ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Tι γυρεύει ο γιός του Ψυχάρη στη ΝΔ (και στο Πρώτο Θέμα);


Με τον τίτλο «Τι δουλειά έχει ο γιος του Ψυχάρη στη ΝΔ / Ο Ανδρέας Ψυχάρης απαντά σε απορίες κι ενστάσεις» η εφημερίδα Πρώτο Θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του διπλωματικού συμβούλου του Σαμαρά και γιού του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Εντυπωσιακή η δερμάτινη πολυθρόνα πάνω στην οποία κάθεται σταυροπόδι ο αυριανός υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Ο υιός Ψυχάρη έχει τουλάχιστον στυλ...
Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι στην εφημερίδα του Αμαρουσίου φιλοξενείται και συνέντευξη του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη όπου ο Ισίδωρος Κούβελος μιλάει για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και το καράβι στο Λονδίνο.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια, τουλάχιστον για εμάς που είμαστε φαν, παρουσιάζει η προσφορά των 4 CD's των ΠΥΞ ΛΑΞ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το καλοκαίρι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Υ.Γ:
Ακούγεται ότι το αγαπημένο τραγούδι και συνάμα κρυφό όνειρο του 45χρονου Ανδρέα Ψυχάρη (από τη σκοπιά του διπλωμάτη πάντα) είναι το «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα».
Υ.Γ1: Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιογραφικό του υιού Ψυχάρη που σημειωτέον έχει σπουδάσει..

Βρέθηκε ο ύμνος για το κόμμα του Καμμένου


Βρέθηκε τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ο ύμνος για το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Όχι δεν είναι το «Βόηθα Χριστέ και Παναγιά λαχείο σαν θα πάρω…» ούτε το «Εστειλα δυο πουλιά στην Κόκκινη Μηλιά». Ο ύμνος για το κόμμα του είναι πολύ απλά το..

Oταν οι υπερχρεωμένοι βαρώνοι των media εκβιάζουν για ενέργεια, σκουπίδια και τζόγο


«Ενώ η χώρα οδηγείται σε εκλογές η διαπλοκή οργιάζει - Αρχισε ο πόλεμος σε ενέργεια, σκουπίδια, τζόγο». Με αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί το (κυριακάτικο πλέον) φύλλο της Ισοτιμίας. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στους υπερχρεωμένους βαρώνους των media που εκβιάζουν τη συμμετοχή τους στα μεγάλα project, την στιγμή που αδυνατούν να στηρίξουν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους.

Αυτή την Κυριακή και μια αποκάλυψη για τη ρύθμιση της ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ και τις εκπτώσεις που έγιναν επιλεκτικά και μόνο για τον Μυτιληναίο.

Δυνατά στον ανταγωνισμό με 24ωρη ενημέρωση

Εντυπωσιακά καλό το ανανεωμένο enimerosi24. Ενα σάιτ με τα όλα του που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από άλλα όμοιά του. Το enimerosi24 μπαίνει δυνατά πλέον στον ανταγωνισμό των ενημερωτικών σάιτ του διαδικτύου με ειδήσεις από τα media και όχι μόνο. Το μόνο που του λείπει πλέον είναι μερικές διαφημίσεις για να πάρει μπροστά για τα καλά. Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε κουράγιο και καλή συνέχεια στην καινούργια προσπάθεια.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος τολμά και ρίχνει τις τιμές!


«Στηρίξτε την προσπάθειά μας» λέει ο Αιμίλιος Λιάτσος του οποίου η εφημερίδα «Παρασκευή & 13» από την άλλη εβδομάδα θα τιμάται φθηνότερα.
Από την ερχόμενη Παρασκευή η εφημερίδα του Λιάτσου από τα 2,5 ευρώ θα πέσει στο 1 ευρώ ενώ δεν θα υπάρχουν προσφορές (Λάσι κλπ). Στο μήνυμα προς τους αναγνώστες του την περασμένη Παρασκευή ο Αιμίλιος Λιάτσος εκφράζει την αγωνία του για το «υψηλό ρίσκο» καθώς ουδείς είναι σίγουρος αν η εφημερίδα θα πουλήσει στα περίπτερα χωρίς προσφορές. Κι αυτό λόγω του εθισμού των αναγνωστών τα τελευταία χρόνια στις προσφορές των εντύπων. Το δέλεαρ της χαμηλής τιμής σε συνδυασμό με την καλή ύλη της εφημερίδας ίσως καταφέρει να κρατήσει τους αναγνώστες και -γιατί όχι- να προσελκύσει καινούργιους. «Είναι μια απόφαση υψηλού ρίσκου, αλλά γεμάτη ηδονή, αγωνία και εν τέλει ένα πραγματικό τεστ για το αν αξίζει η Π&13 να υπάρχει στο περίπτερο για τη δημοσιογραφική της ύλη ή αν..

Τι πρότεινε η Μάνια στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης της Χ.Κ Τεγόπουλος και των νομικών της συμβουλών και των εκπροσώπων των εργαζόμενων και των νομικών τους συμβουλών. Την συνάντηση είχε προτείνει το πρωί της ίδιας μέρας η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου με επιστολή, που έστειλε στον εκπρόσωπο των συντακτών και η οποία διαβάσθηκε στην συνέλευση το μεσημέρι της Παρασκευής (σ.σ η επιστολή δημοσιεύεται παρακάτω).
Σύμφωνα με τα όσα είπαν κατά την διάρκεια της συνάντησης το μέλος του Δ.Σ της Χ.Κ Τεγοπουλος και υπεύθυνος για το σχέδιο εξυγίανσης της κ. Α. Παπαδόπουλος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Μ. Κοντοδήμος προέκυψαν τα εξής:
1. Η Χ.Κ δεν θέλει τους εργαζόμενους αντίθετους στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που θα εκδικασθεί την Τετάρτη. Θεωρεί απαραίτητη την συναίνεση τους για να ανοίξει η διαδικασία.
2. Η διοίκηση, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνει ότι δεν θα μειώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και οι οποίες μειώσεις οφειλών δεν θα αφορούν στους εργαζόμενους. Αυτό αποτελεί δέσμευση της εκδότριας και..

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ιδού πως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και φιμώσουν τους δημοσιογράφους

Οι καταγγελίες του Γ. Μαρινόπουλου και του Μ. Νοδάρου για επίορκους εφοριακούς στη ΔΟΥ Πύργου Ηλείας και η απαράδεκτη επίθεση εναντίον τους

Προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των δημοσιογράφων Γιώργου Μαρινόπουλου και Μάκη Νοδάρου καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων. Στις 15 Φεβρουαρίου οι δυο δημοσιογράφοι παρουσίασαν στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ τεκμηριωμένο ρεπορτάζ που αφορούσε στην δράση επίορκων εφοριακών στην Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας, ύστερα από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών αλλά και επαγγελματιών της περιοχής.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι επιχειρηματίες της Ηλείας με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα ή να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, λάμβαναν από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ φορολογικές ενημερότητες, παράνομα και κατά παρέκκλιση του TAXIS, με εντολές «άνωθεν» χωρίς να..

Τα like του Καμμένου

του Χρήστου Ξανθάκη

Έχω ακούσει πολλούς και διάφορους ορισμούς για το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Ότι είναι κόμμα πατριωτικό, ότι είναι κόμμα της Παναγίας, ακόμη και ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αποτελούν τους πραγματικούς εκφραστές των Αγανακτισμένων. Τόσοι και τόσοι είπαν τόσα και τόσα, επιτρέψτε μου παρακαλώ να προσθέσω κι εγώ τις σοφίες μου.
Έχω την εντύπωση λοιπόν ο φρέσκος σχηματισμός είναι το κόμμα του Facebook! Από εκεί ξεκίνησε, εκεί αναπτύχθηκε κι εκεί ενδέχεται να καταλήξει αν δεν του πάνε όλα καλά. Πριν δικαιολογήσω τον συλλογισμό μου, δυο λόγια για τον ιδρυτή του κόμματος. Όπως τον γνωρίζουμε ανά τα έτη, εύκολα θα μπορούσε να καταταχθεί στην δεξιά έως ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Το αποδεικνύουν αυτό οι πολιτικές του θέσεις και οι κοινοβουλευτικός του λόγος. Διαθέτει επίσης μια έντονη ροπή προς τη συνωμοσιολογία, η..

Απεργίες σε ΣΚΑΙ και «Μακεδονία» για τις απολύσεις

Το μπαράζ απολύσεων σε Μακεδονία και ΣΚΑΙ έφερε αντιδράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. Ετσι μετά την εκδικητική απόλυση επτά εργαζόμενων από τη Μακεδονική Εκτυπωτική, η ΕΣΗΕΜΘ κήρυξε προειδοποιητική απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, που αρχίζει αύριο, Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 11.00 και λήγει το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 16.00.
Την ίδια ώρα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 2 Μαρτίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 3 Μαρτίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα « SKAI.GR ».
Οι τρεις Ενώσεις ζητούν να ανακληθούν άμεσα οι εκδικητικές απολύσεις των Λάμπρου Παπαδογιάννη και Κώστα Οικονόμου, στις..

Ποιος έδωσε 7 εκατ. για να αγοράσει το σπίτι του Κωστόπουλου στη Φιλοθέη;




Ο Πέτρος Κωστόπουλος πούλησε το σπίτι του στην Φιλοθέη έναντι 7 εκατ. ευρώ παρά την αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης! Ετσι τώρα, όπως γράφει το newpost, ετοιμάζονται αγωγές και μηνύσεις για καταδολίευση δανειστών εναντίον του έκπτωτου εκδότη. Συγκεκριμένα η πώληση του σπιτιού έγινε στις 16-2-2012 και ενώ εκκρεμούσε η συζήτηση της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης της εταιρείας «Α&G paper» κατά της ΙΜΑΚΟ και του Κωστόπουλου, η οποία είχε κοινοποιηθεί στον εκδότη στις 2-2-2012!
Ειδικότερα, σύμφωνα πάλι με το newpost, με το υπ' αριθμ. 1743/16-2-2012 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Δέσποινας Σακκά, ο Πέτρος Κωστόπουλος εμφανίζεται να πούλησε..

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Λυμπέρη η ανοχή μου δεν με έκανε πιο ασφαλή. Με έκανε απλά συνένοχό σας…

...Κυρία Λυμπέρη στις επιχειρήσεις δεν δίνει ο εργοδότης «όνομα», «υπογραφή» και «ζωή» στους εργαζόμενους, όπως τόσο γλαφυρά μας περιγράφετε. Για την ακρίβεια συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο

Λάβαμε email όπου επισυνάπτεται επιστολή εργαζομένης στις εκδόσεις Λυμπέρη η οποία απολύεται προς παραδειγματισμό επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση και να «στηρίξει» την επιχείρηση. Η «αποχαιρετιστήρια» επιστολή (απευθύνεται προς τον Αντώνη Λυμπέρη και τη σύζυγό του Ελενα) γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς την υπογράφει η επί πολλά χρόνια η αρχισυντάκτρια του περιοδικού PREVENTION των εκδόσεων Λυμπέρη. Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τον «καπετάνιο» και τη σύζυγό του:
Κύριε Λυμπέρη,
Λίγο πριν αποχωρήσω από την εταιρία θα ήθελα -κι εγώ με τη σειρά μου- να σας αποχαιρετίσω. Όχι όμως κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, αλλά δίνοντάς σας μία απάντηση σε όλα όσα έχετε πει τους τελευταίους μήνες, άλλοτε χάριν..

Απολύσεις σε Μακεδονία και ΣΚΑΙ


Mπαράζ εκδικητικών απολύσεων στο συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στον όμιλο του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα στη Μακεδονία έξι δημοσιογράφοι κλήθηκαν στο λογιστήριο της εταιρείας όπου τους ανακοινώθηκε η καταγγελία της σύμβασής τους. Οι απολύσεις αυτές -όπως γράφει το μπλογκ asyntaxtostypos– είναι εκδικητικές και αφορούν εργαζόμενους που δεν αποδέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν έκτακτη συνέλευση για να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασής τους απέναντι στην προκλητική επίδειξη δύναμης και εκδικητικότητας της εργοδοσίας.
Την ίδια ώρα ο Αλαφούζος προχώρησε σε έξι απολύσεις εργαζομένων στο ραδιόφωνο και στην..

Για μια χούφτα δολάρια (2)



-Γιατί δεν μου είπες ότι έβγαλες τα λεφτά;
-Μου έχεις πει να μη σε απασχολώ με μικροποσά..
.

Για μια χούφτα δολάρια...

«Έμεινα άναυδη, το εκατομμύριο ήταν του Ισίδωρου. Επεσα από τα σύνεφα όταν με ενημέρωσαν!..» είπε η παραπλεύρως εικονιζόμενη και αμέσως ετέθησαν ερωτήματα και εύλογες απορίες:
-Είναι δυνατόν ο Ισίδωρος Κούβελος να έκρυβε περιουσιακά του στοιχεία από την σύζυγό του βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη;
-Είναι δυνατόν να μην της αποκάλυπτε όλες τις επιχειρηματικές του κινήσεις και τις κινήσεις των λογαριασμών του, εκθέτοντάς την ανεπανόρθωτα στον ελληνικό λαό και στους συναδέλφους της βουλευτές;
-Ειναι δυνατόν μια κόρη Μητσοτάκη να λοιδωρείται και να στήνεται στον τοίχο για μια χούφτα δολάρια;
-Είναι δυνατόν η θυγατέρα του αρχιμάστορα (και πρωτομάστορα) της πολιτικής ίντριγκας να την πατήσει σαν άβγαλτο μαθητούδι;
-Είναι δυνατόν η αρχηγός ενός πολλά υποσχόμενου κόμματος να σπιλώνεται και να γίνεται στόχος -άκουσον άκουσον- σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο ΠαΣοΚ του ΓΑΠ και στη ΝΔ του (αποστάτη) Σαμαρά;
Κι όμως είναι!.. Οι καιροί έχουν αλλάξει δραματικά και -παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα- η Ντόρα μόλις τώρα έχει αρχίσει να ανεβαίνει στην..

Αναστάτωση στη Βραδυνή με ατομικές συμβάσεις και ανεξόφλητα δεδουλευμένα

Αναστάτωση στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ μετά την απαίτηση της εργοδοσίας να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις. Η εργοδοσία της ΒΡΑΔΥΝΗΣ ζητάει από όλους τους εργαζόμενους, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, να υπογράψουν συμβάσεις με μείωση κατά 20% του βασικού τους μισθού και κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός από αυτά του γάμου και των παιδιών. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών και να καταβάλλει τις διαφορές από τη Σ.Σ.Ε. του 2008, καθώς και τα Κυριακάτικα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταγγέλλουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και καλούν τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση. Γιατί είναι βέβαιο ότι η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Κυριακού και Αλαφούζος θα «χτυπηθούν» για τον Nitro Radio

Σε πλειστηριασμό ο τίτλος του ραδιοσταθμού

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ο τίτλος του ραδιοφωνικού σταθμού Nitro Radio 102,5. Ο σταθμός του Πέτρου Κωστόπουλου εισέρχεται σε διαδικασία πλειστηριασμού με την αρχική τιμή της δημοπρασίας να έχει οριστεί από την Eurobank κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μιντιάρχες (ανάμεσά τους Κυριακού και Αλαφούζος) υπολογίζουν ότι η τιμή για την απόκτηση του τίτλου της ΙΜΑΚΟ μπορεί τελικά να πέσει και κάτω από το 1,3 εκατ. ευρώ.
Ο επικρατέστερος για την απόκτηση του Nitro Radio 102,5 θεωρείται ο..

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εκμαυλίζει ο Κωστόπουλος την Ελλάδα;

του Χρήστου Ξανθάκη

Θα μπορούσα να κάτσω τώρα να γράψω ένα σωρό πράγματα για τον Πέτρο Κωστόπουλο. Δουλειά μου ήταν άλλωστε να παρακολουθώ τι δραστηριότητές του, τόσα χρόνια που είχα τις σελίδες των media στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Υποτίθεται ότι τον εχθρευόμουν κιόλας, όπως δήλωνε ο ίδιος σε πρώτη ευκαιρία, σε όποιον τον ρώταγε και σε όποιον δεν τον ρώταγε. Άλλο τώρα αν κάποια στιγμή, κάποιος γνωστός δημοσιογράφος των περιοδικών (και μετέπειτα επαναστάτης ποπολάρος) είχε πάρει τηλέφωνο τη γραμματέα του Σεραφείμ Φυντανίδη και της είχε ζητήσει να τον πληροφορήσει ότι «ο Ξανθάκης τα παίρνει απ’ τον Κωστόπουλο». Η γραμματέας με ρώτησε μετά από μερικές ημέρες «ποιο ήταν αυτό το άτομο το τσίου τσίου», ο Φυντανίδης, πάντα κύριος, δεν ασχολήθηκε με τις παπάρες του ανδρός...

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αυριανή και Mad Radio

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επί ένα έτος την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους το προσωπικό.
Την ίδια ώρα η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από Τρίτη μέχρι Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAD». Η ΕΤΕΡ καλεί τη Διοίκηση του MAD RADIO να σταματήσει την παραβίαση της ΣΣΕ και να..

Οι τρεις «ταφές» του Πέτρου Κωστόπουλου

της Αφροδίτης Πολίτη / prin.gr

Mέχρι κι ένα χρόνο πριν την αποκαθήλωσή του, ο βασιλιάς του λάιφ στάιλ υποκινούσε τους εργαζόμενούς του να γίνουν απεργοσπάστες, να προσπεράσουν τα απεργιακά μπλόκα, ελπίζοντας οι ίδιοι να τη βολέψουν κι ας μην πληρώθηκαν ποτέ ακόμη και γι’ αυτό το μεροκάματο.
Ο φυσικός θάνατος ενός μη τηλεοπτικού πνευματικού προσώπου, για παράδειγμα ενός ποιητή, ρεμπέτη ή ζωγράφου το πολύ να γίνει ένα μονόστηλο. Όμως η ατιμωτική αποκαθήλωση του εγχώριου εκπροσώπου του λάιφ-στάιλ, όπως αποτυπώθηκε στη χρεοκοπία του πρώην εκδότη της Ιμάκο Πέτρου Κωστόπουλου, μετατράπηκε σχεδόν σε εθνικό ντιμπέιτ. Απασχόλησε την τηλεόραση, τον Τύπο και το διαδίκτυο, συζητήθηκε σε παρέες, πυροδότησε δεκάδες άρθρα και χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γέννησε δακρύβρεχτες επιστολές του ίδιου του Κωστόπουλου και της συζύγου του Τζένης, που έγραψαν από μόνοι τους το συμβολικό τους επικήδειο, αντλώντας θεαματική υπεραξία ακόμα και από τον οικονομικό θάνατο της «οικογενειακής» επιχείρησης.
Όλοι έχουν μια γνώμη για το πόσο κάθαρμα, βλάχος, λαμόγιο, απατεώνας ή αντίθετα..

Π. Κωστόπουλος (3): Θα βάλω ξανά την σφραγίδα μου μόλις σταματήσω τα χάπια και βρεθεί επενδυτής


(...)Εμαθα χρόνια στο «πριγκιπικό» στυλ που έχουν τα περιοδικά και το ραδιόφωνο και πιστεύω ότι δεν θα ήμουν καλός σε αυτή τη δουλειά (εφημερίδα). Δεν ξέρω αν είναι αργά, πάντως ιντερνετική εφημερίδα θα κάνω, που θα είναι όμορφη και καλή. Αν βέβαια κανένας καλός άνθρωπος με πιστέψει και επενδύσει.
(...) Αισθάνομαι έτοιμος να ξεκινήσω και πάλι πράγματα που θέλω. Πράγματα στα οποία να βάλω εγώ τη σφραγίδα μου, αφού όμως σταματήσω πρώτα τα χάπια. Θέλω να δουλεύω σαν τρελός. Ωστόσο λόγω πτώχευσης δεν έχω το δικαίωμα να έχω δική μου εταιρεία μέχρι να τα καθαρίσω όλα. Βαθύ μαγγανοπήγαδο. Αρα ανήκω σε εκείνους που ψάχνουν και μια άλλη δουλειά. Αν, λοιπόν, βρεθεί κανένας άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορώ να φτιάξω πράγματα ακόμα, ας με πάρει τηλέφωνο(...)

-απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στον Δ. Παγαδάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Π. Κωστόπουλος (2): Η Τζένη έπαθε πλάκα βλέποντας τον άνδρα της να είναι σαν σκιαγμένο κουνέλι

(...) Σε όλη μου τη ζωή δεν ήξερα τι είναι η κατάθλιψη, παρότι είχα χίλιους φίλους γιατρούς. Νόμιζα πως ήταν μια μεγάλη στενοχώρια που μετά από λίγο καιρό σού περνάει. Επαθα κλινική κατάθλιψη μέσα σε μια μέρα. Με έπιασε τρόμος, φόβος για κάθε τηλέφωνο που χτύπαγε, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και κρυβόμουν κάτω από τα σκεπάσματα. Δεν μπορούσα να ανέβω σκάλες γιατί ο εγκέφαλός μου δεν επικοινωνούσε με τα πόδια μου. Ξάπλωνα με τις ώρες στο πάτωμα τραβώντας βαθιές ανάσες και έβλεπα τον γκρεμό μπροστά μου κάθε δευτερόλεπτο. Η Τζένη έπαθε πλάκα βλέποντας τον άνδρα της μετά από 18 χρόνια γάμου να είναι σαν σκιαγμένο κουνέλι. Οπως μπορεί να μαρτυρήσει η γιατρίνα μου, πριν της περιγράψω τα συμπτώματα της είχα πει τι έχω. Αυτά τέτοια εποχή πέρυσι. Ετσι αυτές τις μέρες μπορώ να γιορτάσω τα γενέθλια ενός χρόνου αντικαταθλιπτικών. Λέω να οργανώσω ένα πάρτι με Ζάναξ…

-απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στον Δ. Παγαδάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Π. Κωστόπουλος: Εβγαλα ταλέντα αλλά γέννησα και τέρατα


(...)Η ΙΜΑΚΟ ήταν ιπποφορβείο ταλέντων, όπως παλιότερα ήταν το «ΚΛΙΚ», και όσα λεφτά κι αν έπαιρναν εκεί τα ταλέντα, πάντα εμφανιζόταν κάποιος που τους έδινε περισσότερα για να τους προσλάβει. Είμαι ειλικρινά περήφανος γιατί από εκεί βγήκαν μεγάλα ταλέντα, που αυτή τη στιγμή τα βρίσκεις να διακρίνονται παντού. Σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνα. Αλλά για να πω την αλήθεια, γέννησα και τέρατα. Αγράμματους με την κοινωνική έννοια της λέξης που βασανίζουν ακόμα με το «ήθος» τους τη δημοσιογραφία.

-απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στον Δ. Παγαδάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Ποιοί θορυβήθηκαν από την έκδοση (και) του δεύτερου φύλλου των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας;


Εξαιρετικό και το δεύτερο απεργιακό φύλλο των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας. Μια εφημερίδα 56 σελίδων (με πολύ καλή εκτύπωση) από όλες τις απόψεις. Με πλούσιο ρεπορτάζ, παρασκήνια, αναλύσεις, συνεντεύξεις (Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, Μάρω Δούκα, αδελφοί Ταβιάνι κ.α), αθλητικά.
Το αποτέλεσμα από τα δύο απεργιακά φύλλα θορύβησε κάποιους που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν όσους αντιμετώπισαν το εγχείρημα με καχυποψία... Την ίδια ώρα υπάρχουν κι εκείνοι που, βολεμένοι στις αυστηρές δομές των επιχειρήσεων τύπου, τρόμαξαν θεωρώντας πολύ επικίνδυνη τη δημοκρατική μορφή που επιλέχθηκε για τον συντονισμό της έκδοσης των απεργιακών φύλλων.
Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας στην επιστολή τους προς τους αναγνώστες αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να εκδόσουν τα δύο απεργιακά φύλλα τονίζοντας ότι συνεχίζουν ενθαρρυμένοι από την υποστήριξη του κόσμου. «Οι δυσκολίες του εγχειρήματος είναι τεράστιες, αλλά αντλούμε δύναμη από τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων και τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συναδέλφων στο ρεπορτάζ, την αρθρογραφία, τη διόρθωση, το στήσιμο, τη σελιδοποίηση και την παραγωγή» γράφουν χαρακτηριστικά.