ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το θράσος και η υποκρισία ενός υπαλλήλου των τραπεζιτών

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν όρια στο θράσος, στην υποκρισία και στην δημοσιογραφική δημαγωγία. Αυτό φαίνεται περίτρανα από το άρθρο του δημοσιογράφου (και τέως τραπεζικού υπαλλήλου) Μπάμπη Παπαδημητρίου στην «Καθημερινή» των Αλαφούζων.
Το άρθρο, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ψευδεπίγραφος αφελληνισμός», επιχειρεί να καταδείξει γιατί το σύστημα (προφανώς το εκδοτικό) στηρίζει το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανίζεται (όψιμα) ως τιμητής – επικριτής απέναντι στο σύστημα που με πάθος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Διότι για τις παθογένειες στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα-, σημαντικό μερίδιο έχει και ο οικονομικός αναλυτής του Φαλήρου. Και έχει γιατί θα όφειλε να κάνει τις ίδιες επισημάνσεις, όταν απολάμβανε παχυλούς μισθούς, ως..
τραπεζικός υπάλληλος, από την τότε κρατική Εμπορική Τράπεζα, από την Eurobank κ.ο.κ.
Τότε, όμως, οι τραπεζίτες, ήταν καλοί, γιατί ανέχονταν τον παραλογισμό: Να διατηρούν στην θέση του, ένα δημοσιογράφο με την ιδιότητα του τραπεζικού υπαλλήλου. Επειδή, λοιπόν, οι παροικούντες την τραπεζική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά την διαδρομή του Μπ. Παπαδημητρίου, είναι τουλάχιστον υποκριτική η κριτική που κάνει μέσα από τις σελίδες «Καθημερινής».
Μάλιστα, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η υποκρισία περισσεύει, αν σκεφτεί κανείς, ότι την τελευταία τετραετία, που η χώρα κατέρρεε, το «μαγαζί» που εργάζεται ο κ. Παπαδημητρίου, έχει «απολαύσει» αρκετές χορηγίες από τις τράπεζες. Κάποιοι, λένε, ότι ρόλο για να δοθούν τα χρήματα από τις τράπεζες στον ΣΚΑΙ, είχε παίξει και ο ίδιος, εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων που διατηρούσε με τους τραπεζίτες.
Επειδή, λοιπόν, ο κύριος Μπάμπης, φόρεσε – όψιμα- τον μανδύα του τιμητή, οφείλουν οι Επίτροποι που θα μπουν στις Τράπεζες, να ρίξουν μια ματιά και στις χορηγίες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια στο κανάλι του Αλαφούζου. Για παράδειγμα, αξίζει να μάθουμε κάποια στιγμή, πως και με ποια κριτήρια δόθηκε η χορηγία για την περίφημη εκπομπή «Μεγάλοι Έλληνες» του ΣΚΑΙ. Όταν, λοιπόν, θ’ αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβαράκι, ίσως ο Μπάμπηδες, να αναζητούν καταφύγια να κρυφτούν…

-από το σάϊτ Παραπολιτικά