ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η εβδομάδα της χειροπέδας!


@ Η εβδομάδα της χειροπέδας! Άνοιξε με Γιώργο Κουρή, έκλεισε με Αιμίλιο Λιάτσο. (Βέβαια, ο ρόλος που φορέθηκαν τα βραχιόλια στον καθένα – σαφώς – διαφέρει). Στο ενδιάμεσο παρέλασε η οικογένεια Τσοχατζοπούλου, ο Λάκης Γαβαλάς και μέχρι τις 6 Μαίου γύρευε τι (μας) περιμένει.
@ Αν περίσσευε η ψυχραιμία, θα ήταν πιο εύκολο για κάποιον να παρατηρήσει την αρχή, τη μέση και την κορύφωση αυτής της είδησης, αλλά και τις διαδικτυακές προσεγγίσεις που προκάλεσε. Αλλά, όπως πάντα, που καιρός;
@ Παρεμπιπτόντως, η Kρατική γιατί φλόμωσε στο πίξελ από πάνω ως κάτω τη λυγερόκορμη παρουσία της κας Βίκυς Σταμάτη, συζύγου Άκη Τσοχατζόπουλου και κατά τη διάρκεια του πρωινού θρίλερ που προηγήθηκε της προφυλάκισης της; Τι όψιμες ντροπές είναι αυτές;
@ Δεν κρύβει τη χαρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου για την πορεία του Real Fm. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πηγές δεν κρύβει τη χαρά του και για την είσοδο της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας στην ιστορία των μετρήσεων. Αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα.
@ Tριγμοί στην «Ισοτιμία» που «επαναλανσαρίστηκε» στις αρχές Φεβρουαρίου με..

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δυσλειτουργίες και προβλήματα στην Espresso


Παραμένουν τα προβλήματα στην εφημερίδα Espresso με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση καθώς στο μαγαζί υπάρχουν διοικητικές δυσλειτουργίες κι όχι μόνο. Όπως ακούγεται ο Πέτρος κι ο Μιχάλης Κυριακίδης αγνοούν στοιχειώδη πράγματα για τη λειτουργία της εφημερίδας και δεν μορούν να διαχειριστούν ακόμη και τα πιο απλά ζητήματα που προκύπτουν.
Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει οι φήμες ότι θα γίνουν αλλαγές σε διευθυντικό επίπεδο, αλλά κι αυτές καθυστερούν καθώς υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε πατέρα (Πέτρο) και γιό (Μιχάλη). «Αυτοί οι δύο δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδουριών άχυρα» λένε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.
Για υψηλή θέση, σύμφωνα με διαρροές, προαλείφεται ο πολυμήχανος..

Αγονος ο πλειστηριασμός για τον «Nitro 102,5»


Απλήρωτοι από τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι 
Άγονος απέβη ο τραπεζικός πλειστηριασμός της Eurobank για τον «Nitro 102,5». Το τίμημα είχε οριστεί γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, τα σχετικά τηλεφωνήματα προς τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους έπεσαν από νωρίς, ουδείς ωστόσο εμφανίστηκε να προσφέρει το... κατιτίς του. Έτσι ο άκαρπος εν τέλει πλειστηριασμός τελείωσε πριν καν αρχίσει. Eκτός βέβαια και αν παίζει τίποτε στο παρασκήνιο, δεν ξέρω, σ' αυτά τα τραπεζικά δαιδαλώδη μονοπάτια χάνεσαι αν δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα, αν δεν έχεις τον μίτο της Αριάδνης.
Εν τω μεταξύ, εδώ και μερικές ημέρες στα γραφεία του σταθμού επικρατεί μία κινητικότητα. Άνθρωποι του ομίλου ΑΝΤ1 (πέντε, λόγου χάριν, ήταν εκεί την Παρασκευή) σημειώνουν τους πάντες και τα πάντα. Γίνεται μία οικονομοτεχνικού τύπου θα έλεγα καταγραφή, οι λογιστές ελέγχουν τα..

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δημοσιογράφοι για σταύρωμα


Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί εκτός όλων των άλλων (Π. Παπακωνσταντίνου, Τ. Αναστασιάδη, Γ. Ελαφρό, Λ. Βατικιώτη, Κ. Σαρρή, Θ. Σκαμνάκη κλπ) έχουν θέσει υποψηφιότητα ο Γιώργος Δελαστίκ και ο Νάσος Μπράτσος.
Ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί υποψήφιος είναι ο μοναδικός ίσως οικολόγος και ακτήμων , Ηλίας Προβόπουλος.
Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν ο Β. Μουλόπουλος, ο Στάθης Σταυρόπουλος και ο Μ. Κυπραίος.
Y.Γ: Παρ΄όλα αυτά διαφωνούμε με την..

Όταν ο Εφραίμ μάγεψε και τον δεσμοφύλακα του Κορυδαλλού


Ανταπέδωσε στο Βατοπέδι τη «φιλοξενία» στις φυλακές 
Είναι γνωστή η επιρροή που ασκούσε και ασκεί ο ηγούμενος Εφραίμ στους συνομιλητές του. Ολοι έχουν να λένε για την «ιερή» αύρα του και την επίδραση που ασκούσε ακόμη και σε σημαίνοντα πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και πολλοί πρ. υπουργοί (Ρουσόπουλος, Κοντός κλπ).
Την ίδια επιρροή λέγεται ότι ασκούσε και στις φυλακές Κορυδαλλού όταν ήταν προφυλακισμένος και όπου ο δεσμοφύλακας φρόντιζε να μην του λείπει τίποτε.
Μάλιστα ο Εφραίμ φρόντισε να ανταποδώσει φιλοξενώντας στο Βατοπέδι, όπως γράφει το nonews, τον δεσμοφύλακα του Κορυδαλλού, παραχωρώντας του μάλιστα τον Πατριαρχικό κοιτώνα, όπου είχε κοιμηθεί και ο Πούτιν...

Διώξεις για τον βαρύτατο τραυματισμό του Μ. Κυπραίου από αστυνομικούς


Δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξε άνδρας των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού.
Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και το αδίκημα είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα).
Η υπόθεση θα ερευνηθεί από ανακριτή ο οποίος αναμένεται να προσωποποιήσει την κατηγορία, δηλαδή να εντοπίσει τους δράστες αστυνομικούς.
Η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έπεσε από αστυνομικές δυνάμεις  στο σημείο όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.
Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ο Κυπραίος ξυλοκοπήθηκε..

Η Κατερίνα και ο Σπύρος




Hello Hellene
Μy name is Spyros and I am a Malakas!..

«Δεν θα καταστραφεί η Ρώμη, θα σωθεί η Ελλάδα»


«Δεν θα καταστραφεί η Ρώμη, θα σωθεί η Ελλάδα». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στο περιοδικό ΜΟΝΟ (7ο τεύχος) και στον Γρ. Ρουμπάνη εφ’ όλης της ύλης. Ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί ψήφο εξουσίας αρνούμενος τον ρόλο ενός μικρού αριστερού κόμματος, αναγνωρίζοντας ότι «μια αριστερή διακυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ή θα ισοπεδωθεί η κοινωνία για να ικανοποιηθούν οι τραπεζίτες και τα χρηματιστήρια ή θα σωθεί αλλάζοντας τα δεδομένα».
Επίσης στο 7ο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ που κυκλοφορεί σε περίπτερα, κέντρα Τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, σε όλη τη χώρα:
■ Οι φαμίλιες της εξουσίας, της Βασιλική Σιούτη
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία πλήττεται βάναυσα και η χώρα βουλιάζει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, κύριο μέλημα των δύο κομμάτων που κυβερνούν τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα, είναι η διαιώνιση της εξουσίας τους και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
■ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Siemens, Shell, προμήθειες, Ολυμπιάδα και γερά… βιογραφικά, του Τάσου Τσακίρογλου
Στοιχεία που φέρνει στο φως το ΜΟΝΟ δείχνουν εύγλωττα τις πονηρές διαδρομές και εναλλαγές..

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Εγώ καραγκιόζης δεν γίνομαι!»…


Γιατί αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το Επικρατείας, ο Δ. Σαββόπουλος κι ο Στ. Ράμφος

«Μπορεί να τραγουδάω τον Καραγκιόζη αλλά εγώ καραγκιόζης δεν γίνομαι!» Αυτό φέρεται να απάντησε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην πρόταση που του έγινε από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Πρόταση έγινε και στον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο αλλά κι αυτός αρνήθηκε καθώς όπως λέγεται δεν του περισσεύει χρόνος από τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του με την Τζένη Μπαλατσινού και τους άλλους που θέλουν να εντρυφήσουν στις θεωρίες του Ντεκάρτ, του Σπινόζα και του Λάιμπνιτζ. Εξ άλλου ο Ράμφος είχε δηλώσει ότι στηρίζει τον πάντα πρωτοπόρο ορθολογιστή Στέφανο Μάνο!

Και χειροπέδες και απεργία; Πάει πολύ...



Μα δεν τον λυπούνται; Δεν φτάνει που ο άνθρωπος διασύρεται περιφερόμενος σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια, φορώντας χειροπέδες, τώρα του κάνουν και απεργία. Και να φανταστεί κανείς ότι τους έχει απλήρωτους έναν μόνο χρόνο... Ντροπή! Λίγος σεβασμός στην ιστορία του Γιώργη Κουρή.
Παρόλα αυτά ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου.
Κι αυτό διότι η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» επιδεικνύει (αν είναι δυνατόν) μια αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και..

ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθούν άμεσα οι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ


Με σκληρή γλώσσα απαντάει η ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει νέες περικοπές.
Η Ενωση κάνει λόγο για αιφνιδιαστικές, αυθαίρετες και κατάφωρα άδικες αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με το «ψαλίδι» στις παροχές ασθενείας και στις επικουρικές συντάξεις, καταδικάζει την πλήρη κατάργηση επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών και καταγγέλλει πρωτοφανή βαρβαρότητα αναφορικά με τη διαγραφή των ανέργων, που μένουν έτσι και χωρίς δουλειά και χωρίς περίθαλψη.
Οι αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ συζητήθηκαν κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να ζητήσει την άμεση ανάκληση των αποφάσεων αυτών της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή εκτός των άλλων:
α. Είναι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές.
β. Υπονομεύουν τη ζωή, την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια όλων των μετόχων-μελών.
γ. Επιφέρουν νέο πλήγμα στον υπολογισμό, την απονομή και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.
δ. Πλήττουν ανεπανόρθωτα δικαιώματα κατοχυρωμένα και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως προς την περιουσία, την προσδοκία και την ανταποδοτικότητα.
ε. Κατασκευάζουν ασφαλισμένους-δικαιούχους πολλών ταχυτήτων και..

Όταν δάκρυσε ο Ψυχάρης…


Ένα δάκρυ κύλησε στο φρεσκοξυρισμένο μάγουλό του κι έσπευσε αμέσως να το σκουπίσει.
Δεν έπρεπε να τον δουν να κλαίει.
Δεν ήταν κανένας τυχαίος…
Ηταν ο άνθρωπος που κυβερνούσε την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια…
Πριν από λίγο είχε ακούσει τον γιό του να λέει μπροστά σε ένα πολυπληθές κι ενθουσιώδες ακροατήριο: «Θα προσπαθήσω να πείσω όσους με έβλεπαν απλά ως γιο του Σταύρου Ψυχάρη και όχι ως τον Ανδρέα Ψυχάρη, γι΄αυτό επέλεξα να δώσω τη μάχη στην πρώτη γραμμή».
Ευτυχώς, σκέφτηκε, ο Μάνος τα είχε οργανώσει όλα άψογα και..

Δώστε στη δημοσιότητα τις λίστες των κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους


Αναταραχή και πάλι στον δημοσιογραφικό κόσμο μετά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου όπου καταγγέλεται ότι ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Χήτος, που κατεβαίνει στις εκλογές με τον Καμμένο στα Γιάννενα, έλαβε τον Ιανουάριο του 2012 το ποσό των 30.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ (υπάρχει και η απόδειξη πληρωμής).
Ο ίδιος ο Χήτος έκανε λόγο για πλαστογραφία και πόλεμο λάσπης εναντίον του από συναδέλφους του φωτογραφίζοντας τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και αστυνομικό συντάκτη τηλεοπτικού σταθμού.
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητάει να αποκαλυφθούν και να σπάσουν οι δεσμοί εξάρτησης των κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών με...

Γελάς, ε;


Παραμονές εκλογών Κυριακής 6ης Μαΐου 2012:
-Κωμικός ηθοποιός δηλώνει -με άκρα σοβαρότητα- ότι ο Σαμαράς είναι “μεγάλος τιμονιέρης”, χαρίζοντας ένα φαρδύ χαμόγελο στη μούμια του Μάο.
-Πρώην κνίτης κρατάει μούτρα σε δύο προέδρους της Νέας Δημοκρατίας που δεν τον άφησαν να μπει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας. Αφού κράτησε την αναπνοή του επί μακρόν και κόπηκε εντελώς το οξυγόνο στον εγκέφαλο, ανακάλυψε τον μετασοσιαλιστικό παράδεισο στις λαϊκές δυνάμεις της… ορθοδοξίας.
-Πρώην δημοσιογράφος, νυν Βενιζελική, δηλώνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκδίδει δελτίο τύπου με πράσινο φόντο, για να ανακοινώσει την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
-Πρώην, νυν και αεί τηλεβιβλιοπώλης, ελληνορθόδοξος, αρχαιολάτρης, σύζυγος τηλεστάρ και -από χόμπι- δοκιμαστής γιαουρτιών, υιοθετείται από θυρωρό δεξιάς πολυκατοικίας.
-Γόνος μιντιακής οικογένειας, μετά την ανακαίνιση του “Μεγάρου” του πατρός του με 95 εκατομμυριάκια του ελληνικού λαού, οργανώνει πάρτι φίλων στο φουαγιέ. Είναι βαριά η καλογερική της Α’ Αθηνών.
-Εθνικός συνταγματολόγος και συγγραφέας νόμων (περί ευθύνης υπουργών) ανησυχεί για το..

Tα μυστήρια του Alpha και τα καμώματα του Flash


@ Ποιος πραγματικά καταλαβαίνει τι κάνει αυτόν τον καιρό ο Alpha; Τη μία χώνει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε ένα αμάξι μαζί με τον Αντώνη Σρόιτερ και τα δυο τους κάνουν βόλτα στην Αθήνα, ανακαλύπτοντας με τρόμο τον κόσμο που έγινε κακός και βίαιος και τι θ’ απογίνουμε τώρα… Την άλλη χώνει τον Λαζόπουλο στο στούντιο της Γιάννας Παπαδάκου – και τα δυο αγαπημένα παιδιά του Ομίλου – και βάζει ένα σκασμό πολιτικούς να σπατουλάρουν τον λόγο ύπαρξης τηλεθέασης του καναλιού. Και στο ενδιάμεσο φήμες και εμβόλιμες “ειδήσεις” για το πως οργανώνεται το καταταλαιπωρημένο “9″ για να ξαναγίνει το μικρό αδελφάκι του “Alpha”. “Τι συμβαίνει;
@ Σε πλειστηριασμό σήμερα ο Nitro και θα ‘χει τεράστια σημασία η εξέλιξη…
@ Τα καμώματα της ιδιοκτησίας του Flash ήρθαν να ταράξουν τη… νορμαλιτέ της ραδιοφωνικής ζωής της χώρας. Μία βούβα, δύο έπαιξε μουσική, τρία φτου ξανά απ’ την αρχή, γιατί η ιθύνουσα αρχή βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν παραλογίζεται και πλήρωσε κάτι χρωστούμενα...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Απαράδεκτα τα σενάρια για το ΑΠΕ - ΜΠΕ


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η πρόταση για κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πρόταση που είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη, αφού οι «τεχνοκράτες» που την υπέβαλαν αγνοούν τον σημαντικότατο ρόλο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο.
Η πρόταση για κατάργηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπεβλήθη ως «υπόθεση εργασίας προς εξέταση» - όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται-, από την κοινοπραξία συμβούλων του δημοσίου των Planet-Deloitte στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων - Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου». Και σύμφωνα μ’ αυτήν «η αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν απαιτεί τη διατήρηση ενός δημόσιου φορέα ειδησεογραφικής ενημέρωσης», υποστηρίζεται δε ότι..

Οι χειροπέδες ταιριάζουν στον Γιώργο Κουρή



«Στους πολιτικούς που κλέβουν δεν φοράνε χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που εργάζονται και δημιουργούν. Το Δημόσιο μου χρωστά 15 δις δραχμές, δεν του χρωστάω». Αυτά φώναζε ο Γιώργος Κουρής, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, σηκώνοντας τα χέρια του για να δουν οι φωτορεπόρτερ και τα τηλεοπτικά συνεργεία τις χειροπέδες που φορούσε! Βέβαια ο Κουρής δεν φώναξε πόσα χρωστάει ο ίδιος στους εργαζόμενους του Alter και της «Αυριανής»… Η σύλληψη του μεγαλομετόχου των καναλιών Alter και Kontra Channel και εκδότη της «Αυριανής», έγινε για χρέη προς το Δημόσιο ύψους άνω των 300.000 ευρώ. Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ..

Οταν οι πολυάσχολοι εφημεριδάδες «αντιγράφουν» από τα μπλογκ


Κάποιοι μας κατηγορούν, μέσω mail, ότι δεν τολμούμε να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους και να καταγγείλουμε την αντιγραφή-κλοπή κειμένων μας. Αντιγραφή κειμένων όχι από σάιτ και μπλογκ στο διαδίκτυο, αλλά από αρθρογράφους μεγάλων εφημερίδων! Τους ενημερώνουμε ότι οσονούπω θα τρίβουν τα μάτια τους. Και αυτοί που μας λένε «κότες» αλλά και οι άλλοι... Οι πολυάσχολοι αντιγραφείς που βαριούνται ακόμη και να κάνουν rewriting...
Υ.Γ: Υπάρχουν και τα αποδεικτικά στοιχεία του clopy-paste των κειμένων μας. Κάποιοι φρόντισαν να μας τα στείλουν...

Αίμα χωρίς τιμή: Χρυσή Αυγή



«Η οργάνωση που διεκδικεί μια θέση στο κοινοβούλιο παρουσιάζεται ως “εθνικιστική”, “πατριωτική”, “αντισυστημική”. Δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Είναι μια νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται, με στυγνό οπορτουνισμό, την αντιμνημονιακή ρητορική και την ανησυχία για το “μεταναστευτικό” για να παρασύρει τους πολίτες να την ψηφίσουν. Πολίτες που αγνοούν ότι η δράση της εκτείνεται από το πλέον γελοίο, την πίστη στον… θεό Πάνα, ως την ανθρωποκτονία.» Ο Αυγουστίνος Ζενάκος στο..

Κυκλοφοριακή άνοδος για το Χωνί


Το Χωνί συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Η νέα αντιμνημονιακή εφημερίδα φαίνεται πως ήρθε για να μείνει καθώς όχι μόνο κρατάει την κυκλοφορία της αλλά αυξάνει και τις πωλήσεις της. Την Κυριακή που μας πέρασε Το Χωνί πούλησε περί τις 15.000 φύλλα σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Βέβαια όλες οι εφημερίδες ήταν ανεβασμένες κυκλοφοριακά αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο φύλλο χωρίς προσφορές και πόρους, που στηρίζεται στην εθελοντική συμβολή των συντελεστών του και το κυριότερο: το Χωνί είναι μια εφημερίδα που δεν έχει διαφημιστεί σε τηλεόραση και άλλα παραδοσιακά Μέσα, παρά μόνο μέσω διαδικτύου.
Αν και ορισμένοι κάνουν λόγο για «αντιμνημονιακές φούσκες» και..

Το κορίτσι με τα δελφίνια αποκαλύπτεται...





Και ένα και δύο και τρία και… δέκα δελφίνια στην ράχη της εντυπωσιακής κυρίας. Η φωτογραφία, όπως μας πληροφορεί ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) αναγνώστης που μας την έστειλε, είναι από το πάρτι γενεθλίων του Θέμη Γεωργαντά στο Villa Mercedes και η κυρία με το περίτεχνο τατού είναι γνωστή δημοσιογράφος που σε νεαρή ηλικία είχε περάσει και από το χώρο του μόντελινγκ.
Αυτά τα αχαρακτήριστα γράφαμε στις 7 Μαρτίου 2011 και τώρα, ένα χρόνο μετά, μπορούν όλοι να μάθουν την απάντηση καθώς η εντυπωσιακή κυρία έγινε εξώφυλλο στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Inked. H κυρία με τα δελφίνια στην πλάτη είναι..

Οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Κυριακίδη


To ιδιότυπο λοκ-άουτ της εργοδοσίας του FLASH που διέκοψε το σήμα του σταθμού μετά από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και δηλώνουν προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Πολιτεία και την ιδιοκτησία του Ρ/Σ «FLASH» ότι οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός εργοδότη, στον οποίο απλώς έχει παραχωρηθεί η συχνότητα. Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ για τους τεχνικούς ραδιοφώνου, και αντιδρώντας στις απειλές της εργοδοσίας αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 για αύριο Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο FLASH και στην ιστοσελίδα flash.gr. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων και..

ΕΔΟΕΑΠ Τέλος το παραμύθι για την «καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»


«Εσείς οι άνθρωποι των ΜΜΕ έχετε το καλύτερο ταμείο και την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Πρώτη θέση σε νοσοκομεία (μακριά από εμάς), δωρεάν εξετάσεις, επιδόματα βρεφονηπιακών σταθμών κλπ κλπ...» Αυτά λέγονταν για τους δημοσιογράφους και όλους τους ασφαλισμένους στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Τώρα βέβαια όλα αυτά τελειώνουν και καθώς φτάσαμε στο πάρα πέντε άρχισαν να λέγονται και κάποια πράγματα με το όνομά τους καθώς:
Είναι πολλοί, παρά πολλοί πια οι πραγματικά άνεργοι και οι οικονομικά ασθενέστεροι εργαζόμενοι για να επιτραπούν άλλες σπατάλες, ανεξέλεγκτες παρακλινικές εξετάσεις, πολυφαρμακία, κατάχρηση εμπιστοσύνης, αλόγιστες μακροχρόνιες νοσηλείες, επικουρήσεις που ξεπερνούν την κύρια σύνταξη, πλασματικές αναγνωρίσεις, σύζυγοι που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ εργάζονται κι..

Παράλογος κι αναξιόπιστος ο Πέτρος Κυριακίδης; Θα αστειεύεστε βέβαια...


Οι περιπέτειες του πολύπαθου FLASH, ο εκφοβισμός των απλήρωτων εργαζομένων και τo εκβιαστικό δίλημμα με τα «λουκέτα»

Τελικά ο Πέτρος Κυριακίδης και οι άνθρωποι του ή δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα ή μας δουλεύουν ξεδιάντροπα.
Αυτό προκύπτει από τα όσα έγιναν στον ραδιοσταθμό FLASH τη χθεσινή ημέρα και ενώ η ΕΤΕΡ είχε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των τεχνικών. Από νωρίς χθες έγιναν απόπειρες να σπάσει η απεργία στον FLASH καθώς η εργοδοσία επιστράτευσε μπράβους και «ηχολήπτες» για να σπάσει την απεργία των τεχνικών.
Όταν υπήρξε αντίδραση, με την ΕΤΕΡ να καταγγέλλει ως τρομοκρατικές και τραμπούκικες τις μεθόδους της διοίκησης του FLASH για το σπάσιμο της απεργίας, ο Κυριακίδης το γύρισε κι άρχισε τα παιχνίδια τρομοκράτησης των εργαζομένων προχωρώντας στο εκβιαστικό δίλημμα: «ή σταματάτε την απεργία ή βάζω λουκέτο στο σταθμό»! Μάλιστα για να δείξει ότι σοβαρολογεί..

Η «δημοκρατία» στη Βόρεια Ελλάδα

Μέσα σε όλες τις ειδήσεις για λουκέτα, αναστολή εκδόσεων, απλήρωτους εργαζόμενους κι ένα ευχάριστο νέο. Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία της ημερησίας εφημερίδας «δημοκρατία» και την ιδιαίτερα επιτυχημένη ανοδική πορεία της (Μ.Ο. κυκλοφορίας άνω των 12.000 φύλλων / ημερησίως ) και πέντε μήνες μετά την εξίσου επιτυχημένη έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (Μ.Ο κυκλοφορίας άνω των 25.000 φύλλων / εβδομαδιαίως), η «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.» κάνει ακόμα ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με μία νέα έκδοση.
Από τις 25 Απριλίου και κάθε μέρα η «δημοκρατία» θα βρίσκεται στο..

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Είμαστε απεργοσπάστες και είμαστε περήφανοι!..

Το είδαμε κι αυτό. Ο δημοσιογράφοι Γιώργος Ψύλλιας και η Αρτεμις Δήμου, στελέχη και οι δύο στον Alpha, «παραπονιούνται» στην ΕΣΗΕΑ γιατί η Ενωση τους ξέχασε και δεν τους παραπέμπει στο Πειθαρχικό μαζί με τους άλλους συντάκτες που έσπασαν την απεργία στο κανάλι του Κοντομηνά.
Μάλιστα με επιστολή τους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι δυο δημοσιογράφοι του Alpha, όπως γράφουν οι typologies ζητάνε να παραπεμφθούν μαζί με τους άλλους συντάκτες. Η Άρτεμις Δήμου και ο Γιώργος Ψύλλιας (ο πάλαι ποτέ αγαπημένος αρχισυντάκτης της Κολωνακιώτισας χομπίστριας Εμυς Λιβανίου) δηλώνουν ότι κι αυτοί δεν απήργησαν και δούλεψαν κανονικά στο δελτίο ειδήσεων κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας...
Και οι δύο πάντως να είναι σίγουροι ότι ο εργοδότης τους Δημήτρης Κοντομηνάς, το πήρε το μήνυμα...
Την ίδια ώρα στον ραδιοσταθμό Flash η εργοδοσία επιστράτευσε μπράβους και «ηχολήπτες» για να σπάσει την απεργία της ΕΤΕΡ. Η ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη..

Reverse split από τον Ψυχάρη για να συμψηφιστούν ζημιές 42,5 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ

 -Εκτός διοικητικού συμβουλίου οι Βίκτωρας Ρέστης και η αδερφή του Καίτη
-Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ (βασικός μέτοχος με 25%)  θα συμμετάσχει στη διαδικασία των προεγγραφών για αύξηση κεφαλαίου μέχρι 7,5 εκατ. ευρώ 

Eγκρίθηκε από την πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ. Θα προηγηθεί η συνένωση των μετοχών με αύξηση της ονομαστικής τιμής (reverse split) από 0,55 ευρώ σε 4,40 ευρώ, ώστε ο αριθμός των μετοχών από 83.000.000 να περιοριστεί σε 10.375.000 και κατόπιν η μείωση της ονομαστικής τιμής από 4,40 ευρώ σε 0,30 ευρώ για να συμψηφιστούν ζημίες 42,5 εκατ. ευρώ.
Τόσο για το reverse split (η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή θα ανέλθει στα 1,48 ευρώ) όσο και για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να «σβηστούν» οι ζημιές ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τη γενική συνέλευση.
Η αύξηση με καταβολή μετρητών θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, θα ισχύσει το..

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο Γρ. Ψαριανός, τα Μ-Λ (μ-λ), και η ΑνταρσΥα


Τις προηγούμενες εκλογές είχα «σταυρώσει» τον Γρηγόρη Ψαριανό λόγω της τρέλας που κουβαλούσε. Ισως και να την κουβαλά ακόμη αλλά το πιθανότερο είναι πως τώρα την κρύβει κι αυτό είναι χειρότερο...
Αυτή τη φορά μάλλον θα ψηφίσω το ΚΚΕ(μ-λ) αν και τώρα που συνεργάζεται με το Μ-Λ ΚΚΕ έχω μπερδευτεί λίγο... Παρεμπιπτόντως την Τρίτη τα Μ-Λ και (μ-λ), θα παρουσιάσουν τα ψηφοδέλτια της εκλογική τους συνεργασίας σε συνέντευξη τύπου στις 12.00μμ στην αίθουσα τύπου της ΑΔΕΔΥ.
Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που (όπως γράφει ο Π. Μαυροειδής στο aristeroblog) τολμάει και προβάλλει μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την επόμενη μέρα. «Ο δρόμος που προτείνουμε, αυτός της ρήξης, της ανατροπής και της άλλης κοινωνικής πορείας, δεν είναι εύκολος, είναι όμως ο μοναδικός για να διεκδικήσουμε ζωή και αξιοπρέπεια» αναφέρει χαρακτηριστικά o Μαυροειδής. Λέτε;

Ο Τσίπρας έβαλε το Mega στη θέση του

«Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου».
Στη θέση τους βάζει τους υπεύθυνους του Mega η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσκληση του καναλιού προς τον Αλέξη Τσίπρα να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξυπνη και αρκούντως ειρωνική απέναντι στους ανθρώπους του μεγάλου καναλιού:
«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην..

Προς αποχώρηση χομπίστες και τηλεαστέρες

Με το ένα πόδι εκτός Mega, Όλγα Τρέμη, Τσίμας και Καψής!

Καζάνι που βράζει είναι το Mega. Το «ιδιωτικό συμφωνητικό» που πρότειναν οι εκδότες οδηγεί πολλούς από τους εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου, όχι τόσο γιατί προβλέπει μειώσεις μισθών, όσο γιατί μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις. Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Μαρίας Καρχιλάκη να παραιτηθεί (σ.z.:  η ίδια δηλώνει στο koyrdistoportokali ότι δεν είναι τόσο απελπισμένη ώστε να υπογράψει την ατομική σύμβαση καθώς δεν έχει οικονομικό πρόβλημα...), συνέπεσε με την αναβολή εφαρμογής του «ιδιωτικού συμφωνητικού». Η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το υπογράψουν οι εργαζόμενοι, από τη Δευτέρα 23 του μήνα στις 6 το απόγευμα, μετατίθεται για τις 23 Μαΐου. Και ταυτοχρόνως ότι οι μισθοί του Απριλίου θα καταβληθούν χωρίς τις νέες μειώσεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για κίνηση κατευνασμού και ταυτοχρόνως διάσωσης του κύρους του καναλιού που θα αντιμετώπιζε προβλήματα λειτουργίας παραμονές των εκλογών. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή, αν οι εκδότες επιμείνουν στο «ιδιωτικό συμφωνητικό» ή αν θα κάνουν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις των εργαζομένων οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούσαν να αναγράφεται η ημερομηνία πρόσληψης, να..

Έδρανα ή εδώλια;



«Προδοσία. Δωσιλογισμός. Πραξικόπημα. Ξεπούλημα. Οι εκλεγμένοι πολιτικοί, αντιπρόσωποι των ελλήνων πολιτών, έχουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Κρίσης αντιμετωπιστεί με τέτοιου είδους μομφές, οι οποίες έχουν όχι μόνο πολιτική αλλά και νομική διάσταση. Ποιες είναι όμως οι συγκεκριμένες κατηγορίες που θα αντιμετώπιζαν οι πολιτικοί, αν ποτέ καλούνταν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη; Μήπως κάποιοι από όσους ζητούν την ψήφο μας, δεν θα έπρεπε να ξανακαθίσουν σε έδρανα της Βουλής αλλά να σταθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου;» Ο Άρης Χατζηστεφάνου αναζητά τις ευθύνες των πολιτικών και ρωτάει: Έδρανα ή εδώλια;
Περισσότερα στο 5ο τεύχος του UNFOLLOW που κυκλοφορεί στα περίπτερα.