαχρήστο ως κύριο αρθρογράφο της εφημερίδας  και να έχουν σκοπό εν καιρώ να μεταφέρουν την στήλη του σε άλλη, πιο προβεβλημένη, σελίδα.
Κάποιοι λένε ότι στα ΝΕΑ έδωσαν στον Παπαχρήστο μια ολόκληρη σελίδα για να του..

Κυκλοφοριακή άνοδος για Αυγή και Χωνί


Το Πρώτο Θέμα εξακολουθεί μακράν να είναι πρώτο σε κυκλοφορία

Φαίνεται πως η τηλεοπτική καμπάνια της εφημερίδας ΑΥΓΗ, σε συνδυασμό με το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε καρπούς. Η ΑΥΓΗ την Κυριακή που πέρασε διπλασίασε την κυκλοφορία της και πούλησε 7.000 περισσότερα φύλλα από την προηγούμενη εβδομάδα.
Κατά τα άλλα η μόνη εφημερίδα που εξακολουθεί να κρατάει ψηλά την κυκλοφορία της είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αυτή την Κυριακή πούλησε 11.750 φύλλα περισσότερα (σύνολο 167.860).
Οι άλλοτε κραταιές κυκλοφοριακά εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ) κινήθηκαν ανάμεσα στις 90 με 100 χιλιάδες φύλλα.
Αξιοσημείωτη η κυκλοφορία του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που αυτή την Κυριακή πούλησε ακριβώς τόσα φύλλα όσα και την προηγούμενη εβδομάδα! Ούτε ένα φύλλο διαφορά!
ΤΟ ΧΩΝΙ ανέβασε..

Ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης Κασιδιάρη


Η πανεπιστημιακός που ο νεοναζί αποκάλεσε «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και τι λένε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Την ανησυχία τους για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης με κατηγορούμενο τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, εκφράζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων και Μαρίνα Δαλιάνη.
Οπως αναφέρουν οι συνήγοροι με έκπληξη παρακολούθησαν τον εν λόγω κατηγορούμενο στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκαλεί μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου, «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες και δημοσιογράφους.
«Εν όψει των θλιβερών αυτών γεγονότων εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατέψουν τον..

Θέατρο από δημοσιογράφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Και μια είδηση στην οποία οι περισσότεροι δεν είμαστε συνηθισμένοι. Οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το θέατρο κι όχι μόνο σε επίπεδο ρεπορτάζ, αλλά είναι οι ίδιοι συντελεστές καθώς ανεβάζουν θεατρικά έργα και παίζουν οι ίδιοι σε αυτά. Ετσι όπως πληροφορούμαστε στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για τις παραστάσεις του έργου της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» που παρουσιάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά δουλειά που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα η οποία φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια ενεργούς και επιτυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγήσεις γυναικών που έζησαν μερικά από τα πιο σημαντικά αλλά και τραυματικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας του περασμένου αιώνα. Γυναίκες απλές, καθημερινές αλλά με..

«Ο ΓΑΠ ζήτησε να ''καθαρίσουν'' τον Αντρίκο για τα CDS» και ουδείς ασχολήθηκε...




«Απαρατήρητη», από τις αρμόδιες αρχές, πέρασε η αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ για το χειρόγραφο σημείωμα του Τσοχατζόπουλου όπου ο Ακης γράφει για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Δικαιοσύνη, ώστε να «καθαρίσει» τον αδελφό του, Αντρίκο, στην υπόθεση με τα CDS.
Σύμφωνα με το σημείωμα του Ακη: ο Γ. Παπανδρέου μετέφερε την επιθυμία του στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος προσπάθησε να «χαλιναγωγήσει» τους αρμόδιους εισαγγελείς. Μόνο που..

Δεσμεύονται τίτλος και περιουσία της «Ελευθεροτυπίας»


Τη δέσμευση των τίτλων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καθώς και την ακίνητη περιουσία της «Χ.Κ Τεγόπουλος» μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ, αποφάσισε με προσωρινή του διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν χθες εννέα δημοσιογράφοι που έχουν αποχωρήσει από την εφημερίδα και στους οποίους η «Χ.Κ Τεγόπουλος» χρωστά αποζημιώσεις και δεδουλευμένα πολλών μηνών.
Η κύρια αίτηση που κατέθεσαν οι εννέα εργαζόμενοι δια του πληρεξουσίου δικηγόρου Θ. Βαρλάμη, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 31 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τότε, η «Χ.Κ  Τεγόπουλος» απαγορεύεται να προβεί σε οποιαδήποτε νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της.

Ποιοι αποτελούν τη νέα συντακτική επιτροπή
Εξελέγη η συντακτική επιτροπή που θα συντονίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας, βάσει της σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της επιχείρησης. Tη νέα συντακτική επιτροπή αποτελούν:..

Ο Κασιδιάρης έχει μέλλον


Αν και οπωσδήποτε ήταν κάπως αγενής η επίθεση και η χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν θα πρέπει να βιαστούμε να τον καταδικάσουμε.
Η ιστορία μας έχει διδάξει πως οι φασίστες μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, αν τους «σπρώξει» σωστά το Mega, o ΣΚΑΪ και -γενικότερα- οι νταβατζήδες της διαπλοκής. Πάρτε για παράδειγμα τον Μάκη Βορίδη.
Από κει που ο κ. Βορίδης κυκλοφορούσε με το τσεκούρι για να ανοίξει κάνα κεφάλι, έγινε βουλευτής, υπουργός και τώρα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά που θα σώσει -για μια ακόμα φορά- τη χώρα.

Εσπασε η βιτρίνα της εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί...



Υποτίθεται ότι το κτήνος ονόματι Κασιδιάρης, εκπροσωπεί τα άλλα κτήνη της Χρυσής Αυγής και είναι ο πλέον κατάλληλος για να εμφανίζεται σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κλπ
Αν λοιπόν ο «εκπρόσωπος», η βιτρίνα, του φύρερ Μιχαλολάκου αρχίζει να δέρνει τους συνομιλητές του σε μια τηλεοπτική συζήτηση, τότε καταλαβαίνετε τι κάνουν οι υπόλοιποι της  εγκληματικής συμμορίας...
Το μίσος και τα φονικά ένστικτα των φασιστών δεν μπορεί να κρυφτούν.
Τελικά η Λιάνα Κανέλλη και η Ρένα Δούρου που κατάφεραν να ξεμπροστιάσουν το Kτήνος, ίσως να προσέφεραν τη μεγαλύτερη υπηρεσία στους Ελληνες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Σταύρος Ψυχάρης αναφέρονται στο ημερολόγιο του Ακη

Ποιοι και γιατί αρνούνται να διαφημίσουν το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη 

Με πολύ καυτά θέματα κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχοςς του περιοδικού HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη. Τόσο καυτά που κάποια Μέσα, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, αρνούνται ακόμη και να παίξουν -με «άνωθεν εντολές»- το διαφημιστικό σποτ του περιοδικού!
Σε αυτό το τεύχος του HOT DOC περιέχονται:
- Σελίδες από το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου όπου ο Ακης εμφανίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης να παζαρεύει μαζί του αφ ενός την εξόντωση των εισαγγελέων που τον διώκουν και αφ΄ετέρου το “καθάρισμα” της υπόθεσης του. Αναφέρονται διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για βοήθεια.
- Στο ημερολόγιο ο Ακης εμφανίζει ισχυρό επιχειρηματία της Ελλάδας (και καναλάρχη) να συναντιέται μαζί του για την υπόθεσή του.
- Αναφέρονται ραντεβού με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.
- Υπάρχουν σημειώσεις και καταγράφονται απαιτήσεις του Ψυχάρη και..

«Γιατί δισέγγονε;»


Η δουλοπρέπεια της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς και η Πηνελόπη Δέλτα

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις –κυρίως- στο διαδίκτυο που γέμισε από αρνητικά σχόλια για το απαράδεκτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ που χρησιμοποιεί την παιδική αθωότητα για την ανατριχιαστική προπαγάνδα της.
Το τρομολαγνικό σποτ της ΝΔ αποκαλύπτει το μέγεθος της δουλοπρέπειάς της και δείχνει ξεκάθαρα το πώς εννοεί η ΝΔ την Παιδεία, τους δασκάλους, την διαπαιδαγώγηση των παιδιών από αυτούς αλλά και για το πώς βλέπει τη νέα γενιά: μελλοντικούς ραγιάδες, που μελαγχολούν επειδή δεν ανήκουν σε μια νομισματική ένωση και ότι δεν μπορούν να ευημερήσουν παρά μόνο μέσα σε έναν υπερεθνικό οργανισμό.
«Το μόνο που έχω να πω στον Αντώνη Σαμαρά για αυτό το έκτρωμα, είναι το εξής: Τι θα έλεγε η προ γιαγιά σου Πηνελόπη Δέλτα αν έβλεπε αυτό το βίντεο Αντώνη;» έγραψε ο..

Ποιά τηλεοπτική δημοσιογράφος αγωνιά να μεταφέρει τα εκατομμύριά της στο εξωτερικό;

Συνέβη κι αυτό.
Γνωστή κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας – κεντροαριστερών αποχρώσεων, με «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς, βλέποντας ότι το μέλλον της χώρας διαγράφεται δυσοίωνο, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μεριμνήσει για τις καταθέσεις της, μεταφέροντάς τες στο εξωτερικό!
Κατευθύνεται στα κεντρικά γραφεία της τράπεζάς της και αναζητά τον υποδιευθυντή προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή της να μεταφέρει οκταψήφιο ποσό στο εξωτερικό!
Αν και ιδιαίτερα ενημερωμένη, θεωρεί -προφανώς- ότι η διαδικασία είναι απλή, με αποτέλεσμα να φάει την πρώτη κρυάδα από τον υποδιευθυντή της τράπεζας, όταν αυτός της είπε ότι..

-Γιατί κύριε; -Γιατί ο πατέρας σου, ρε μούλικο, ψήφισε Τσίπρα!

-«…Αυτές οι χώρες ΕΙΝΑΙ στο ευρώ…».
O δάσκαλος χρωματίζει κιόλας την φωνή του για να δείξει πόσο δυστυχισμένοι πρέπει να είναι οι Ελληνες κάποτε στο μέλλον, (αν και) όταν δεν θα έχουν το νόμισμα των Γερμανών.
-«Η Ελλάδα κύριε;..» ρωτάει το κοριτσάκι.
Ο ραγιάς δασκαλάκος δεν απαντάει και μαζεύεται...
-«Γιατί κύριε;..» επιμένει το κοριτσάκι…
-«Γιατί ο πατέρας σου, ρε μούλικο, ψήφισε Τσίπρα!..» ουρλιάζει ο δάσκαλος που ξαφνικά συνέρχεται και βγαίνοντας από τη μίζερη αμηχανία του, αρχίζει να..

Η αμετροέπεια του προπαγανδιστή Πάσχου Μανδραβέλη

Πριν από λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο «διαμαντάκι», ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νέας ελληνικής αρθρογραφίας γραμμένο από την πένα του μετρ του είδους της εσκεμμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας Πάσχου Μανδραβέλη. Ήταν το άρθρο με τίτλο «Το άλλο μάθημα της Ισλανδίας».
Σκοπός του κειμένου, η ανατροπή της άποψης της ελληνικής κοινής γνώμης για την επονομαζόμενη «επανάσταση των Βίκινγκ». Την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού σκηνικού της Ισλανδίας και την αποφυγή της ένταξης της μικρής αυτής χώρας των 300.000 κατοίκων σε ένα από τα πασίγνωστα «προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης» που με περισσή χαρά υποδέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος εδώ στην Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα και τις μεγάλες του ευχαριστίες.
Αποφεύγω εδώ και καιρό να μπω στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω απέναντι στις ανακρίβειες που διαβάζω δεξιά κι αριστερά, γιατί πολύ απλά αυτό θα απαιτούσε τόσο χρόνο που αμφιβάλλω αν θα είχα τη δυνατότητα να κάνω τίποτε άλλο στη ζωή μου.
Το εν λόγω κείμενο, όμως, για το «άλλο μάθημα της Ισλανδίας» δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο...

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε Εξπρές και Αδέσμευτο


Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Ρίζο καταγγέλοντας ωμό εργοδοτικό εκβιασμό

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΕΞΠΡΕΣ καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια των εργοδοτών τους (Δ. Ρίζος και Γ. Καλοφωλιάς αντίστοιχα), που συστηματικά αρνούνται να πληρώσουν δεδουλευμένες αποδοχές στο προσωπικό τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιουνίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου.
Επίσης οι Ενώσεις..

Ως απεργιακό φύλλο θα βγάζουν την «Ελευθεροτυπία» οι εργαζόμενοί της

- Αποφάσισαν ότι το φύλλο θα έχει τον τίτλο της εφημερίδας (γίνεται;)
- Ο στόχος είναι να κυκλοφορεί κάθε Σάββατο

Η συνέλευση των εργαζομένων στη Χ.Κ.Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αποφάσισε στις 5 Ιουνίου 2012 την έκδοση απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία 160 υπέρ, 1 κατά και 21 λευκών, το απεργιακό φύλλο θα έχει τον τίτλο της εφημερίδας, θα διευθύνεται από συντακτική επιτροπή και στόχος είναι στην έκδοση και την εκτύπωσή του να συμμετάσχουν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων (σύνταξη, πιεστήριο, φωτοσύνθεση, διοικητικές υπηρεσίες κλπ).
Η εκλογή της συντακτικής επιτροπής, που θα είναι 5μελής, θα γίνει από τους συντάκτες την Τετάρτη 6 Ιουνίου (11.00-16.00), με ψηφοφορία σε κάλπη, ενώ η εργασιακή επιτροπή θα ορίσει ομάδα εργαζομένων για την τεχνική υποστήριξης της έκδοσης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το απεργιακό φύλλο θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, με βασική επιδίωξη να κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.
Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ.Τ. και την Φωτοεκδοτική προχωρούν σε αυτή την κίνηση καθώς..

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οι φαν του Γρηγόρη (του κυρ Φώτη) ζουν το δικό τους δράμα...


Πέρα από τις εκλογές της 6ης Μαίου είχα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχα σταυρώσει τον Γρηγόρη Ψαριανό (που πήγε στη ΔΗΜΑΡ). Τον είχα σταυρώσει διότι τον θεωρούσα ολίγον ανατρεπτικό -κι ας ήταν πάντα μέσα στο μιντιακό σύστημα- ενώ ο αιρετικός του λόγος στο ραδιόφωνο, αρκετές φορές με διασκέδαζε.
Μετά την εκλογή του ο Ψαριανός «εξαφανίστηκε» παντοιοτρόπως. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο Γρηγόρης (του κυρ Φώτη), κάνει ό,τι μπορεί για να με κάνει να νιώθω όλο και περισσότερο μακάκας που τον σταύρωσα τότε… Το κερασάκι ήταν η στάση του, τα λεγόμενά του και το στιλ που υιοθέτησε στην Ανατροπή του Πρετεντέρη. Οσοι τον είδαν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Κάποιοι είπαν ότι «πλέον θυμίζει τραμπούκο της Δεξιάς» κι ότι «τύφλα να έχει ο Βορίδης». Μερικοί αναρωτήθηκαν..

Ποιόν θα στείλει στον Κορυδαλλό ο Κώστας Χαρδαβέλας;


Αναμενόμενη ήταν η έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα για κείμενο που αναρτήθηκε σε μεγάλο ειδησεογραφικό σάιτ υπό τον τίτλο «Και το newsbomb.gr του Χαρδαβέλλα στο κόλπο διαφήμισης του Τσοχατζόπουλου!».
Το κείμενο αναφερόταν στην γνωστή επιστολή του δημοσιογράφου «Νίκου» προς τον «αγαπητό Ακη» με την οποία του ζητούσε 270.000 για να τον «καθαρίσει» επικοινωνιακά. Ο Κ. Χαρδαβέλας σε σημείωμα του στο newsbomb.gr αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Κ. Χαρδαβέλα:

Ποιον θα στείλω στον Κορυδαλλό
Φρόντισα σε όλη μου τη ζωή και σε όλη μου τη δημοσιογραφική καριέρα να μην επιτρέψω σε κανένα ούτε υπαινιγμό να κάνει για την αξιοπρέπεια μου και την καθαρότητα μου σαν επαγγελματία. Όσοι με παρακολουθούν στα ΜΜΕ κοντά στα 40 χρόνια τώρα, ξέρετε ότι ποτέ δεν υπήρξε ούτε σκιά για μένα σε ότι αφορά την -χωρίς δεσμεύσεις, αιχμαλωσίες ή ξεπούλημα-δημοσιογραφική μου δουλειά.
Αλλά πάντοτε υπάρχουν οι αλήτες και τα σκουλήκια σε αυτήν ζωή που σέρνονται στο χώμα και ζουν στο σκοτάδι. Και ένας από αυτούς τους αλήτες ανάρτησε σε ένα μεγάλο μπλογκ ένα ανώνυμο κείμενο που λέει ότι..

Βγάλαμε νοκ άουτ τους τεχνοκράτες του Ράιχενμπαχ!..


Τα βρόντηξαν οι Γάλλοι που είχαν αναλάβει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

του Μάκη Πολλάτου

Νοκ άουτ έβγαλε η ελληνική δημόσια διοίκηση τους υψηλόβαθμους Γάλλους τεχνοκράτες που βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες στην Αθήνα με αποστολή την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής. Μετά την επιτυχημένη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας που κατείχαν ιδιώτες επενδυτές, η ευρωπαϊκή δύναμη κρούσης υπό τον Γερμανό κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ξεκίνησε τις προσπάθειες για νοικοκύρεμα του κράτους. Η προσπάθεια ουσιαστικής επανίδρυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία έχει εστιάσει την προσοχή της η τρόικα και η ευθύνη έχει ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την αποστολή εκσυγχρονισμού της κρατικής μηχανής ανέλαβε ομάδα επτά Γάλλων ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων. Αμέσως μετά την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, πριν από μερικούς μήνες, οι Γάλλοι αξιωματούχοι έθεσαν σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό σχέδιο, που είχε ως στόχο τη..

Ξεσπάθωσαν Βλαχογιάννης και Τάκης κατά του Θάνου Πασχάλη

Ο δημοσιογράφος που αποχώρησε από το Mega είχε καταγγείλει αυτοκράτορες και πραιτωριανούς στο κανάλι της Μεσογείων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη στο kourdistoportocali.com. Ιδιαίτερη όμως  εντύπωση προκάλεσε το σημείωμα του Βίκτορα Βλαχογιάννη στη σελίδα του στο facebook όπου σχολίαζε τα όσα ανέφερε ο πρώην συνάδελφός του σχετικά με το καθεστώς εργασίας στο Mega. Ο Β. Βλαχογιάννης στην ουσία εγκαλεί τον Θάνο Πασχάλη, για τις εκ των υστέρων επισημάνσεις του και του καταλογίζει εμπάθεια, αλλά και διπροσωπία!
Στο ίδιο πνεύμα όμως κινούνται και τα σχόλια του Δημήτρη Τάκη, που καυτηριάζει με τη σειρά του την επιλογή του Θάνου Πασχάλη – μία ημέρα μετά την αποχώρησή του, να επιτεθεί στους πρώην συναδέλφους του με τους οποίους πορεύτηκαν μαζί περισσότερο από 20 χρόνια.
Διαβάστε τι απάντησαν ο Β. Βλαχογιάννης και ο Δημήτρης Τάκης για την επίμαχη συνέντευξη και τι ανταπάντησε με τη σειρά του ο Θάνος Πασχάλης:

Το «Βήμα» παραποιεί τις δημοσκοπήσεις;



του Στρατή Μπουρνάζου 

 Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια. Παραβιάζει κανείς ανοιχτές θύρες (ή, για να το πω απλούστερα, κλέβει εκκλησία) αν θελήσει να τεκμηριώσει ή να αναλύσει πώς το Βήμα ή η Καθημερινή, λ.χ., δίνουν, καθημερινά, αυτό τον αγώνα: ένα ξεφύλλισμα αρκεί για του λόγου του ασφαλές. Ωστόσο, αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου, το Βήμα έκανε κάτι που δύσκολα θα φανταζόταν και ο πιο καχύποπτος: άλλαξε, στον σχετικό πίνακα, τα νούμερα της δημοσκόπησης της Public Issue. Έτσι, ενώ η εταιρεία έδινε 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 25,5% στη Νέα Δημοκρατία, στον πίνακα του Βήματος διαβάζουμε το ακριβώς αντίθετο: ΝΔ: 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 25,5% (το δημοσίευμα του Βήματος: http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=460664 και η έρευνα της Public Issue: http://www.publicissue.gr/2026/varometro-3o-kyma-mai-2012/).
Το γεγονός δεν είναι καθόλου αμελητέο, ούτε πρέπει να περάσει στα ψιλά.
Πρώτον, η Public Issue έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά στις προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος – επομένως μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, που δίνει, έχει βαρύτητα.
Δεύτερον, χάρη σε αυτή την αντιστροφή, το Βήμα εμφανίζει, στο σχετικό δημοσίευμα, πέντε..

Προς νέα απεργιακά φύλλα στην Ελευθεροτυπία;

Κρίσιμη η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας καθώς, μετά την απόρριψη της ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έχουν προκύψει νέα δεδομένα σχετικά με την πορεία της Χ Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής,.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με τη συνέχιση της έκδοσης απεργιακών φύλλων και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εκλέξουν νέα  Συντακτική Επιτροπή ενώ θα κληθούν να αποφασίσουν περί σύστασης συνεταιρισμού από το σύνολο των εργαζομένων.
Στη συνέλευση θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την απόδοση του επιδόματος επίσχεσης στο σύνολο των εργαζομένων που το έχουν αιτηθεί.
Η Εργασιακή Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι εκκρεμεί η εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων από..

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΙΜΑΚΟ

Η κατάσταση στην Imako χωράει διπλή ανάγνωση. Άλλοι τη βλέπουν ακόμα μπερδεμένη, άλλοι πιστεύουν πως ξεκαθαρίζει. Καταρχάς, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, εκδικάζονται στην Ευελπίδων οι αγωγές(;) των εργαζομένων κατά του Πέτρου Κωστόπουλου προσωπικά και η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι-απολυμένοι.
Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση αρκετών ετών, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του «Derti 98,6» στην Imako. Λίγο αργά κινήθηκε μου φαίνεται το ΕΣΡ. Μέχρι το 2007 ο σταθμός ανήκε στην εταιρεία «Ράδιο Πληροφορική Γ. Πολίτη ΜΜΕ ΑΕ». Πόσες πιθανότητες δίνετε εσείς να ξαναγυρίσει ο ραδιοσταθμός στα ίδια χέρια;
Σχετικά πάντως με την εκδίκαση των αγωγών ζητήθηκε από το λογιστήριο της ΙΜΑΚΟ να..

Aσφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις από τους εργαζόμενους του «Επικοινωνία 94 FM»

Το Σωματείο Εργαζομένων του δημοτικού ραδιοσταθμού «Επικοινωνία 94FM», του δήμου Ηρακλείου Αττικής απέστειλε δελτίο τύπου για τις διεκδικήσεις του και τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας
Οι εργαζόμενοι στον Δημοτικό Ρ/Σ «Επικοινωνία FM» συνεχίζουμε εδώ και καιρό τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς της πολύμηνης απληρωσιάς που φέρνει εμάς και τις οικογένειές μας διαρκώς αντιμέτωπους με τα οικονομικά και ψυχικά μας όρια.
Τα προβλήματά μας, τα οποία έχουμε καταγράψει σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα.
Την ώρα που οι μηνιαίες αποδοχές μας έχουν υποστεί συντριπτικές μειώσεις από τις «μνημονιακές» περικοπές κι ενώ με τα «τσεκουρεμένα» εισοδήματά μας καλούμαστε να πληρώνουμε ατέρμονα για χαράτσια και φόρους, η Επιχείρηση Ραδιοφωνίας με πρόεδρο τον Γρ. Παπαδάτο και η Δημοτική Αρχή υπό τον Π. Βλασσόπουλο, εξακολουθούν να μας οφείλουν μισθούς περίπου 6 μηνών!
Για το λόγο αυτό καταγγείλαμε τις παράνομες καθυστερήσεις των δεδουλευμένων μας στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν.Ιωνίας ενώ..