ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ζήσε την εμπειρία του υποψηφίου!

Τι είδους άνθρωποι αποφασίζουν τώρα να κατέλθουν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο;
Πατριώτες με διάθεση προσφοράς;
Μεγαλομανείς που πιστεύουν ότι αυτοί θα σώσουν τη χώρα;
Επηρμένοι με άγνοια κινδύνου;
Λαμόγια που βλέπουν άδεια θέση και τρέχουν να την αρπάξουν;
Όποιοι και αν είναι, θα ήθελα να τους γνωρίσω. Μέχρι και ανάλυση DNA θα ήθελα από αυτούς.


του
Κώστα Γιαννακίδη / citi-zen

Διαβάζω ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε τον Γιώργο Τράγκα για τα ψηφοδέλτιά της, πλην όμως το εγχείρημα δεν ευδοκίμησε. Κρίμα. Θα ήταν μία εύστοχη και αποδοτική επιλογή. Τα ποσοστά ακροαματικότητας του έμπειρου συναδέλφου αντιστοιχούν στην τηλεθέαση που παλαιότερα κατέγραφαν τα διαγγέλματα του Φιντέλ. Υποθέτω δε ότι για ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, ο Σαμαράς θα ήταν απλώς αυτός που κάνει τη γραφειοκρατική δουλειά του Τράγκα. Όμως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν θεωρήθηκε τιμητική από τον δημοσιογράφο. Κουβέντες έγιναν με τον Καμμένο και τον Καρατζαφέρη. Έπεσε αρκετό λίπασμα, αλλά τίποτα δεν άνθισε. Εν τέλει ακόμα και αν το Κοινοβούλιο στερηθεί τη φωνή..

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ποιός Βοιωτός θα ψηφίσει την Αρια Αγάτσα;


Είδε την «τρύπα» που είχε η ΝΔ στη Βοιωτία και είπε κι αυτή να «στρουπώξει» μπας και μπει στη Βουλή αφού ως υποψήφια με το ΠαΣοΚ δεν θα είχε καμμία τύχη. Ο λόγος για την βουλευτή Αρια Αγάτσα η οποία αφού πρώτα ανεξαρτητοποιήθηκε στα μουλωχτά, αμέσως μετά άρχισε τις διαρροές ότι θα πάει με την Κατσέλη αλλά στο τέλος έκανε την μεγάλη κυβίσθηση: προσχώρησε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο και θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαίου!
«Το πρωτεύον και κυρίαρχο για μένα, είναι η Βοιωτία και τα συμφέροντα των πολιτών της. Αυτός είναι για μένα ο υπέρτατος λόγος συμμετοχής μου στην πολιτική» είπε η Αρια κοιτάζοντας τον Σαμαρά, ελαφρώς συγκινημένη...
Υπάρχουν άραγε πολίτες (Βοιωτοί) που θα ψηφίσουν την «γαλάζια» πλέον, Αρια Αγάτσα;
Υπάρχουν! Υπάρχουν και..

Ο κρυφός θαυμαστής του Κύρτσου

Ποιός δημοσιογράφος μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας όταν μιλάει για τον Γιώργο Κύρτσο δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τις «γνώσεις», την «δημοσιογραφική ετοιμότητα» του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. και εκπροσώπου του κόμματος του Καρατζαφέρη; Mάλιστα δεν παραλείπει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί να δικαιολογεί τον πολιτικό κυνισμό και τον καιροσκοπισμό του Κύρτσου.
Tip: Ο συγκεκριμένος θαυμαστής έχει..

Η Μάνια δεν έδωσε δώρο Πάσχα

Δεν κατέβαλε δώρο Πάσχα η Χ.Κ.Τεγόπουλος στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση! Το γεγονός έφερε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος των συντακτών, ζητώντας να γίνει από την Ένωση καταγγελία στο ΣΕΠΕ! Ωστόσο, όπως εξήγησαν στη συνεδρίαση οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης, καταγγελία για τη μη καταβολή του δώρου μπορούν να κάνουν οι συναδελφοι μέσω των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν στην επίσχεση. Εναλλακτικά, το ΔΣ πρότεινε όσοι συνάδελφοι θέλουν να κάνουν καταγγελία μέσω της ΕΣΗΕΑ να το δηλώσουν στον εκπρόσωπο, ο οποίος θα δώσει την σχετική κατάσταση στην Ένωση.

Ανάσταση στο κελί θα κάνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Τη Δευτέρα του Πάσχα, πρόκειται να απολογηθεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά την προθεσμία που πήρε από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Οπως όλα δείχνουν ως τότε θα κρατείται σε κελί της ΓΑΔΑ. Ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους καθώς δεν του επετράπη να βγάλει τις χειροπέδες. Ετσι απέστειλε γραπτή δήλωσή από το πολιτικό του γραφείο στην οποία καταγγέλλει ότι η θεαματική προσαγωγή του στον ανακριτή αποτελεί επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγάλα κόμματα και μάλιστα την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.
Την ίδια ώρα η Εισαγγελία δημοσιοποίησε τα ονόματα..

«Ιερό χρέος να αντιδράσουμε δυναμικά...»

Aνοιχτή επιστολή της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

«Ιερό χρέος να αντιδράσουμε δυναμικά, για να μη θρηνήσουμε συνάδελφο, δολοφονημένο από τις κατοχικές δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Παπαδήμου
Το δολοφονικό πισώπλατο, σχεδιασμένο και με συγκεκριμένη διαταγή, εκτελεσμένο χτύπημα στο κεφάλι του φίλου και συνδικαλιστή, συναδέλφου φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου, ευθεία βολή στην αλήθεια, στην ενημέρωση και στην ελευθερία του τύπου μας πονάει όλους.
Γιατί, στο πρόσωπο του Μάριου, όπως κι ένα χρόνο πριν, στο πρόσωπο του Μανόλη Κυπραίου, οι κατοχικές δυνάμεις άγριας καταστολής, με εντολές ΔΝΤ- Παπαδήμου και δύο ακατονόμαστων υπουργών «Προστασίας του Πολίτη», γίναμε όλοι- φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, λιθογράφοι και..

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προς οριστική διαγραφή ο απεργοσπάστης Δ. Οικονόμου



Το ενδεχόμενο της οριστικής διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ, αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Οικονόμου της καθημερινής πρωινής εκπομπής του Σκαι, «Πρώτη γραμμή». Και λέμε το ενδεχόμενο, για να μην προτρέχουμε, παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ από την Ακαδημίας, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι οριστική η διαγραφή του δημοσιογράφου από τα μητρώα της Ένωσης. Θυμίζουμε ότι ο Οικονόμου στην τελευταία στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Παρασκευή που είχε προκηρυχθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις και τη μη υπογραφή ΣΣΕ και ταυτόχρονα σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ΕΤΙΤΑ, δεν πειθάρχησε και..

Ο ντίλερ που θα γινόταν πρωθυπουργός

Βλέποντας όλο αυτό το τηλεοπτικό σόου με την σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, στην αρχή ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα λίγο. Κι αυτό διότι κατ΄αρχάς είδα έναν γέροντα να τραβολογιέται από ασφαλίτες και κατά δεύτερον πιστεύω ότι αντί να κυνηγάνε συνταξιούχους κλέφτες, θα έπρεπε να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν αυτούς που σήμερα διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα.
Όταν όμως το καλοσκέφτηκα είδα ότι ο Ακης ήταν ο άνθρωπος που παρ΄όλίγον να γίνει πρωθυπουργός το 96. Ήταν ο υπουργός που πορεύτηκε στην πολιτική μπουρδολογώντας. Ήταν ο πολιτικός που απολάμβανε (από όλους) μιας απίθανης ασυλίας, για ό,τι και αν έκανε, γεγονός που όπως λένε τον αποθράσυνε εντελώς…
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό ότι έκανε προσωπικά, δίκην ντίλερ, όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους όπλων… Με το αζημίωτο φυσικά (3%) λένε οι κακές γλώσσες…
Υ.Γ: Γιατί η πλειονότητα των δημοσιογράφων και το σύνολο των στρατιωτικών βλέπουν..

Συνέντευξη Τύπου για την αστυνομική βία και τον τραυματισμό του Μάριου Λώλου


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και την ΠΟΕΣΥ, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για την βία που ασκείται στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τον σοβαρό τραυματισμό του Προέδρου της ΕΦΕ Μάριου Λώλου, που αποτελεί χτύπημα στην ενημέρωση και κατά συνέπεια στις δημοκρατικές ελευθερίες.
Την συνέντευξη Τύπου συντονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

Προσεβλήθη ο Alpha - Αναρμόδιος ο Μουτσινάς για θέματα απολύσεων...

Προσεβλήθη λέει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, γιατί τις απολύσεις των δύο εργαζομένων. Λες και δεν τους απέλυσαν... Τους πείραξε λέει επειδή αφήνεται να εννοηθεί ότι «για διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους».
Η ανακοίνωση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας & Marketing του Alpha χωρίς να λέει λέξη για την ταμπακιέρα, κάνει λόγο για ατυχείς αναπαραγωγές φημών και εγκαλεί την ΕΣΗΕΑ διότι, λέει, δεν... διερεύνησε τα γεγονότα. Σαν να μην αποτελεί γεγονός η απόλυση δύο εργαζόμενων, εστω κι αν τα αίτια της απόλυσης δεν είναι το ότι αρνήθηκαν να «γυαλίσουν τα παπούτσια του Μουτσινά» αλλά πιθανότατα επειδή δεν..

Aphrodisiac και Σαμαράς πήραν την ευλογία του Βαρθολομαίου

Μετά την Ελευθερία Ελευθερίου, την κοπέλα που μας εκπροσωπεί στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι Aphrodisiac, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε την ευχή του και τις ευλογίες του και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Διαψεύδονται οι φήμες ότι ο Σαμαράς μετέβη στο Φανάρι μετά τις επίμονες προτροπές του πατέρα και (κυρίως) του υιού Ψυχάρη.
Ελέγχονται οι φήμες ότι ο Πατριάρχης ξενυχτάει βλέποντας τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροζιον παρά το γεγονός ότι έχει πρωί πρωί λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι ο Βαρθολομαίος δεν βλέπει το κανάλι TRT με τα σχόλια της Meltem Ersan Yazgan. Το πιθανότερο είναι ότι θα βλέπει ΕRT SAT δορυφορικά.

Πάθος για το αυτοκίνητο

Το ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ επέστρεψε. Η νέα καθαρά αυτοκινητική, ηλεκτρονική προσπάθεια είναι πλέον στον «αέρα» του διαδικτύου.
Το NewsAuto.gr ευελπιστεί, εκτός του ενημερωτικού χαρακτήρα που έχει, να φουντώσει την αγάπη που έχει ο Ελληνας για το αυτοκίνητο. Να επαναφέρει το ΠΑΘΟΣ.
Θα βλέπει με αισιόδοξη ματιά το αυτοκίνητο. Με θαυμασμό στην τεχνολογία, την ομορφιά του.
Θα υπηρετεί το αυτοκίνητο, όπως ακριβώς του αξίζει: Απλά προβάλλοντάς το!
Ευελπιστούμε ότι το NewsAuto.gr θα βοηθήσει -έστω λίγο- στο να επαναφέρει το «Πάθος για το Αυτοκίνητο» στον Έλληνα.

Η συντακτική ομάδα του NewsAuto.gr

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Kατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την Coca-Cola με την επικίνδυνη τοξική ουσία

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την «τοξική» Coca-Cola έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.
Την έρευνα ξεκινά από αύριο ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, με στόχο να εντοπίσει τις ποινικές ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σε περίπου 100.000 μονάδες (κουτάκια και φιάλες Coca-Cola Classic) εντοπίστηκε χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς είναι τοξική και μάλιστα χρησιμοποιείται σε ζιζανιοκτόνα!
Η υπόθεση αξιολογείται ως πολύ σοβαρή από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, δεδομένης της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος και..

Τα ηπειρώτικα γιαούρτια και η κατάληψη του κοντρόλ στο «Ηπειρος TV1»

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί το κοντρόλ του τηλεοπτικού σταθμού Ηπειρος TV1 Ιωαννίνων, δεν διέκοψε την ροή του προγράμματος την ώρα που ο δημοσιογράφος Π. Μπούρχας δεχόταν βροχή από γιαούρτια και αβγά. Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, με την οποία καταδικάζει την «αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια ισχνής μειοψηφίας νεολαίων», ρίχνει φως στο μυστήριο. Η ΕΣΗΕΠΗΝ λοιπόν μας πληροφορεί ότι την ώρα που έπεφταν τα γιαούρτια κάποιοι από τους νεαρούς εισέβαλλαν στο control του σταθμού «απειλώντας τον τεχνικό να μη διακόψει την ροή του προγράμματος».
Κατά τα άλλα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων στην ανακοίνωσή της καταδικάζει την «τραμπούκικη επίθεση» καθώς όπως λέει όλα αυτά «συνέβησαν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και ένα δημοσιογράφο που υπηρετούν χωρίς λογοκρισία την πολυφωνία και..

Κάποιοι περισσεύουν στο ΕΘΝΟΣ…

Λίγο πριν βγει το φύλλο της περασμένης Κυριακής, το ελεύθερο ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, εκλήθη σε σύσκεψη. Εκεί, τους ανακοινώθηκε ότι είναι… πάρα πολλοί. Και επειδή είναι πάρα πολλοί, θα υποστούν «κούρεμα».
Όπως τους ενημέρωσαν, θα διατηρηθεί μια μικρή ομάδα η οποία θα αποδίδει- λες και τώρα που είναι μεγαλύτερη δεν αποδίδει. Και οι υπόλοιποι «θα αξιοποιηθούν σε άλλους τομείς της εταιρείας», οι οποίοι δεν εξηγήθηκε επαρκώς ποιοι μπορεί να είναι.
Το γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε προκάλεσε ανησυχία σε όλο το Κυριακάτικο, αλλά και στο ημερήσιο Έθνος. Διότι σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο περικοπών, κάτι που υποτίθεται ότι είχε αποφευχθεί.
Προβληματισμό προκαλούν και τα λεχθέντα περί «αξιοποίησης σε άλλους τομείς» , διότι από «τομείς» η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει…

O βουλευτής Οικονόμου κατήγγειλε απόπειρα εκβιασμού από blogger στην Ηπειρο

Θύμα συκοφαντικής δυσφήμησης και απόπειρας εκβιασμού από διαχειριστές του μπλογκ epirousgate, ισχυρίζεται ότι έπεσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Θανάσης Οικονόμου. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από έρευνα σχημάτισε δικογραφία εις βάρος διαχειριστών του epirousgate.blogspot.com. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του βουλευτή Ιωαννίνων ότι από τις αρχές του 2009 μέχρι πρόσφατα στο συγκεκριμένο μπλογκ δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο εις βάρος του. Η υπόθεση πήρε σοβαρότερη τροπή μετά τους ισχυρισμούς του Οικονόμου ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν τηλεφωνήματα, από τους διαχειριστές του epirousgate, που..

Ο ανυπότακτος δήμαρχος Πειραιά που απειλεί με μειώσεις μισθών έως 90% στο Κανάλι 1

Αρνείται να συναντηθεί με τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι Ένα», ο ανυπότακτος (στο μνημόνιο και στην τρόικα) δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Ο Μιχαλολιάκος διεμήνυσε, μέσω του διευθυντή ενημέρωσης, ότι εάν οι εργαζόμενοι δεν δεχθούν να υπογράψουν την πρωτοφανή μείωση κατά 60% έως 90% των μισθών τους, δεν θα τους καταβάλλει τους μισθούς Φεβρουαρίου-Μαρτίου που τους οφείλει, καθώς και το δώρο του Πάσχα!
Η απάντηση αυτή του Δημάρχου ήρθε μετά από το αίτημά τους να τον συναντήσουν, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις και τους τρόπους με τους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το Κανάλι.
Σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν:
«Να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι εκείνος έλεγε ότι «το μνημόνιο δε θα περάσει στον Πειραιά, δεν υποκύπτω και δεν υποτάσσομαι στην τρόικα».
Κατανοούμε την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά, όμως..

Ο Κοντομηνάς και τα αγυάλιστα παπούτσια του διασκεδαστή Μουτσινά

Στάση εργασίας και συνέλευση στον ALPHA για τις απολύσεις δύο εργαζομένων

Τελικά ο Δ. Κοντομηνάς ήταν αυτός που έκανε το χατήρι του διασκεδαστή Νίκου Μουτσινά και απολύθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, οι δημοσιογράφοι Στέλιος Προμπονάς και Νόρα Μολυβιάτη. Οι δύο εργαζόμενοι αποτέλεσαν τα εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας. Ο Κοντομηνάς, μέσω της διευθύντριας προσωπικού του ALPHA κας Δασκαλάκη, απέλυσε τους Προμπονά και Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» του παρουσιαστή της μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής «Δέστε τους», Ν. Μουτσινά.
Για το λόγο αυτό η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη..

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Αυτόν τον αστυνομικό ποιος θα τον νοικιάσει;



Με αφορμή την αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» περί ενοικίασης αστυνομικών σε ιδιώτες, ο pitsirikos στο μπλογκ του δημοσιεύει φωτογραφία αστυνομικού που του έστειλαν, σχολιάζοντας:

Επικίνδυνη συνταγματική εκτροπή οι «ενοικιάσεις αστυνομικών»


Bαρύτατη και επικίνδυνη συνταγματική εκτροπή συνιστά η υπουργική απόφαση περί παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. προς τρίτους, με την καταβολή ανταλλάγματος. Αυτό καταγγέλλει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Κώστας Ησυχος μετά και την αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». To ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μανώλη Γαλάνη ότι η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν, προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες. Μάλιστα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο… τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι τιμές ξεκινούν από..

Ο Ψυχάρης παρά τα προβλήματα με τον Ρέστη, ανακατεύει πάλι την τράπουλα στα έντυπα του ΔΟΛ

Γιατί άλλαξε τους διευθυντές των περιοδικών - Παράπονα για το σάιτ του «Βήματος»

Ο Ψυχάρης ανακατεύει πάλι την τράπουλα στα έντυπα του ΔΟΛ στοχεύοντας σε ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά στην πυραμίδα της Μιχαλακοπούλου. Ο εκδότης αν και το τελευταίο διάστημα έχει μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει -όπως αυτό της απόφασης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη να μην μετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- συνεχίζει την τακτική του διαίρει και βασίλευε.
Γράφαμε πριν από λίγο καιρό για την εγκατάλειψη στα περιοδικά του Οργανισμού και ειδικά σε αυτά του ΒΗΜΑΤΟΣ. Eίχαμε αναφερθεί στο τελευταίο τεύχος (Μαρτίου) του περιοδικού BHMA-MEN που δεν θύμιζε σε τίποτε από το περιοδικό που έβγαζε η «δυνατή ομάδα» των ενθέτων του Βήματος πριν από λίγα χρόνια. Μάλιστα γράφαμε εδώ ότι ο Ψυχάρης είναι προβληματισμένος (κυρίως με την έλλειψη διαφήμισης) και ότι σκέφτεται να ανανεώσει τα περιοδικά του Βήματος αλλάζοντας σε πρώτη φάση την ομάδα που τα διευθύνει. Από την σκέψη ο εκδότης πέρασε στην πράξη και έδιωξε τον διευθυντή των περιοδικών Στέλιο Σοφιανό δια της γνωστής μεθόδου: τον «αναβάθμισε» αναθέτοντάς νέο «ηγετικό» ρόλο σε όλα τα ψηφιακά μέσα του Οργανισμού, θέση την οποία υποτίθεται ότι κατείχε και στο παρελθόν.
Στη θέση του Σοφιανού στα περιοδικά ανέλαβε ο Παύλος Παπαδόπουλος που κάποιοι τον..

Η πρώτη ημέρα του (υπάλληλου) Πέτρου Κωστόπουλου στη δούλεψη του Κυριακού

Παραπονιέται γιατί του έδωσαν γραφείο χωρίς θεά, αλλά ας είναι! Αυτός θα αποδείξει ότι αξίζει που τον εμπιστεύτηκαν και τον προσέλαβαν...

«Πάντα είχα την αίσθηση ότι η εργασιοθεραπεία είναι το καλύτερο φάρμακο απέναντι σε πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν. Άρχισα και να ξυπνάω, να ενεργοποιούμαι, όχι πάρα πολύ διότι μιας πτώχευσης μύρια έπονται για όποιον γνωρίζει». Αυτά γράφει ο Πέτρος Κωστόπουλος στο μπλογκ που διαχειρίζεται και επιβεβαιώνουν απόλυτα τα όσα έγραφαν εδώ οι zoornalistas υπό τον τίτλο «Και τώρα φουλ εργασιοθεραπεία!» και αφορούσαν το νέο του πόστο στην εταιρεία «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες» του ομίλου Κυριακού .
Ο υπάλληλος (πλέον) Πέτρος Κωστόπουλος γράφει και για την πρώτη του ημέρα στη δούλεψη του Κυριακού και παραπονιέται για το ότι οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 του έδωσαν γραφείο χωρίς θέα!.. Ξέρει, λέει, ότι από εδώ και μπρος θα 'ναι αλλιώς… Ξέρει ότι θα πρέπει να δίνει αναφορά, να είναι αποτελεσματικός για να αποδείξει, λέει, στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν ότι άξιζε τον κόπο.
Διαβάστε τι γράφει, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κωστόπουλος:..

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Megaλες Προσδοκίες τέλος!..

Η κατάπτυστη σύμβαση και τι αντιπροτείνουν οι εργαζόμενοι (μήπως και περισώσουν κάτι)

«Ιδιωτικό συμφωνητικό» καλούνται να υπογράψουν οι συντάκτες με σύμβαση αορίστου χρόνου στο MEGA, όπως γνωστοποιήθηκε από τη νομική υπηρεσία του καναλιού στους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη σύμβαση (κάντε κλικ) προωθεί την κατάργηση μιας σειράς πάγιων εργατικών κεκτημένων, μην αναγνωρίζοντας, ουσιαστικά, προϋπηρεσία –αφού δεν αναγράφεται πουθενά η ημερομηνία πρόσληψης– αλλά ούτε και «πρόσθετες οικονομικές ή θεσμικές παροχές», δηλαδή δώρα, άδειες, αργίες, επιπλέον μέρες εργασίας που περιλαμβάνονται κανονικά στις συλλογικές συμβάσεις. Δηλώνεται μάλιστα ευθαρσώς ότι όλα τα παραπάνω είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους!
Καθώς οι κάθετες μισθολογικές μειώσεις που εφαρμόζονται σε τρεις κλίμακες (10% για τους εργαζόμενους με αμοιβή μέχρι 1.500 ευρώ, 15% σε εκείνους από 1500 έως 3000 και 20% στους αμειβόμενους με πάνω από 3.000) έχουν γίνει, όπως φαίνεται, αποδεκτές στην πράξη κι έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου, οι εργαζόμενοι, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να αντιπροτείνουν στην εργοδοσία..